In deze reeks vraag ik mede-foodies om hun feesttradities te delen. Hoe brengen zij de feestdagen door? Wat hoort er zeker bij? Welk familierecept mag niet ontbreken?
De laatste in het rijtje van dit jaar is Yasmine van Tartes Yaya. Als je al eens houdt van een goed taartje op tijd en stond, dan moet je haar zeker gaan volgen. Haar Instagram feed is een aaneenschakeling van lekkernijen, stuk voor stuk prachtig in beeld gebracht. Yasmine publiceerde intussen ook een eigen boek, “Ongewoon zoet”. Hierin ontdek je hoe je makkelijk rekening kan houden met de voedingswaarden van je ingrediënten en tegelijkertijd heerlijk gebak op tafel kan toveren. Haar zoontje heeft immers diabetes Type 1. Door kleine aanpassingen in haar recepten kon ze toch blijven bakken voor haar kinderen. En zo kan iedereen meegenieten. Benieuwd hoe zij de feestdagen doorbrengt!
“Kerst is voor mij altijd heel dubbel als ik eerlijk ben… Ik vind het vaak teveel feesten op elkaar, teveel eten, teveel cadeau’s, en heel de dag binnen zitten. Het doet me ook altijd beseffen wat een verwende nesten we wel niet zijn. Maar als ik het materialistische en de overdaad aan eten even wegdenk… dan kan ik écht wel genieten van de tijd samen met familie.
Vroeger vierden we kerstavond bij mijn papa, met een reuzegrote (echte) kerstboom en kerstdiner met kalkoen (en een veggie variant voor de vegetariërs, zoals ik dus ;)), appeltjes met airelles en een kastanjesausje (hemels!). Het leuke was dat, hoewel mijn ouders al heel lang gescheiden zijn, mijn mama ook meekwam. Mijn broer en papa droegen ook altijd dezelfde kerstbroek. Geweldig vond ik dat! Fun fact, die broek draagt mijn broer trouwens nog steeds, al staat er de laatste jaren vaak wel een knopje open.
De laatste jaren loopt het wel wat anders en vieren we kerstavond met mijn mama. Daar is een roterende beurtrol bij wie het feest doorgaat. Dit jaar is het bij mijn mama thuis. Standaard zorg ik voor dessert (ah ja!) en maak ik één van de desserts van mijn blog die ik al getest en goedgekeurd heb. Ook het typische kerstdiner is vervangen door elk jaar een ander idee. Eerlijk, ik weet nog niet wat het dit jaar wordt 🙂 .
Kerstdag doen we meestal gezellig thuis met het gezin. Sinds dit jaar is de gezinssamenstelling ten huize Tartes Yaya lichtjes gewijzigd want mijn (ex)man en ikzelf besloten elk onze eigen weg te gaan. Maar we komen wel nog uitstekend overeen en ook dit jaar vieren we kerstdag gewoon gezellig samen onder ons 4. Meestal houden we dan een hapjesavond, want gewoonlijk zit je buik na de hapjes toch al vol 😉 , en een tiramisu als dessert, het lievelingsdessert van de kinderen.
Oudjaar en Nieuwjaar is sinds de komst van de kinderen een heel stuk rustiger. Sowieso vind ik Oudjaar zwaar overschat en lig ik vaak al voor 24u te ronken. Meestal doen we dan gourmet of raclette (in pannetjes) en zorg ik voor dessert. Ik vind een ijstaart dan altijd een goed idee. Lekker makkelijk en je kan het dagen op voorhand maken. Dit jaar vieren we Oudjaar met een bevriend koppel en hun kinderen. En wie weet houden we het dit jaar wel langer uit dan 24u… “
Benieuwd naar meer? Neem dan een kijkje op de kanalen van Yasmine:
Website: www.tartesyaya.be
Instagram: www.instagram.com/tartesyaya
Facebook: www.facebook.com/tartesyaya
Feesttradities
Lees hier alle andere artikels in deze reeks:
- De feesttradities van Alexia van Must Be Yummie
- De feesttradities van Elisa van Op mijn talloor
- De feesttradities van Sin van Food by Sin
- De feesttradities van Joke van O’Fond
- De feesttradities van Mieke van Mie en place
- De feesttradities van Joke van O’fond
- De feesttradities van Caroline van Avocado van de Duivel
- De feesttradities van Simon van The BBQ Bastard
- De feesttradities van Bart van Roeckiesworld
- De feesttradities van Evelien van Share My Food
- De feesttradities van Manon van Macaron Manon
- De feesttradities van Myriam van Hap & Tap
- De feesttradities van Anniek van Tafelklap
- De feesttradities van Anja van The Baking Foodstylist
0 reacties