In deze reeks vraag ik mede-foodbloggers om hun feesttradities te delen. Hoe brengen zij de feestdagen door? Wat hoort er zeker bij? Welk familierecept mag niet ontbreken?
Vandaag geef ik het woord aan Alexia van Must Be Yummie. Ze deelt op haar blog gezonde recepten, dikwijls glutenvrij, maar vooral lekker en herkenbaar. Ik volg haar al vele jaren, en we hebben elkaar intussen ook al dikwijls ontmoet. Als echte kerstliefhebber kon ze gewoon niet in dit lijstje ontbreken. Haar huiselijke stijl en de bakavonturen van haar dochter, die duidelijk het talent van de mama geërfd heeft, toveren altijd een enorme glimlach op mijn gezicht, en dus ben ik ook heel erg benieuwd naar haar feesttradities!
“Toen Annelies me vroeg om een tekstje te schrijven over onze Kerst tradities was ik meteen verkocht. Ik ben een echte Kerstmens en begin meestal al in november met de voorbereidingen voor kerst. Dit jaar zal Kerst er wel wat anders uitzien, hoe dat weet ik nog niet. Kerst draait bij ons vooral om de gezelligheid: kerstkransen, overal lichtjes, geurkaarsen en dan natuurlijk ook een mega grote kerstboom.
Onze kerstboom is een echt familiestuk en een boom vol herinneringen die ondertussen echt onbetaalbaar is. Van elke reis proberen we steeds iets mee te brengen voor in de boom. Er hangen bijvoorbeeld kerstkreeftjes en pepers in die ik in 2004 in New Orleans gekocht heb, een kerstbal met I Love NY, een miniatuur San Marco plein en natuurlijk ook een koala, een kangoeroe en een kiwi die we tijdens onze road trip door Nieuw-Zeeland en Australië gekocht hebben.
Het zetten van die boom is een plezier op zich en iedereen helpt graag mee, al is het maar om herinneringen op te halen. Het pronkstuk van de boom? Dat is de dokter Mickey zodat mijn papa er ook elk jaar weer een beetje bij is.
Vroeger maakten de kinderen en ik ook slingers met zelfgebakken koekjes, maar die vinden onze 2 zotte katten net iets té lekker. Onze boom is vorig jaar bijna tegen de grond gegaan door die twee deugnieten, niet voor herhaling vatbaar.
Kerst draait hier in huis natuurlijk ook om eten. Hier geen culinaire hoogstandjes maar gezellige kerstmaaltijden met grote schotels zodat iedereen wel iets naar z’n zin kan eten. We vieren kerst meestal 3 keer. Een keer met mijn familie en dan staan er klassiekers op het menu. Mijn mama zorgt voor een mooi gedekte tafel en sinds een paar jaar hangen we er ook aan met de foute pulls. Kerstavond vieren we onder ons aan zee met lekkere hapjes en een kerstfilm: lekker traditioneel. Op kerstochtend eten we kaneelrolletjes en dan nadien vieren we nog eens Kerst met mijn schoonfamilie. Hier kies ik meestal voor een buffetformule want dat kan ik lekker op voorhand klaarmaken zodat ik meer tijd heb om te genieten.
Oudjaar vieren we de laatste jaren samen met een koppel vrienden en hun kids en dan gaan we voor take away: oesters, kreeft en bubbels. Om 12u naar de dijk om af te tellen en naar het vuurwerk te kijken.
Tja, het zal dit jaar allemaal een beetje anders zijn.
En volgend jaar? Dan begin in waarschijnlijk al in augustus met mijn over the top kerstfeestjes te plannen van in mijn nieuwe keuken…..
Fijne feesten!”
Alexia Stevens
Website: www.mustbeyummie.com
Instagram: https://www.instagram.com/mustbeyummie
Facebook: https://nl-nl.facebook.com/MustBeYummie
Feesttradities
Lees hier alle andere artikels in deze reeks:
- De feesttradities van Bart van Roeckiesworld
- De feesttradities van Evelien van Share My Food
- De feesttradities van Manon van Macaron Manon
- De feesttradities van Myriam van Hap & Tap
- De feesttradities van Anniek van Tafelklap
- De feesttradities van Anja van The Baking Foodstylist
- De feesttradities van Elisa van Op mijn talloor
- De feesttradities van Sin van Food by Sin
0 reacties