De feesttradities van Ellen van Kokerellen

7 december 2022 | Feesttradities, Verhalen

Het begint stilaan een gewoonte te worden hier op Een lepeltje lekkers: in aanloop naar de feestdagen zet ik graag wat andere levensgenieters in de kijker om hun feesttradities te leren kennen. Neem mee een kijkje in hun keuken (en die van hun familie) en ontdek hoe zij de mooiste tijd van het jaar doorbrengen, welk gerecht zeker niet mag ontbreken en welke tradities ze graag in ere houden.

Ellen Kokerellen / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Vandaag geef ik het woord aan Ellen van Kokerellen. Vanuit haar Antwerpse keuken deelt ze haar eenvoudige maar creatieve gerechten met de buitenwereld. Kenmerkend aan een Kokerellen-recept is dat de ingrediëntenlijst kort maar de smaak groots is. Echt een keuken die voor iedereen haalbaar is, maar waar Ellen toch graag een originele toets aan geeft. Sinds begin dit jaar ligt haar tweede kookboek in de winkels een pareltje vol evenwichtige en moderne recepten voor elke gelegenheid, of het nu een doordeweekse maaltijd of een etentje met vrienden is. Misschien een ideetje voor onder de kerstboom?

“Vanaf het moment dat we de klok een uurtje terug draaien, begin ik uit te kijken en te hunkeren naar de feestdagen. De kerstperiode is voor mij echt het toppunt van gezelligheid, sfeer en vooral van samenzijn met familie. Tot een paar jaar geleden waren het voor ons familiefeesten bij de vleet. We werden echt geleefd en ging van de kroketten naar de kaastafel en van gourmet naar hapjesplanken, om dan alles de volgende dag nog eens te herhalen. Twee feestjes per dag tijdens de kerstdagen tot wel 4 verschillende locaties op 1 januari. Haha, dat levert gegarandeerd een klein (of groot) katerke en een overvolle maag op. 🙂

Kokerellen feesttradities vondelmolen-peperkoek-1-6 / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Nu ik kleine kindjes heb en de coronaperiode nog vers in het geheugen ligt, is de planningsgekte iets meer gaan liggen en kiezen we als gezin voor kwaliteit boven kwantiteit, zowel in gezelschap als in eten, hoewel dat tweede nog altijd een uitdaging is. Goede gesprekken en bijkletsen met familie die je niet wekelijks ziet, is voor mij het absolute hoogtepunt. En ik kan me geen betere manier bedenken om dat te doen dan in het gezelschap van lekker eten.

Op de dag voor Kerst kook ik samen met mijn gezin, vaak bij mijn ouders thuis. Het menu varieert jaarlijks, van het Kokerellen kerstmenu tot een heerlijk klassieke kerstbrunch met kraakverse pistolets met ‘goei’ beleg en een zelfgemaakt feestelijk dessertje.

Kokerellen feesttradities burrata-met-geroosterde-druiven-1 / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Voor de andere kerstfeestjes surf ik graag mee op het lekkers dat mijn (schoon)familie voorziet. Ik heb dan ook absoluut niet de behoefte om me te gaan moeien in de keuken, maar hou ervan om met een glaasje in de hand en met de benen onder tafel gewoon te genieten

Hoe mijn ideale kerstfeest eruit ziet? Hapjes a volonté! Ik hoef geen uitgebreid menu, ik ben een hapjesfanaat. Als je mij laat doen, zal ik ook snel een heerlijke feestplank boordevol lekkers op tafel zetten of een buffetje maken met sharing gerechtjes en fingerfood. Ik hou ervan om van verschillende dingen te proeven, want kiezen is verliezen! Zo kan je ook alles in één keer op tafel zetten en kan je als gastvrouw gewoon lekker mee keuvelen. Een glaasje bubbels erbij en het feest is compleet.

Allé, ik ga dan mijn kerstboom al uit de kelder halen! 😉

Liefs, Ellen”

Benieuwd naar meer? Neem een kijkje op de kanalen van Ellen:

Feesttradities

Lees hier alle andere artikels in deze reeks:

Nog meer feesttradities

De feesttradities van Joke van Prinsessenboontjes

De feesttradities van Joke van Prinsessenboontjes

In aanloop naar de feestdagen zet ik graag wat andere levensgenieters in de kijker om hun feesttradities te leren kennen. Neem mee een kijkje in hun keuken (en die van hun familie) en ontdek hoe zij de mooiste tijd van het jaar doorbrengen, welk gerecht zeker niet mag...

De feesttradities van Helen Kookt

De feesttradities van Helen Kookt

In aanloop naar de feestdagen zet ik graag wat andere levensgenieters in de kijker om hun feesttradities te leren kennen. Neem mee een kijkje in hun keuken (en die van hun familie) en ontdek hoe zij de mooiste tijd van het jaar doorbrengen, welk gerecht zeker niet mag...

De feesttradities van Stefaan Dewinter

De feesttradities van Stefaan Dewinter

In aanloop naar de feestdagen zet ik graag wat andere levensgenieters in de kijker om hun feesttradities te leren kennen. Neem mee een kijkje in hun keuken (en die van hun familie) en ontdek hoe zij de mooiste tijd van het jaar doorbrengen, welk gerecht...

De feesttradities van Jolien Bakt

De feesttradities van Jolien Bakt

In aanloop naar de feestdagen zet ik graag wat andere levensgenieters in de kijker om hun feesttradities te leren kennen. Neem mee een kijkje in hun keuken (en die van hun familie) en ontdek hoe zij de mooiste tijd van het jaar doorbrengen, welk gerecht...

0 reacties

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest