Hoe gaat het eigenlijk met jou? Ik heb hier de laatste weken al wat over mijn eigen gevoelens geschreven, maar misschien moeten we de rollen vandaag eens omkeren. Hoe gaat het bij u, in uw kot? En weet dat het antwoord niet het obligate “goed” moet zijn. Ook hier is het niet altijd “goed”. Het hele spectrum van emoties is al de revue gepasseerd. Maar dat mag. Dat is toegestaan.

Zeebaars met geroosterde groenten / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Als het mij allemaal een beetje teveel wordt, zijn er een paar dingen die mij helpen. Buiten gaan, bijvoorbeeld, want dan ziet de wereld er niet zo angstaanjagend anders uit. Facetimen met vrienden ook, want gedeelde smart is halve smart. En koken, uiteraard, want dat verzet mijn gedachten en zorgt ervoor dat de focus voor een half uurtje eens niet op het C-woord ligt.

Zeebaars_liggend / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Deze week heb ik voor jullie het recept voor zeebaars met geroosterde groenten klaar. Het is eenvoudig te maken, maar geeft je thuis toch een beetje een restaurant-gevoel. En het grote voordeel is dat heel wat ingrediënten inwisselbaar zijn. De zeebaars kan je vervangen door andere visfilets, de groenten door wat je nog bij de groenteboer kan vinden en de peterselie door andere groene kruiden (zelfs diepvries) als kervel, bieslook of dragon.

Groenten mengen met lookolie en tijm / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Dus, zeg eens: hoe gaat het met jou? En wat brengt jou tot rust als het even nodig is? Laat maar weten in de reacties, want gedeelde smart… Juist ja.

Zeebaars met geroosterde groenten / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Zeebaars met geroosterde groenten

Deze zeebaars met geroosterde groenten is eenvoudig te maken, maar geeft je toch een restaurant-gevoel. Met wortel, courgette en paprika.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht, Visgerecht
Keuken Belgisch
Porties 4 personen

Equipment

  • Oven
  • pan

Ingrediënten
  

  • 4 zeebaarsfilets of filet van andere witte vis
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 4 wortels geschild en uiteinden verwijderd
  • 1 courgette gewassen en uiteinden verwijderd
  • 2 paprika’s gewassen en zaadlijsten verwijderd
  • 600 g krieltjes gewassen
  • 2 eetlepels lookolie
  • 1 eetlepels gedroogde tijm

Voor de salsa

  • 5 grote stengels platte peterselie alleen de blaadjes
  • 2 eetlepels kappertjes uitgelekt
  • 1 citroen alleen de zeste

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C (hetelucht)
  • Snijd de wortels in de lengte in 4 en dan in stukjes van +/- 5 cm.
  • Snijd ook de courgette en paprika in de lengte in 4, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes van +/- 1 cm.
  • Snijd ook de krieltjes in kwarten.
  • Meng wortels, courgette, paprika en krieltjes met lookolie en tijm. Kruid royaal met peper en zout.
  • Schep in een ovenschaal en rooster 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Maak intussen de salsa.

  • Hak de peterselie en kappers fijn. Meng met citroenzeste.

Voor de afwerking

  • Kruid de zeebaarsfilets aan beide zijden met peper en zout.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak er de filets op het vel goudbruin in aan.
  • Keer om en bak nog 1 minuut.
  • Verdeel de geroosterde groenten over 4 borden.
  • Leg er de zeebaarsfilets bij.
  • Werk af met de salsa.
  • Serveer de zeebaars met geroosterde groenten
Trefwoord aardappel, courgette, krieltjes, paprika, peterselie, peterseliewortel, schelvis, zeebaars
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Een lepeltje terug in de tijd

3 jaar geleden: Courgetti met halloumi en paprikasaus
4 jaar geleden: Tomatentaartjes met kruidenricotta
5 jaar geleden: Pull-apart bread met citroen
6 jaar geleden: Basilicumrisotto met geroosterde groenten

  • Courgetti met halloumi en paprikasaus / www.eenlepeltjelekkers.be
    • Pin
  • Tomatentaartjes met kruidenricotta
    • Pin
  • Pull-apart bread met citroen
    • Pin
    • Pin

Nog enkele ovenschotels

Chili ovenschotel met cheddar

Chili ovenschotel met cheddar

De herfst sluipt langzaam dichterbij. De zon schijnt dan wel nog uitbundig: 's ochtends voel je toch al een vochtige kilte die de komst van een nieuw seizoen aankondigt. En als het 's avonds begint te schemeren en de drukte in huis alleen maar toeneemt, kan er niks zo...

