De feesttradities van Manon van Macaron Manon

25 november 2020 | Feesttradities, Verhalen

In deze reeks vraag ik mede-foodbloggers om hun feesttradities te delen. Hoe brengen zij de feestdagen door? Wat hoort er zeker bij? Welk familierecept mag niet ontbreken?

Deze week geef ik graag het woord aan Manon, oftewel Macaron Manon. Ze is al jaren een vaste waarde in foodbloggerland, met telkens weer originele recepten en boeiende uit-tips. Daarnaast heeft ze intussen twee (!) kookboeken op haar naam staan, maakt ze het mooie weer bij Libelle Lekker en is ze ook daarbuiten als freelancer actief in de culinaire wereld. Benieuwd hoe deze creatieve duizendpoot de feestdagen doorbrengt.

Macaron Manon
  • Pin

“Bij ons thuis wordt Kerstmis altijd uitgebreid gevierd langs alle kanten van de familie. Dat zorgt er vaak voor dat wij letterlijk twee dagen van het ene kerstfeest naar het andere hollen. Het is echt een drukte van jewelste, maar wel een fijne periode.

Macaron Manon - macarons
  • Pin

Het allerleukste vind ik misschien wel de weken voor kerst, als ik nadenk over wat ik ga koken, welke cadeautjes ik ga geven, als we samen de kerstlichtjes ophangen met een aperitiefje erbij, voor de 100ste keer die dag Mariah Carey op de radio horen, gerechten voorproeven, de allermooiste cadeautjes maken, een outfit kiezen, …

Macaron Manon kruidenzout
  • Pin

Dit jaar zal dat allemaal een beetje anders zijn, maar ik kijk er toch echt naar uit. Ik hoop dat ik het kan vieren met iedereen die ik graag zie en anders weet ik dat er ons volgend jaar een driedubbel kerstfeest te wachten staat! Ik maak sowieso ook enkele culinaire cadeautjes dit jaar: kruidenzout, homemade limonadesiroop, een koekjesmix, kruidenazijn, … Ik denk dat persoonlijke cadeautjes dit jaar eens zo belangrijk zijn. Het gaat niet om die dure spullen, ingrediënten of alle toeters en bellen. Het gaat meer dan ooit om gezellig samen zijn, om verbinden en om genieten van kleine dingen.

Macaron Manon Taart met karamel en chocolade
  • Pin

Ik heb ook nog geen idee wat ik op tafel ga zetten deze keer, maar ik heb al wel veel zin om vanalles uit te testen. Sowieso maak ik iets met karamel: dat is zowat een traditie tijdens het eindejaar. Dan haal ik de koperen kookpot van ons bompa nog eens boven. Dankzij de dubbele bodem is hij echt perfect om karamel mee te maken en die karamel proeft gewoon extra lekker door het vleugje nostalgie als ik hem gemaakt heb zoals ons bompa dat vroeger ook deed. Een beetje geduld en veel liefde: dat zijn volgens mij de belangrijkste ingrediënten voor de lekkerste karamel én de mooiste feestdagen.”

Manon Van Aerschot, culinair journalist & foodstyliste, auteur van Alle dagen feest, Alle dagen vakantie en blogger op www.macaronmanon.be

  • Pin

Heb je zelf ook een leuk verhaal over de feesttradities in je familie? Hebben jullie een onovertroffen feestrecept of is de koekjestaart van de bomma “to die for”? Is het bij jullie traditie dat de kinderen de kerstboom mogen versieren, met een regenboog aan kleuren tot gevolg? Of heb je andere feesttradities die bijzonder zijn? Laat het mij weten in de reacties hieronder, en misschien verschijnt jouw verhaal hier binnenkort wel op de blog!

Feesttradities

Lees hier alle andere artikels in deze reeks:

Nog meer feesttradities

De feesttradities van Joke van Prinsessenboontjes

De feesttradities van Joke van Prinsessenboontjes

In aanloop naar de feestdagen zet ik graag wat andere levensgenieters in de kijker om hun feesttradities te leren kennen. Neem mee een kijkje in hun keuken (en die van hun familie) en ontdek hoe zij de mooiste tijd van het jaar doorbrengen, welk gerecht zeker niet mag...

De feesttradities van Helen Kookt

De feesttradities van Helen Kookt

In aanloop naar de feestdagen zet ik graag wat andere levensgenieters in de kijker om hun feesttradities te leren kennen. Neem mee een kijkje in hun keuken (en die van hun familie) en ontdek hoe zij de mooiste tijd van het jaar doorbrengen, welk gerecht zeker niet mag...

De feesttradities van Stefaan Dewinter

De feesttradities van Stefaan Dewinter

In aanloop naar de feestdagen zet ik graag wat andere levensgenieters in de kijker om hun feesttradities te leren kennen. Neem mee een kijkje in hun keuken (en die van hun familie) en ontdek hoe zij de mooiste tijd van het jaar doorbrengen, welk gerecht...

De feesttradities van Jolien Bakt

De feesttradities van Jolien Bakt

In aanloop naar de feestdagen zet ik graag wat andere levensgenieters in de kijker om hun feesttradities te leren kennen. Neem mee een kijkje in hun keuken (en die van hun familie) en ontdek hoe zij de mooiste tijd van het jaar doorbrengen, welk gerecht...

0 reacties

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest