Verandering is moeilijk. Dat weet elke amateur-psycholoog. Als mens zijn we ervoor gemaakt om overal structuren en routines te zoeken, en hebben we een natuurlijk afkeer van al hetgeen daarvan afwijkt. Je merkt het ook in het dagelijkse leven: als alles plots niet volgens plan verloopt, zijn we even van ons melk en hebben we tijd nodig om te weten hoe we weer verder kunnen. Ik ondervind het aan den lijve.
Intussen neem ik weer mijn eerste stapjes vooruit, aarzelend, dat wel, maar toch ook vastberaden. Deze linguine met tonijn is het resultaat van zo’n wankel experiment. Ik laste een namiddag “oefenen-met-het-fototoestel” in en besloot een pastagerecht te improviseren waar ik niet te veel werk aan had. Zo zou ik mij volledig op het beeld kunnen toeleggen.
En kijk, los van de foto’s waarvoor het moest dienen, is dit gerecht ook gewoon erg smaakvol. Een écht lepeltje lekkers, zou ik durven zeggen: in een handomdraai op tafel, maar toch onomwonden bijzonder. De oregano en spinazie zorgen voor het verrassingseffect. De beelden zijn donkerder en warmer dan jullie van mij gewoon zijn, maar ik hoop dat ze jullie toch zin geven om dit bescheiden avondmaal zelf ook eens te proberen.
Linguine met tonijn en tomaat
Equipment
- kookpot
- sauteerden
Ingrediënten
- 300 g linguine
- olijfolie
- 1 ui schoongemaakt en fijngesneden
- 1 teentje look geperst
- 1 courgette zaadlijsten verwijderd en in blokjes gesneden
- 300 g gemengde tomaten kerstomaten gehalveerd, grotere exemplaren in stukjes gesneden
- 1 glas droge witte wijn
- 1 blikje tonijn in eigen nat 160 g, duurzaam gevangen
- 100 g babyspinazieblaadjes
- 5 takjes oregano alleen de blaadjes
- peper en zout
- 1 handvol pijnboompitten geroosterd
Instructies
- Kook de linguine gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet af maar bewaar één pollepel van het kookvocht.
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan op laag vuur.
- Stoof er ui en look in aan tot glazig.
- Verhoog het vuur, voeg de courgette toe en bak even mee.
- Voeg ook de tomaten toe en stoof mee tot de tomaten hun vocht beginnen afgeven.
- Blus met witte wijn en kookvocht van de pasta.
- Voeg tonijn en spinazie toe.
- Roer de linguine en oregano door het tonijnmengsel.
- Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.
- Verdeel de pasta over 4 borden.
- Werk af met pijnboompitten.
- Serveer de linguine met tonijn en tomaat.
ziet er heel lekker uit!
en je fotonamiddag is geslaagd want de foto’s zijn prachtig
liefs
Bedankt Annelies! 🙂