Eenpansgerecht met courgette en paprika

Eenpansgerecht met courgette en paprika

Eén pan, een grote dosis zomergroenten en de troostende smeuïgheid van kaas: dat is wat dit eenpansgerecht met courgette en paprika je belooft. Je stooft de groenten aan, voegt tarwekorrels, tomaten en water toe, en laat de oven het werk doen. Intussen kan je de...

Kip met za’atar en geroosterde groenten

Kip met za’atar en geroosterde groenten

De snelste en veruit makkelijkste manier om een avondmaal op tafel te zetten, is alles in de oven gooien en hopen op het beste. En dat is zo ongeveer de beschrijving van dit recept voor kip met za'atar en geroosterde groenten. Alleen hoef je geen schietgebedje te...

Eenpansgerecht met prei en mini gehaktbrood

Eenpansgerecht met prei en mini gehaktbrood

De zon op mijn snoet... Meer heb ik niet nodig om een uurtje te ontspannen. De tuinkussens zijn weer van de zolder gehaald, een potje druifhyacinten siert de tafel op ons balkon en Rupert, onze kat, ligt uren aan de omheining naar de vogels te turen. De lente hangt in...

10 Reacties

  1. isabelleuselli

    Hier gaat het met ups en downs, zoals bij veel mensen. Ik heb er soms moeite mee dat het leven zich hoofdzakelijk online lijkt af te spelen. Maar goed dat we online contact kunnen houden natuurlijk, anders zaten we nog meer op een ‘eiland’. En ik probeer er in te berusten dat het moreel de ene dag al wat beter is dan de andere dag. Koken brengt uiteraard soealaas. Door je recept heb ik nu zin in verse vis! Die heb ik momenteel niet in huis, maar de groenten en de salsa zien er ook al heerlijk uit!

    Antwoord
    • Een lepeltje lekkers

      Zo gaat het inderdaad waarschijnlijk bij veel mensen… En het online leven: dat is soms zowel een zegen als een vloek.

      Antwoord
  2. nederkoorn2

    Heerlijk recept , ik ga eens kijken wat er nog aan groente in de koelkast ligt , en dan eten wij dat met zalm vanavond . Fijne zonnige dag iedereen !
    Groeten Karin .

    Antwoord
  3. Carine

    Mag ik het zeggen?? Goed… op gebied van gezondheid… maar gevoelsmatig niet oke… fulltime thuis werken, helemaal alleen… gedurende 10 uur niemand zien en met niemand kunnen praten, routine totaal onderbroken… oke, er zijn mensen die meer recht hebben tot klagen…
    Maar ook dit is moeilijk ?…

    Antwoord
    • Een lepeltje lekkers

      Alle begrip daarvoor! Ik ben dankbaar dat ik mijn gezin heb… Probeer toch goed voor jezelf te zorgen, misschien regelmatig eens proberen bellen naar familie & vrienden, eens buiten gaan, … Ik weet het: het zijn allemaal lapmiddeltjes, maar misschien kan het de pijn toch wat verzachten. ♥️

      Antwoord
  4. Christ'l Beyers

    Lekker recept!
    Ik heb (nu zijn ze op) citroen opgelegd en zo’n citroen in partjes mee in de oven is ook lekker!

    Antwoord
  5. Monique Vanhoecke

    Hier is alles ok.
    Wij eten graag zeebaars. Ik zal dit recept zeker eens proberen.
    Ik vul mijn zeebaars op met groeten, wat wijn erover en de oven in.
    Dank je wel voor de recepten.
    Groetjes
    Monique

    Antwoord
    • Een lepeltje lekkers

      Mmm, dat klinkt ook heerlijk Monique! En in de oven doe ik ook dikwijls, dat is zo gemakkelijk hé.

      Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest