De feesttradities van Yasmine van Tartes Yaya

29 december 2021 | Feesttradities, Verhalen

In deze reeks vraag ik mede-foodies om hun feesttradities te delen. Hoe brengen zij de feestdagen door? Wat hoort er zeker bij? Welk familierecept mag niet ontbreken?

Tartes Yaya sfeerbeelden_c_The Fresh Light_022 / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

De laatste in het rijtje van dit jaar is Yasmine van Tartes Yaya. Als je al eens houdt van een goed taartje op tijd en stond, dan moet je haar zeker gaan volgen. Haar Instagram feed is een aaneenschakeling van lekkernijen, stuk voor stuk prachtig in beeld gebracht. Yasmine publiceerde intussen ook een eigen boek, “Ongewoon zoet”. Hierin ontdek je hoe je makkelijk rekening kan houden met de voedingswaarden van je ingrediënten en tegelijkertijd heerlijk gebak op tafel kan toveren. Haar zoontje heeft immers diabetes Type 1. Door kleine aanpassingen in haar recepten kon ze toch blijven bakken voor haar kinderen. En zo kan iedereen meegenieten. Benieuwd hoe zij de feestdagen doorbrengt!

Kerstboompjes flodeboller-5746 / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

“Kerst is voor mij altijd heel dubbel als ik eerlijk ben… Ik vind het vaak teveel feesten op elkaar, teveel eten, teveel cadeau’s, en heel de dag binnen zitten. Het doet me ook altijd beseffen wat een verwende nesten we wel niet zijn. Maar als ik het materialistische en de overdaad aan eten even wegdenk… dan kan ik écht wel genieten van de tijd samen met familie

Vroeger vierden we kerstavond bij mijn papa, met een reuzegrote (echte) kerstboom en kerstdiner met kalkoen (en een veggie variant voor de vegetariërs, zoals ik dus ;)), appeltjes met airelles en een kastanjesausje (hemels!). Het leuke was dat, hoewel mijn ouders al heel lang gescheiden zijn, mijn mama ook meekwam. Mijn broer en papa droegen ook altijd dezelfde kerstbroek. Geweldig vond ik dat! Fun fact, die broek draagt mijn broer trouwens nog steeds, al staat er de laatste jaren vaak wel een knopje open. 

Tartes de Yaya - Tiramisu Laagjestaart-5643 / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

De laatste jaren loopt het wel wat anders en vieren we kerstavond met mijn mama. Daar is een roterende beurtrol bij wie het feest doorgaat. Dit jaar is het bij mijn mama thuis. Standaard zorg ik voor dessert (ah ja!) en maak ik één van de desserts van mijn blog die ik al getest en goedgekeurd heb. Ook het typische kerstdiner is vervangen door elk jaar een ander idee. Eerlijk, ik weet nog niet wat het dit jaar wordt 🙂 . 

Tartes Yaya sfeerbeelden_c_The Fresh Light_153 / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Kerstdag doen we meestal gezellig thuis met het gezin. Sinds dit jaar is de gezinssamenstelling ten huize Tartes Yaya lichtjes gewijzigd want mijn (ex)man en ikzelf besloten elk onze eigen weg te gaan. Maar we komen wel nog uitstekend overeen en ook dit jaar vieren we kerstdag gewoon gezellig samen onder ons 4. Meestal houden we dan een hapjesavond, want gewoonlijk zit je buik na de hapjes toch al vol 😉 , en een tiramisu als dessert, het lievelingsdessert van de kinderen. 

Tartes de Yaya - Tiramisu Ijstaart -LR-2792 / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Oudjaar en Nieuwjaar is sinds de komst van de kinderen een heel stuk rustiger. Sowieso vind ik Oudjaar zwaar overschat en lig ik vaak al voor 24u te ronken. Meestal doen we dan gourmet of raclette (in pannetjes) en zorg ik voor dessert. Ik vind een ijstaart dan altijd een goed idee. Lekker makkelijk en je kan het dagen op voorhand maken. Dit jaar vieren we Oudjaar met een bevriend koppel en hun kinderen. En wie weet houden we het dit jaar wel langer uit dan 24u… “

Benieuwd naar meer? Neem dan een kijkje op de kanalen van Yasmine:

Website: www.tartesyaya.be
Instagram: www.instagram.com/tartesyaya
Facebook: www.facebook.com/tartesyaya

Feesttradities

Lees hier alle andere artikels in deze reeks:

Nog meer feesttradities

De feesttradities van Joke van Prinsessenboontjes

De feesttradities van Joke van Prinsessenboontjes

In aanloop naar de feestdagen zet ik graag wat andere levensgenieters in de kijker om hun feesttradities te leren kennen. Neem mee een kijkje in hun keuken (en die van hun familie) en ontdek hoe zij de mooiste tijd van het jaar doorbrengen, welk gerecht zeker niet mag...

De feesttradities van Helen Kookt

De feesttradities van Helen Kookt

In aanloop naar de feestdagen zet ik graag wat andere levensgenieters in de kijker om hun feesttradities te leren kennen. Neem mee een kijkje in hun keuken (en die van hun familie) en ontdek hoe zij de mooiste tijd van het jaar doorbrengen, welk gerecht zeker niet mag...

De feesttradities van Stefaan Dewinter

De feesttradities van Stefaan Dewinter

In aanloop naar de feestdagen zet ik graag wat andere levensgenieters in de kijker om hun feesttradities te leren kennen. Neem mee een kijkje in hun keuken (en die van hun familie) en ontdek hoe zij de mooiste tijd van het jaar doorbrengen, welk gerecht...

De feesttradities van Jolien Bakt

De feesttradities van Jolien Bakt

In aanloop naar de feestdagen zet ik graag wat andere levensgenieters in de kijker om hun feesttradities te leren kennen. Neem mee een kijkje in hun keuken (en die van hun familie) en ontdek hoe zij de mooiste tijd van het jaar doorbrengen, welk gerecht...

0 reacties

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest