De feesttradities van Liesbeth van Lizzylizz Blog

14 december 2022 | Feesttradities, Verhalen

Het begint stilaan een gewoonte te worden hier op Een lepeltje lekkers: in aanloop naar de feestdagen zet ik graag wat andere levensgenieters in de kijker om hun feesttradities te leren kennen. Neem mee een kijkje in hun keuken (en die van hun familie) en ontdek hoe zij de mooiste tijd van het jaar doorbrengen, welk gerecht zeker niet mag ontbreken en welke tradities ze graag in ere houden.

Liesbeth Lizzylizz Blog / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Deze week is het de beurt aan Liesbeth van Lizzylizz Blog. Ik ontmoette Liesbeth voor het eerst toen ik haar “foodie toer” in Brussel volgde. Op onnavolgbare wijze loodst ze curieuzeneuzen langs de lekkerste adresjes van onze hoofdstad. Je kon meteen voelen dat Liesbeth een echte levensgenieter is, en dat is ook wat je ziet als je haar blog en Instagramaccount volgt. Ze houdt van het “goe leven”, gekruid met een scheutje room en een goeie klont boter. Een vrouw naar mijn hart! Benieuwd hoe zij de feestdagen doorbrengt.

“Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik heb een heel dubbel gevoel bij Kerst… Wij vierden het vroeger niet echt. Als kind van gescheiden ouders werd het bij de ene ouder zo goed als niet gevierd, bij de andere ouder dan weer wel, met vooral de familie langs de nieuwe aangetrouwde kant.

En hoe hartelijk ik daar ook ben ontvangen geweest, toch blijf je je ergens een vreemde eend in de bijt voelen. Dat speelde zich vooral in mijn hoofd af, want ik zeg het, ze heetten me iedere keer opnieuw welkom en betrokken me mee in het hele feestgebeuren…

Coquilles in kreeftenroomsaus Lizzylizz Blog / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Tot het moment kwam dat die ene ouder waar we het wel vierden ook weer scheidde en er dus helemaal niets meer overbleef wat eindejaarsfeesten betrof. Ik verlangde steeds opnieuw naar die gezellige familiefeesten die ik overal rondom mij zag: een mooi gedekte tafel, een lekkere feestmenu en een grote verlichte kerstboom met een hele hoop pakjes onder… Gezellig samen aan tafel en nadien samen in de zetel. Mijn fantasie sloeg telkens op hol en ik begon midden december al volop weg te dromen.

Op een dag zal het ook in mijn huis schitteren”, dacht ik bij mezelf. “Ooit zet ik zelf mijn mooi versierde kerstboom, zorg ik voor een feestmenu en genieten we aan tafel. Ooit ga ik Kerstmis vieren zoals ik het zie rondom mij.” 

Lamskoteletten Lizzylizz Blog / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

En kijk, vandaag ben ik gelukkig getrouwd en wonen we in een gezellig huisje. De kerstboom opzetten is een echte traditie geworden. Ik besteed er een hele dag aan. De slingers, de lichtjes, de kerstballen… het hoort er allemaal bij.

Er wordt ieder jaar een kleur gekozen. Dit jaar is dat trouwens “extra goud”. Zowel de kerstboom als de eettafel worden in die kleur aangekleed. De kerstboom glinstert. Ja, hij staat al een tijdje! Ik kon niet meer wachten. De kaarsen zijn in rijke getale aanwezig en verlichten ’s avonds de living in alle gezelligheid.

Citroen tiramisu Lizzylizz Blog / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Ik kook een feestmenu en we vieren met z’n tweetjes. Genietend van een mooi gedekte tafel verorberen we samen ons feestmenu. Wat hapjes, een voor- en hoofdgerecht en als afsluiter een lekker dessert. Mijn feestmenu zag er vorig jaar als volgt uit: coquilles in kreeftenroomsaus, in mosterd gemarineerde lamskoteletjes met romige currysaus en als dessert citroen tiramisu. Valt het op dat ik een roomfan ben?”

Benieuwd naar meer? Neem een kijkje op de kanalen van Liesbeth:

Feesttradities

Lees hier alle andere artikels in deze reeks:

Nog meer feesttradities

De feesttradities van Joke van Prinsessenboontjes

De feesttradities van Joke van Prinsessenboontjes

In aanloop naar de feestdagen zet ik graag wat andere levensgenieters in de kijker om hun feesttradities te leren kennen. Neem mee een kijkje in hun keuken (en die van hun familie) en ontdek hoe zij de mooiste tijd van het jaar doorbrengen, welk gerecht zeker niet mag...

De feesttradities van Helen Kookt

De feesttradities van Helen Kookt

In aanloop naar de feestdagen zet ik graag wat andere levensgenieters in de kijker om hun feesttradities te leren kennen. Neem mee een kijkje in hun keuken (en die van hun familie) en ontdek hoe zij de mooiste tijd van het jaar doorbrengen, welk gerecht zeker niet mag...

De feesttradities van Stefaan Dewinter

De feesttradities van Stefaan Dewinter

In aanloop naar de feestdagen zet ik graag wat andere levensgenieters in de kijker om hun feesttradities te leren kennen. Neem mee een kijkje in hun keuken (en die van hun familie) en ontdek hoe zij de mooiste tijd van het jaar doorbrengen, welk gerecht...

De feesttradities van Jolien Bakt

De feesttradities van Jolien Bakt

In aanloop naar de feestdagen zet ik graag wat andere levensgenieters in de kijker om hun feesttradities te leren kennen. Neem mee een kijkje in hun keuken (en die van hun familie) en ontdek hoe zij de mooiste tijd van het jaar doorbrengen, welk gerecht...

0 reacties

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest