2Over mij
Creatief, rationeel en perfectionistisch, maar ook enthousiast en optimistisch, zo kan ik mijzelf wel omschrijven. Mijn naam is Annelies, ik ben 43, woon in Gent, heb een fantastische man en twee enthousiaste dochters van 12 en 15. In mijn vrije tijd doe ik niets liever dan rommelen in de keuken of mijn voetjes onder tafel schuiven in een goed restaurant. Ik ben helemaal geen professionele kok, maar ik ben ook niet vies van een experiment in de keuken. Nieuwe dingen uitproberen, nieuwe producten ontdekken, nieuwe kookmethoden leren: het behoort allemaal tot mijn favoriete tijdsbesteding. Heb je vragen of suggesties, aarzel dan niet om mij te contacteren.
Sinds de komst van mijn twee kindjes ben ik steeds op zoek naar snelle, smaakvolle gerechtjes voor elke dag. Waar ik vooraf nog alle tijd had om te experimenteren en uitgebreid te koken, moet het nu vooral snel gaan, zonder in te boeten aan smaak. Ik durf daarvoor al eens buiten de lijntjes kleuren, eens wat “anders dan anders” uitproberen. Ik hoop dat ik jullie met deze blog kan inspireren om – ondanks het drukke leven – toch tijd te maken voor een deugddoend “diner”. Want wat geeft meer voldoening dan na een regenachtige en overvolle dag met je gezin rond de tafel te zitten en te genieten van een versgemaakt soepje of een geurige quiche. Voor mij is dat alvast het hoogtepunt van de dag!
Mijn favoriete recepten
Kip met druiven en marsala
Deze kip met druiven en marsala is een origineel hoofdgerecht voor de feesten: je kan het bijna volledig vooraf klaarmaken, en het ziet er prachtig uit. Het is daarenboven een verrassend gerecht dat je niet overal op tafel ziet staan. En de smaak? Die is niet te...
Pruimencake met streusel
Wanneer de nazomer overgaat in de herfst, is het tijd voor heerlijke baksels die comfort en warmte brengen. En deze pruimencake met streusel is daar alvast één van: een smeuïge cake vol rijpe pruimen, afgetopt met een knapperige kruimellaag. Ik bak deze pruimencake in...
Krabkoekjes met mango-currysaus
Deze krabkoekjes met koriander en chili zijn een origineel hapje bomvol smaak. De frisse mango-currysaus die ik erbij serveer, zorgt voor nóg meer pit. Heerlijk bij een fruitige mocktail, of een ijskoud glas rosé. Nu we toch al af en toe een streepje zon krijgen, is...
Rijstkoekjes met tonijn en chilimayonaise
Oh ja, deze rijstkoekjes met tonijn en chilimayonaise gaan je nieuwe favoriet worden! Voor mij behoren ze alvast tot de lijst van gerechten die ik zowat elke dag zou kunnen eten. Veel textuur, tonnen smaak en met frisse Aziatische inslag: dat is hoe ik het graag wil....