Nasi met gemarineerde scampi van de bakplaat

16 november 2019 | Aziatisch, Eenpansgerechten, Gemakkelijke visrecepten, Gesponsorde berichten, Gezond, Home thema, Ovenschotels, Recepten, Snel klaar

Op het aanrecht stapelt de afwas zich op. Her en der liggen boeken, knutselwerkjes en een enkele verloren knoop. De kat racet van hoek naar deur en sleurt in haar haast een kopje mee. Gekletter, geplets en gevloek. De meisjes babbelen door elkaar; de radio speelt vrolijke deuntjes. Ik tik haastig de laatste letters van een mail, herlees en klik op send. Ik klap de laptop toe en verplaats mij met een hoofd vol drukte naar de keuken. En nu?

Nasi met gemarineerde scampi / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Wie kent dat niet, van die hectische avonden waarop alles moet en er voor niks tijd is? Je wílt wel gezond eten, maar hebt ook geen zin om nog aan een uitgebreid recept van 3 pagina’s in dat ene leuke kookboek te beginnen. Dan komt deze nasi met gemarineerde scampi als geroepen. Alles wordt op één bakplaat bereid, en de oven doet het werk voor jou, zodat je tussendoor nog snel de vaatwas kan vullen en de tafel dekken.

Nasi met gemarineerde scampi liggend / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Dankzij mijn combistoomoven van ATAG kan ik er daarenboven voor zorgen dat de groenten niet uitdrogen door tijdens het bakproces twee keer stoom toe te voegen. Dat geeft een extra sappig resultaat, en maakt dit bakplaat-diner nog beter. Geen stoomoven? Zet dan een potje water onderaan de oven voor een vergelijkbaar effect.

Ingrediënten nasi met scampi / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Deze nasi met gemarineerde scampi is mijn laatste redmiddel als de honger het hoogst is, maar het energiepijl onder nul. Gewoon alles op de bakplaat zwieren en jouw oven laten doen waar hij het best in is. Hartig, snel en verzadigend: de beste combinatie.

In samenwerking met ATAG.

Nasi met gemarineerde scampi / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Nasi met gemarineerde scampi van de bakplaat

Deze snelle nasi met gemarineerde scampi is mijn laatste redmiddel als de honger het hoogst is, maar het energiepijl onder nul: hartig, snel en verzadigend.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

  • 450 g scampi gepeld en ontdarmd, ontdooid
  • 1 ui gepeld en schoongemaakt
  • 1 rode paprika steelaanzet en zaadlijsten verwijderd
  • 1 broccoli
  • 1 handvol cashewnoten
  • 2 eetlepels lookolie
  • peper en zout
  • 1 bos lente-ui schoongemaakt
  • 1 ei
  • 2 pakjes voorgestoomde basmatirijst 500 g
  • 1 eetlepel sesamolie

Voor de saus

  • 1 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels zoete chilisaus
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 teentje look geperst
  • 1 limoen alleen het sap
  • 2 cm gember geraspt

Voor de afwerking

  • 1 bos koriander alleen de blaadjes
  • 1 rode chili steelaanzet en zaadlijsten verwijderd, fijngehakt
  • gefrituurde uitjes
  • limoenpartjes

Instructies
 

  • Maak eerst de saus door alle ingrediënten te mengen.
  • Giet 1/2 van de saus over de scampi en meng zodat alle scampi bedekt zijn. Laat marineren tot gebruik.
  • Verwarm de oven voor op 160 °C (hetelucht).
  • Snijd ui en paprika in kleine blokjes. Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
  • Meng de groenten met cashewnoten en lookolie, en kruid met peper en zout.
  • Verdeel over een bakplaat.
  • Zet in de oven en laat 15 minuten garen; voeg tijdens het bakproces 2 keer stoom toe.
  • Snijd de lente-ui in ringen.
  • Klop het ei los.
  • Meng de rijst met lente-ui, ei, sesamolie en de rest van de saus.
  • Neem de bakplaat uit de oven, stort er de rijst bij en meng.
  • Maak een beetje plaats aan het uiteinde en leg de scampi daar naast elkaar op de plaat. Giet de overgebleven marinade over de rijst.
  • Schuif de bakplaat weer in de oven en bak in 10 minuten gaar.
  • Neem uit de oven en garneer met koriander, chili en gefrituurde uitjes.
  • Serveer de nasi met gemarineerde scampi met limoenpartjes.
Trefwoord broccoli, paprika, rijst, scampi
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Een lepeltje terug in de tijd…

1 jaar geleden: Normandische appeltaartjes met vanilleroom
2 jaar geleden: Linguine met tonijn en tomaat
3 jaar geleden: Veenbessentaart met oreo’s
4 jaar geleden: Zes verrassende pompoengerechten
5 jaar geleden: Dorade met venkelsalade
6 jaar geleden: Lamsgehaktballetjes met tabouleh en salade van wittekool

  • Normandische appeltaartjes close-up / www.eenlepeltjelekkers.be
    • Pin
  • Linguine met tonijn en tomaat - Facebook / www.eenlepeltjelekkers.be
    • Pin
  • Cranberry curd tart with oreo base / Veenbessentaart met oreo's / www.eenlepeltjelekkers.be
    • Pin
  • Pasta met pompoen en geitenkaas
    • Pin
  • Dorade met venkelsalade / www.eenlepeltjelekkers.be
    • Pin
    • Pin

Nog enkele eenpansgerechten

Pittige kip met sesam en soja

Pittige kip met sesam en soja

Deze pittige kip met sesam en soja stond hier de voorbije weken al verschillende keren op onze tafel, en dat zorgde telkens weer voor een feestje in de mond. Hartig, pikant en een vleugje zoet: perfect om drukke dagen wat pit te geven. Ik kan geen woorden meer vinden...

Eenpansgerecht met courgette en paprika

Eenpansgerecht met courgette en paprika

Eén pan, een grote dosis zomergroenten en de troostende smeuïgheid van kaas: dat is wat dit eenpansgerecht met courgette en paprika je belooft. Je stooft de groenten aan, voegt tarwekorrels, tomaten en water toe, en laat de oven het werk doen. Intussen kan je de...

Eenvoudige stoofpot van schelvis met grijze garnalen

Eenvoudige stoofpot van schelvis met grijze garnalen

Vandaag heb ik voor jullie een eenvoudige stoofpot van schelvis met seizoensgroenten en grijze garnalen klaarstaan. Makkelijk te maken met herkenbare ingrediënten, en toch niet te zwaar of vet: alvast een toppertje voor de maand september! Maandag werd de Vis van het...

Kip met pindasaus, asperge en paprika

Kip met pindasaus, asperge en paprika

Aziatische gerechten hebben bij mij altijd een streepje voor. Ik hou van de frisse kruiden en de pittigheid. Als ik er zo over nadenk, is het waarschijnlijk mijn favoriete keuken. Zo veelzijdig en zo smaakvol... Ik hou ervan. Vandaag heb ik voor jullie deze kip met...

2 Reacties

  1. Lieve Verstraete

    Gisterenavond klaargemaakt. Een toppertje !
    Wie heeft kookboeken nodig met “ Een lepeltje lekkers” op de tablet ?
    Bedankt voor alle heerlijke recepten, tips & tricks Annelies.

    Antwoord
    • Een lepeltje lekkers

      Ha, wat leuk om te horen! Dank je wel Lieve, blij dat het jullie gesmaakt heeft! xxx

      Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest