Het begint stilaan een gewoonte te worden hier op Een lepeltje lekkers: in aanloop naar de feestdagen zet ik graag wat andere foodies in de kijker om hun feesttradities te leren kennen. Neem mee een kijkje in hun keuken (en die van hun familie) en ontdek hoe zij kerst en nieuw doorbrengen, welk gerecht zeker niet mag ontbreken en welke tradities ze graag in ere houden.
Vandaag lezen jullie hier het verhaal van Laurence van As cooked by Ginger. Ik ontmoette haar voor het eerst op de uitreiking van de Belgian Foodblog Awards (waarvan ze er trouwens eentje mee naar huis mocht nemen) en was meteen onder de indruk van haar vrolijke, enthousiaste verschijning. En dat is ook wat je dag in, dag uit op haar Instagramaccount te zien krijgt: veel positiviteit, veel kleine gelukjes en een gezonde dosis realiteitszin. En dat gevoel kan ze wonderwel vertalen naar haar recepten: no-nonsense, makkelijk en áltijd smaakvol. Ik hou ervan! Vorig jaar verhuisde ze met haar man en twee überschattige kindjes Julien en Lily naar de Verenigde Staten. Ik was wel benieuwd om te horen of ze aan de andere kant van de wereld al nieuwe tradities opgebouwd heeft.
“Kerst is één van mijn favoriete periodes van het jaar. Gezellig samenkomen, lekker eten, pakjes uitdelen en klinken op al wat moois was het afgelopen jaar en al wat nog mag komen het jaar nadien. In België vierden wij kerstavond en kerstdag zowel met de schoonfamilie als met mijn familie. Dan gingen we op kerstavond aperitieven bij de schoonfamilie en eten bij mijn familie en op kerstdag gingen we van ’s middags tot de late namiddag dineren bij mijn schoonfamilie en vanaf de vroege avond bij mijn familie. Ik moet je niet vertellen dat dat een beetje te veel van het goede was. Twee kerstmenu’s op één dag: het lukt, maar het is nipt, haha! Gelukkig heb ik een tweede maag speciaal gereserveerd voor kroketten 😉.
Nu we in Amerika wonen, gaat kerst er helemaal anders aan toe. We krijgen geen familie op bezoek rond die periode, wat ik snap want iedereen wilt gewoon lekker thuis zijn. Wij vieren voor het tweede jaar op rij met vrienden. Dat is in grote groep op kerstavond en met één ander gezin op kerstdag. Op kerstavond wordt het een potluck dinner. Dat wilt zeggen dat iedereen die komt iets moet meebrengen en dat is ZO gezellig. Ik vind het super om van anderen hun kersttradities te proeven en er inspiratie van op te doen. Vorig jaar stond er kalkoen, french butter bread rolls, cranberry salad, roasted veggies, meatballs (voor de kindjes) en nog zoveel meer op het menu. Om over die geweldige Amerikaanse kerstdesserts nog maar te zwijgen: pecan pie, almond orange cake, chocolate crinkle cookies,.. Yum yum yum!
Kortom, zo’n potluck dinner is echt su-per gezellig. Iedereen neemt een bord, schept op en zet zich neer waar hij wilt. Geen stijf gedekte tafels, maar stoelen die niet bij elkaar passen om iedereen aan tafel te krijgen, veel te veel kinderen die vanalles omstoten en wijn uit een waterglas. Gezelligheid troef en I LOVE IT! 😊.”
Benieuwd naar meer? Neem dan een kijkje op de kanalen van Laurence:
- Website: https://ascookedbyginger.be
- Instagram: https://www.instagram.com/ascookedbyginger/
- Tiktok: https://www.tiktok.com/@ascookedbyginger
- Facebook: https://www.facebook.com/Ascookedbyginger/
Feesttradities
Lees hier alle andere artikels in deze reeks:
- De feesttradities van Yasmine van Tartes Yaya
- De feesttradities van Alexia van Must Be Yummie
- De feesttradities van Elisa van Op mijn talloor
- De feesttradities van Sin van Food by Sin
- De feesttradities van Joke van O’Fond
- De feesttradities van Mieke van Mie en place
- De feesttradities van Joke van O’fond
- De feesttradities van Caroline van Avocado van de Duivel
- De feesttradities van Simon van The BBQ Bastard
- De feesttradities van Bart van Roeckiesworld
- De feesttradities van Evelien van Share My Food
- De feesttradities van Manon van Macaron Manon
- De feesttradities van Myriam van Hap & Tap
- De feesttradities van Anniek van Tafelklap
- De feesttradities van Anja van The Baking Foodstylist
0 reacties