Over mij

Creatief, rationeel en perfectionistisch, maar ook enthousiast en optimistisch, zo kan ik mijzelf wel omschrijven. Mijn naam is Annelies, ik ben 42, woon in Gent, heb een fantastische man en twee enthousiaste dochters van 11 en 14. In mijn vrije tijd doe ik niets liever dan rommelen in de keuken of mijn voetjes onder tafel schuiven in een goed restaurant. Ik ben helemaal geen professionele kok, maar ik ben ook niet vies van een experiment in de keuken. Nieuwe dingen uitproberen, nieuwe producten ontdekken, nieuwe kookmethoden leren: het behoort allemaal tot mijn favoriete tijdsbesteding. Heb je vragen of suggesties, aarzel dan niet om mij te contacteren.

Sinds de komst van mijn twee kindjes ben ik steeds op zoek naar snelle, smaakvolle gerechtjes voor elke dag. Waar ik vooraf nog alle tijd had om te experimenteren en uitgebreid te koken, moet het nu vooral snel gaan, zonder in te boeten aan smaak. Ik durf daarvoor al eens buiten de lijntjes kleuren, eens wat “anders dan anders” uitproberen. Ik hoop dat ik jullie met deze blog kan inspireren om – ondanks het drukke leven – toch tijd te maken voor een deugddoend “diner”. Want wat geeft meer voldoening dan na een regenachtige en overvolle dag met je gezin rond de tafel te zitten en te genieten van een versgemaakt soepje of een geurige quiche. Voor mij is dat alvast het hoogtepunt van de dag!

Annelies Vermeir - Een lepeltje lekkers / www.eenlepeltjelekkers.be

Mijn favoriete recepten

Salade met asperges, ham en parmezaankrokant

Salade met asperges, ham en parmezaankrokant

Ik zit een beetje in een blog-dipje. Of misschien eerder een inspiratie-dipje. Ik wil hier wel recepten delen - heel graag zelfs - maar ik leek de inspiratie maar niet te kunnen vinden. Uren in de keuken, achter de computer en met mijn neus in kookboeken ten spijt: ik...

Gnocchi met bruine boter en labneh

Gnocchi met bruine boter en labneh

Een dikke tien jaar geleden, toen mijn liefde voor koken al volop aanwezig was, begon ik op het wereld wijde web te zoeken naar recepten, verhalen en weetjes over gastronomie. Mijn honger was - zoals altijd - onstilbaar en ik bracht heel wat uurtjes door op zoek naar...

Pasta met scampi en tomaat

Pasta met scampi en tomaat

Wat zijn het bizarre tijden... Twee weken terug deden we allemaal nog wat lacherig over het coronavirus, maar zie ons nu. De wereld lijkt op zijn kop te staan. Ik ben zelf absoluut geen held en vind de beelden en berichtgeving heel angstaanjagend. En dus heb ik...

Koteletten met witte wijnsaus en spekjes

Koteletten met witte wijnsaus en spekjes

Robuust, troostend en gebalanceerd: de belangrijkste eigenschappen van mijn nieuw recept. Deze koteletten met witte wijnsaus en spekjes zijn alles wat je van een herfstgerecht verwacht. De smaken zijn rechttoe rechtaan, zonder gedoe, zonder opsmuk. Het zalvende van de...

Pin It on Pinterest