De feesttradities van Mieke van Mie en place

8 december 2021 | Feesttradities, Verhalen

In deze reeks vraag ik mede-foodies om hun feesttradities te delen. Hoe brengen zij de feestdagen door? Wat hoort er zeker bij? Welk familierecept mag niet ontbreken?

Deze keer is het de beurt aan Mieke van Mie en Place. Het lijkt wel of Mieke’s blog al altijd bestaan heeft, zo’n vaste waarde is het. Hoe ze telkens weer weet te verrassen met herkenbare smaken en gerechten, die dan toch die typische “Mie en Place” touch meekrijgen… Ik hou ervan. De liefde voor alles wat mooi én lekker is, voel je meteen. Benieuwd naar haar tradities voor de feestdagen!

Mie en Place_Mieke / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

“Ik ben Mieke, gelukkige vrouw van Nick, trotse mama van Camille en enthousiaste foodblogger bij Mie en Place. Door mijn passie voor koken én eten kan je me heel vaak in onze keuken vinden, achter mijn fornuis met mijn neus in mijn potten. In mijn keuken voel ik me goed, kom ik tot rust en kan ik mijn (vaak volle) hoofd leeg maken. Ik ben hier op mijn plaats, “Mie en place” dus! 🙂

Ik probeer gezond, maar vooral lekker te koken, met veel smaak, met respect voor het (seizoens)product én bovenal met liefde. Voor mij zit het allemaal in de details.  Ik kan echt genieten van het voorbereidende werk: lokaal winkelen, de tafel mooi dekken en zorgen voor een gezellige sfeer in huis. Ik probeer van elke maaltijd een feestje te maken, hoe eenvoudig of bijzonder het gerecht ook mag zijn. Het moment dat we samen komen rond de tafel is goud waard voor mij.

Mie en Place feesttafel / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Kerstmis vieren wij altijd met mijn gezin. Toen onze dochter jong was, kozen we één keertje om “pannekeseten” (gourmet) te proberen. Sindsdien is dat een kersttraditie geworden en wordt er elk jaar weer steevast gekozen voor deze klassieker. Ik zorg voor een aantal lekkere bijgerechtjes en Camille maakt een playlist met kerstmuziek en steekt de kaarsjes aan. Het zorgen voor de juiste sfeer zit blijkbaar in het bloed.

Oudjaar vieren we dan weer met vrienden. Het ene jaar komen we bij elkaar bij ons thuis en het andere jaar bij hen. We zijn dit beginnen doen toen de kinderen jong waren en nog nood hadden aan hun bedje, maar ondertussen houden ze het bijna langer vol dan wij. Enkele van hen zijn ondertussen al op een leeftijd gekomen dat ze liever met hun vrienden gaan vieren en dat snap ik helemaal. Binnen een aantal jaren zitten we misschien wel terug met ons vieren aan tafel en dan is de cirkel rond 😊

Wanneer ik aan het koken ga, probeer ik altijd met kwalitatieve producten te werken. Voor mij gaan de feestdagen niet gepaard met exclusieve ingrediënten. Zolang alles maar vers is en het gerecht met liefde gemaakt is, ben ik gelukkig. Ik zorg wel altijd voor een lekkere fles champagne of cava. Wanneer er iets te vieren valt, klink ik graag met bubbels en ondertussen in elkaars ogen kijken. Zalig toch? 

Liefs,
Mieke”

Benieuwd naar meer? Neem dan een kijkje op de kanalen van Mieke:

Website: www.mieenplace.be
Facebook: https://www.facebook.com/mieenplace
Instagram: https://www.instagram.com/mieenplace/

Feesttradities

Lees hier alle andere artikels in deze reeks:

Nog meer feesttradities

De feesttradities van Joke van Prinsessenboontjes

De feesttradities van Joke van Prinsessenboontjes

In aanloop naar de feestdagen zet ik graag wat andere levensgenieters in de kijker om hun feesttradities te leren kennen. Neem mee een kijkje in hun keuken (en die van hun familie) en ontdek hoe zij de mooiste tijd van het jaar doorbrengen, welk gerecht zeker niet mag...

De feesttradities van Helen Kookt

De feesttradities van Helen Kookt

In aanloop naar de feestdagen zet ik graag wat andere levensgenieters in de kijker om hun feesttradities te leren kennen. Neem mee een kijkje in hun keuken (en die van hun familie) en ontdek hoe zij de mooiste tijd van het jaar doorbrengen, welk gerecht zeker niet mag...

De feesttradities van Stefaan Dewinter

De feesttradities van Stefaan Dewinter

In aanloop naar de feestdagen zet ik graag wat andere levensgenieters in de kijker om hun feesttradities te leren kennen. Neem mee een kijkje in hun keuken (en die van hun familie) en ontdek hoe zij de mooiste tijd van het jaar doorbrengen, welk gerecht...

De feesttradities van Jolien Bakt

De feesttradities van Jolien Bakt

In aanloop naar de feestdagen zet ik graag wat andere levensgenieters in de kijker om hun feesttradities te leren kennen. Neem mee een kijkje in hun keuken (en die van hun familie) en ontdek hoe zij de mooiste tijd van het jaar doorbrengen, welk gerecht...

0 reacties

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest