De feesttradities van Alexia van Must Be Yummie

23 december 2020 | Feesttradities, Verhalen

In deze reeks vraag ik mede-foodbloggers om hun feesttradities te delen. Hoe brengen zij de feestdagen door? Wat hoort er zeker bij? Welk familierecept mag niet ontbreken?

Vandaag geef ik het woord aan Alexia van Must Be Yummie. Ze deelt op haar blog gezonde recepten, dikwijls glutenvrij, maar vooral lekker en herkenbaar. Ik volg haar al vele jaren, en we hebben elkaar intussen ook al dikwijls ontmoet. Als echte kerstliefhebber kon ze gewoon niet in dit lijstje ontbreken. Haar huiselijke stijl en de bakavonturen van haar dochter, die duidelijk het talent van de mama geërfd heeft, toveren altijd een enorme glimlach op mijn gezicht, en dus ben ik ook heel erg benieuwd naar haar feesttradities!

“Toen Annelies me vroeg om een tekstje te schrijven over onze Kerst tradities was ik meteen verkocht. Ik ben een echte Kerstmens en begin meestal al in november met de voorbereidingen voor kerst. Dit jaar zal Kerst er wel wat anders uitzien, hoe dat weet ik nog niet. Kerst draait bij ons vooral om de gezelligheid: kerstkransen, overal lichtjes, geurkaarsen en dan natuurlijk ook een mega grote kerstboom. 

Onze kerstboom is een echt familiestuk en een boom vol herinneringen die ondertussen echt onbetaalbaar is. Van elke reis proberen we steeds iets mee te brengen voor in de boom. Er hangen bijvoorbeeld kerstkreeftjes en pepers in die ik in 2004 in New Orleans gekocht heb, een kerstbal met I Love NY, een miniatuur San Marco plein en natuurlijk ook een koala, een kangoeroe en een kiwi die we tijdens onze road trip door Nieuw-Zeeland en Australië gekocht hebben.

Het zetten van die boom is een plezier op zich en iedereen helpt graag mee, al is het maar om herinneringen op te halen. Het pronkstuk van de boom? Dat is de dokter Mickey zodat mijn papa er ook elk jaar weer een beetje bij is. 

Vroeger maakten de kinderen en ik ook slingers met zelfgebakken koekjes, maar die vinden onze 2 zotte katten net iets té lekker. Onze boom is vorig jaar bijna tegen de grond gegaan door die twee deugnieten, niet voor herhaling vatbaar.

Kerst draait hier in huis natuurlijk ook om eten. Hier geen culinaire hoogstandjes maar gezellige kerstmaaltijden met grote schotels zodat iedereen wel iets naar z’n zin kan eten. We vieren kerst meestal 3 keer. Een keer met mijn familie en dan staan er klassiekers op het menu. Mijn mama zorgt voor een mooi gedekte tafel en sinds een paar jaar hangen we er ook aan met de foute pulls. Kerstavond vieren we onder ons aan zee met lekkere hapjes en een kerstfilm: lekker traditioneel. Op kerstochtend eten we kaneelrolletjes en dan nadien vieren we nog eens Kerst met mijn schoonfamilie.  Hier kies ik meestal voor een buffetformule want dat kan ik lekker op voorhand klaarmaken zodat ik meer tijd heb om te genieten.

Oudjaar vieren we de laatste jaren samen met een koppel vrienden en hun kids en dan gaan we voor take away: oesters, kreeft en bubbels. Om 12u naar de dijk om af te tellen en naar het vuurwerk te kijken. 

Tja, het zal dit jaar allemaal een beetje anders zijn.

En volgend jaar? Dan begin in waarschijnlijk al in augustus met mijn over the top kerstfeestjes te plannen van in mijn nieuwe keuken…..

Fijne feesten!”

Alexia Stevens
Website: www.mustbeyummie.com
Instagram: https://www.instagram.com/mustbeyummie
Facebook: https://nl-nl.facebook.com/MustBeYummie

Feesttradities

Lees hier alle andere artikels in deze reeks:

Annelies Vermeir - Een Lepeltje Lekkers / www.eenlepeltjelekkers.be

Welkom! Ik ben Annelies en woon samen met mijn man en twee dochters van 11 en 14 in Gent. Op Een lepeltje lekkers deel ik verrassende recepten die verrassend snel op tafel staan. Comfort food, maar dan in een eigentijds jasje. Elegant, smaakvol en nét dat tikkeltje anders.

Mis geen enkel bericht: ontvang ze rechtstreeks in je mailbox!

Voeg je bij 1.722 andere abonnees

Nog meer feesttradities

De feesttradities van Jolien Bakt

De feesttradities van Jolien Bakt

In aanloop naar de feestdagen zet ik graag wat andere levensgenieters in de kijker om hun feesttradities te leren kennen. Neem mee een kijkje in hun keuken (en die van hun familie) en ontdek hoe zij de mooiste tijd van het jaar doorbrengen, welk gerecht...

De feesttradities van Kris Kookt

De feesttradities van Kris Kookt

In aanloop naar de feestdagen zet ik graag wat andere levensgenieters in de kijker om hun feesttradities te leren kennen. Neem mee een kijkje in hun keuken (en die van hun familie) en ontdek hoe zij de mooiste tijd van het jaar doorbrengen, welk gerecht...

De feesttradities van Veronique van Gattoos

De feesttradities van Veronique van Gattoos

In aanloop naar de feestdagen zet ik graag wat andere levensgenieters in de kijker om hun feesttradities te leren kennen. Neem mee een kijkje in hun keuken (en die van hun familie) en ontdek hoe zij de mooiste tijd van het jaar doorbrengen, welk gerecht zeker niet mag...

De feesttradities van Stephanie Bex

De feesttradities van Stephanie Bex

Ja hoor, daar zijn ze weer: de feesttradities op Een lepeltje lekkers! In aanloop naar de feestdagen zet ik graag wat andere levensgenieters in de kijker om hun feesttradities te leren kennen. Neem mee een kijkje in hun keuken (en die van hun familie) en...

0 reacties

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest