In deze reeks vraag ik mede-foodies om hun feesttradities te delen. Hoe brengen zij de feestdagen door? Wat hoort er zeker bij? Welk familierecept mag niet ontbreken?
Deze keer is het de beurt aan Mieke van Mie en Place. Het lijkt wel of Mieke’s blog al altijd bestaan heeft, zo’n vaste waarde is het. Hoe ze telkens weer weet te verrassen met herkenbare smaken en gerechten, die dan toch die typische “Mie en Place” touch meekrijgen… Ik hou ervan. De liefde voor alles wat mooi én lekker is, voel je meteen. Benieuwd naar haar tradities voor de feestdagen!
“Ik ben Mieke, gelukkige vrouw van Nick, trotse mama van Camille en enthousiaste foodblogger bij Mie en Place. Door mijn passie voor koken én eten kan je me heel vaak in onze keuken vinden, achter mijn fornuis met mijn neus in mijn potten. In mijn keuken voel ik me goed, kom ik tot rust en kan ik mijn (vaak volle) hoofd leeg maken. Ik ben hier op mijn plaats, “Mie en place” dus! 🙂
Ik probeer gezond, maar vooral lekker te koken, met veel smaak, met respect voor het (seizoens)product én bovenal met liefde. Voor mij zit het allemaal in de details. Ik kan echt genieten van het voorbereidende werk: lokaal winkelen, de tafel mooi dekken en zorgen voor een gezellige sfeer in huis. Ik probeer van elke maaltijd een feestje te maken, hoe eenvoudig of bijzonder het gerecht ook mag zijn. Het moment dat we samen komen rond de tafel is goud waard voor mij.
Kerstmis vieren wij altijd met mijn gezin. Toen onze dochter jong was, kozen we één keertje om “pannekeseten” (gourmet) te proberen. Sindsdien is dat een kersttraditie geworden en wordt er elk jaar weer steevast gekozen voor deze klassieker. Ik zorg voor een aantal lekkere bijgerechtjes en Camille maakt een playlist met kerstmuziek en steekt de kaarsjes aan. Het zorgen voor de juiste sfeer zit blijkbaar in het bloed.
Oudjaar vieren we dan weer met vrienden. Het ene jaar komen we bij elkaar bij ons thuis en het andere jaar bij hen. We zijn dit beginnen doen toen de kinderen jong waren en nog nood hadden aan hun bedje, maar ondertussen houden ze het bijna langer vol dan wij. Enkele van hen zijn ondertussen al op een leeftijd gekomen dat ze liever met hun vrienden gaan vieren en dat snap ik helemaal. Binnen een aantal jaren zitten we misschien wel terug met ons vieren aan tafel en dan is de cirkel rond 😊
Wanneer ik aan het koken ga, probeer ik altijd met kwalitatieve producten te werken. Voor mij gaan de feestdagen niet gepaard met exclusieve ingrediënten. Zolang alles maar vers is en het gerecht met liefde gemaakt is, ben ik gelukkig. Ik zorg wel altijd voor een lekkere fles champagne of cava. Wanneer er iets te vieren valt, klink ik graag met bubbels en ondertussen in elkaars ogen kijken. Zalig toch?
Liefs,
Mieke”
Benieuwd naar meer? Neem dan een kijkje op de kanalen van Mieke:
Website: www.mieenplace.be
Facebook: https://www.facebook.com/mieenplace
Instagram: https://www.instagram.com/mieenplace/
Feesttradities
Lees hier alle andere artikels in deze reeks:
- De feesttradities van Myriam van Hap & Tap
- De feesttradities van Anniek van Tafelklap
- De feesttradities van Anja van The Baking Foodstylist
- De feesttradities van Alexia van Must Be Yummie
- De feesttradities van Elisa van Op mijn talloor
- De feesttradities van Sin van Food by Sin
- De feesttradities van Joke van O’Fond
- De feesttradities van Bart van Roeckiesworld
- De feesttradities van Evelien van Share My Food
- De feesttradities van Manon van Macaron Manon
0 reacties