In deze reeks vraag ik mede-foodbloggers om hun feesttradities te delen. Hoe brengen zij de feestdagen door? Wat hoort er zeker bij? Welk familierecept mag niet ontbreken?
Deze week geef ik graag het woord aan Manon, oftewel Macaron Manon. Ze is al jaren een vaste waarde in foodbloggerland, met telkens weer originele recepten en boeiende uit-tips. Daarnaast heeft ze intussen twee (!) kookboeken op haar naam staan, maakt ze het mooie weer bij Libelle Lekker en is ze ook daarbuiten als freelancer actief in de culinaire wereld. Benieuwd hoe deze creatieve duizendpoot de feestdagen doorbrengt.
“Bij ons thuis wordt Kerstmis altijd uitgebreid gevierd langs alle kanten van de familie. Dat zorgt er vaak voor dat wij letterlijk twee dagen van het ene kerstfeest naar het andere hollen. Het is echt een drukte van jewelste, maar wel een fijne periode.
Het allerleukste vind ik misschien wel de weken voor kerst, als ik nadenk over wat ik ga koken, welke cadeautjes ik ga geven, als we samen de kerstlichtjes ophangen met een aperitiefje erbij, voor de 100ste keer die dag Mariah Carey op de radio horen, gerechten voorproeven, de allermooiste cadeautjes maken, een outfit kiezen, …
Dit jaar zal dat allemaal een beetje anders zijn, maar ik kijk er toch echt naar uit. Ik hoop dat ik het kan vieren met iedereen die ik graag zie en anders weet ik dat er ons volgend jaar een driedubbel kerstfeest te wachten staat! Ik maak sowieso ook enkele culinaire cadeautjes dit jaar: kruidenzout, homemade limonadesiroop, een koekjesmix, kruidenazijn, … Ik denk dat persoonlijke cadeautjes dit jaar eens zo belangrijk zijn. Het gaat niet om die dure spullen, ingrediënten of alle toeters en bellen. Het gaat meer dan ooit om gezellig samen zijn, om verbinden en om genieten van kleine dingen.
Ik heb ook nog geen idee wat ik op tafel ga zetten deze keer, maar ik heb al wel veel zin om vanalles uit te testen. Sowieso maak ik iets met karamel: dat is zowat een traditie tijdens het eindejaar. Dan haal ik de koperen kookpot van ons bompa nog eens boven. Dankzij de dubbele bodem is hij echt perfect om karamel mee te maken en die karamel proeft gewoon extra lekker door het vleugje nostalgie als ik hem gemaakt heb zoals ons bompa dat vroeger ook deed. Een beetje geduld en veel liefde: dat zijn volgens mij de belangrijkste ingrediënten voor de lekkerste karamel én de mooiste feestdagen.”
Manon Van Aerschot, culinair journalist & foodstyliste, auteur van Alle dagen feest, Alle dagen vakantie en blogger op www.macaronmanon.be
Heb je zelf ook een leuk verhaal over de feesttradities in je familie? Hebben jullie een onovertroffen feestrecept of is de koekjestaart van de bomma “to die for”? Is het bij jullie traditie dat de kinderen de kerstboom mogen versieren, met een regenboog aan kleuren tot gevolg? Of heb je andere feesttradities die bijzonder zijn? Laat het mij weten in de reacties hieronder, en misschien verschijnt jouw verhaal hier binnenkort wel op de blog!
Feesttradities
Lees hier alle andere artikels in deze reeks:
- De feesttradities van Bart van Roeckiesworld
- De feesttradities van Evelien van Share My Food
- De feesttradities van Myriam van Hap & Tap
- De feesttradities van Anniek van Tafelklap
- De feesttradities van Anja van The Baking Foodstylist
- De feesttradities van Alexia van Must Be Yummie
- De feesttradities van Elisa van Op mijn talloor
- De feesttradities van Sin van Food by Sin
0 reacties