Frozen yoghurt van aardbei en amandel

Frozen yoghurt van aardbei en amandel

Jaaaaa! Het is weer (even) zomer! Wat kan ik ongelooflijk genieten van zo’n nazomertje. De sandalen komen meteen weer uit de kast, de rosé wordt bovengehaald en het zomerfruit krijgt een hoofdrol. Er zijn nog steeds Belgische aardbeien, en alhoewel ze niet meer zo perfect zijn om te eten als bij de start van het seizoen, zijn ze nog smaakvol genoeg om te verwerken in allerlei dessertjes.

Zoals jullie weten ben ik steeds op zoek naar snelle, gemakkelijke recepten, omdat ik nu eenmaal voltijds werk, een man en twee kinders heb, en daarnaast ook een foodblog probeer te onderhouden. Waar ik vroeger met plezier mijn eigen pistachepasta stond te blenden voor een exquis pistache-ijs, wil ik nu evenveel smaak met een fractie van de inspanning. En laat deze frozen yoghurt van aardbei daarvoor nu net het ideale dessert zijn!

Je kan hieronder uitgebreid alle stappen van het recept lezen, maar in wezen komt het hierop aan: gooi alles in een goeie blender (ik ben verknocht aan mijn keizerrode van KitchenAid), druk enkele keren op de pulseknop tot je een babyroos brouwsel bekomt en draai in de ijsmachine. Et voila: le nouveau yaourt glacé est arrivé! Bestaat er een eenvoudiger recept? Je kan daarbij naar hartelust variëren met fruit en eventueel extra smaakmakers als verse kruiden, fijngemalen koekjes of chocoladedruppels toevoegen.

Als je het ijs niet rechtstreeks uit de ijsmachine eet (geloof me, dat wordt moeilijk…), kan je het in een luchtdichte doos scheppen en tot 3 maanden in de diepvries bewaren. Let er dan op dat je de doos altijd ruim op voorhand uit de koeling neemt, want het wordt keihard. Dat is altijd zo met zelfgemaakt ijs, tenzij je het suikergehalte drastisch verhoogt, of extra “zachtmakers”, zoals stabilisator en emulgator, gaat toevoegen. Maar zeg nu zelf: wie heeft dat standaard in de voorraadkast staan? Probeer gewoon wat geduld te oefenen, neem je ijs een half uur voor het serveren uit de diepvries en laat rustig zacht worden in de koelkast. En dan kan je alsnog mooie bolletjes scheppen!

Dus: gemakkelijk, snel, vrij gezond, lekker en een kinderfavoriet: deze frozen yoghurt van aardbei en amandel is een nazomerdessert om van weg te dromen!

Bron: Libelle Lekker augustus 2015 (lichtjes aangepast)

Wat heb je nodig?

100 g suiker
125 ml water
250 g aardbeien, gewassen en kroontjes verwijderd
700 g Griekse yoghurt (ik gebruikte Pur Natur)
4 el amandelpoeder

Hoe ga je tewerk?

Doe suiker en water in een kommetje en breng zachtjes aan de kook.
Roer en laat doorkoken tot de suiker volledig opgelost is.
Neem van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Suikersiroop, aardbei, yoghurt en amandelen glad mixen
Doe de suikersiroop samen met aardbeien, yoghurt en amandelpoeder in de blender.
Mix glad.

yoghurtmengsel tot ijs draaien
Draai het mengsel in de ijsmachine tot ijs.
Serveer de frozen yoghurt met aardbei en amandel.

Frozen yoghurt van aardbei en amandel

Print Friendly, PDF & Email

12 thoughts on “Frozen yoghurt van aardbei en amandel

 1. Mmmm…ziet er lekker uit! Heb al paar keer zo’n recept voor mango-ijs geprobeerd waarbij je zogenaamd geen ijsmachine nodig hebt, enkel blenden in in diepvries. Maar tot nu toe altijd mislukt…Ik zal dat van jou volgende keer proberen 😉 Ik gebruik ook altijd de Griekse van Pur, vind die net iets steviger dan andere. Groetjes

 2. Heerlijk! Ijs is wat mij betreft niet alleen voor warme zomerdagen. Maar ook lekker op frisse nazomerdagen. Ik heb gisteren nog wat hollandse aardbeien op de markt gehaald. Ik ga je voorbeeld volgen! Ik ga nog lekker ijs maken EN nog een lekker ijsreceptje posten. Thanx!

 3. Leuk idee en mooie foto’s! We kunnen nog even genieten van de laatste aardbeien, gelukkig. Is de amandel goed te proeven? Merk je verschil in structuur van het ijs door de amandelpoeder? Groetjes, Louise

 4. Yum! Dat zal met yofu ook wel lukken zeker? 🙂
  Hier staat ook een ijsmachine in de kast, maar ik blijf het zó jammer vinden dat vers ijs dat weer ingevroren wordt keihard wordt. Ach ja, meteen opeten zeker eens het gedraaid is? 🙂

  1. Yogu moet ook lukken!
   Als ik bezoek heb en vers ijs wil serveren, draai ik het om het moment zelf in de ijsmachine: zo blijft het schepbaar! Gewoon het mengsel vooraf maken en beginnen draaien als je het hoofdgerecht serveert.

Laat hier een reactie achter.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.