Hoe gaat het eigenlijk met jou? Ik heb hier de laatste weken al wat over mijn eigen gevoelens geschreven, maar misschien moeten we de rollen vandaag eens omkeren. Hoe gaat het bij u, in uw kot? En weet dat het antwoord niet het obligate “goed” moet zijn. Ook hier is het niet altijd “goed”. Het hele spectrum van emoties is al de revue gepasseerd. Maar dat mag. Dat is toegestaan.
Als het mij allemaal een beetje teveel wordt, zijn er een paar dingen die mij helpen. Buiten gaan, bijvoorbeeld, want dan ziet de wereld er niet zo angstaanjagend anders uit. Facetimen met vrienden ook, want gedeelde smart is halve smart. En koken, uiteraard, want dat verzet mijn gedachten en zorgt ervoor dat de focus voor een half uurtje eens niet op het C-woord ligt.
Deze week heb ik voor jullie het recept voor zeebaars met geroosterde groenten klaar. Het is eenvoudig te maken, maar geeft je thuis toch een beetje een restaurant-gevoel. En het grote voordeel is dat heel wat ingrediënten inwisselbaar zijn. De zeebaars kan je vervangen door andere visfilets, de groenten door wat je nog bij de groenteboer kan vinden en de peterselie door andere groene kruiden (zelfs diepvries) als kervel, bieslook of dragon.
Dus, zeg eens: hoe gaat het met jou? En wat brengt jou tot rust als het even nodig is? Laat maar weten in de reacties, want gedeelde smart… Juist ja.
Zeebaars met geroosterde groenten
Equipment
- Oven
- pan
Ingrediënten
- 4 zeebaarsfilets of filet van andere witte vis
- olijfolie
- peper en zout
- 4 wortels geschild en uiteinden verwijderd
- 1 courgette gewassen en uiteinden verwijderd
- 2 paprika’s gewassen en zaadlijsten verwijderd
- 600 g krieltjes gewassen
- 2 eetlepels lookolie
- 1 eetlepels gedroogde tijm
Voor de salsa
- 5 grote stengels platte peterselie alleen de blaadjes
- 2 eetlepels kappertjes uitgelekt
- 1 citroen alleen de zeste
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C (hetelucht)
- Snijd de wortels in de lengte in 4 en dan in stukjes van +/- 5 cm.
- Snijd ook de courgette en paprika in de lengte in 4, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes van +/- 1 cm.
- Snijd ook de krieltjes in kwarten.
- Meng wortels, courgette, paprika en krieltjes met lookolie en tijm. Kruid royaal met peper en zout.
- Schep in een ovenschaal en rooster 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Maak intussen de salsa.
- Hak de peterselie en kappers fijn. Meng met citroenzeste.
Voor de afwerking
- Kruid de zeebaarsfilets aan beide zijden met peper en zout.
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak er de filets op het vel goudbruin in aan.
- Keer om en bak nog 1 minuut.
- Verdeel de geroosterde groenten over 4 borden.
- Leg er de zeebaarsfilets bij.
- Werk af met de salsa.
- Serveer de zeebaars met geroosterde groenten
Een lepeltje terug in de tijd
3 jaar geleden: Courgetti met halloumi en paprikasaus
4 jaar geleden: Tomatentaartjes met kruidenricotta
5 jaar geleden: Pull-apart bread met citroen
6 jaar geleden: Basilicumrisotto met geroosterde groenten
Hier gaat het met ups en downs, zoals bij veel mensen. Ik heb er soms moeite mee dat het leven zich hoofdzakelijk online lijkt af te spelen. Maar goed dat we online contact kunnen houden natuurlijk, anders zaten we nog meer op een ‘eiland’. En ik probeer er in te berusten dat het moreel de ene dag al wat beter is dan de andere dag. Koken brengt uiteraard soealaas. Door je recept heb ik nu zin in verse vis! Die heb ik momenteel niet in huis, maar de groenten en de salsa zien er ook al heerlijk uit!
Zo gaat het inderdaad waarschijnlijk bij veel mensen… En het online leven: dat is soms zowel een zegen als een vloek.
Heerlijk recept , ik ga eens kijken wat er nog aan groente in de koelkast ligt , en dan eten wij dat met zalm vanavond . Fijne zonnige dag iedereen !
Groeten Karin .
Zalig, laat het smaken! x
Mag ik het zeggen?? Goed… op gebied van gezondheid… maar gevoelsmatig niet oke… fulltime thuis werken, helemaal alleen… gedurende 10 uur niemand zien en met niemand kunnen praten, routine totaal onderbroken… oke, er zijn mensen die meer recht hebben tot klagen…
Maar ook dit is moeilijk ?…
Alle begrip daarvoor! Ik ben dankbaar dat ik mijn gezin heb… Probeer toch goed voor jezelf te zorgen, misschien regelmatig eens proberen bellen naar familie & vrienden, eens buiten gaan, … Ik weet het: het zijn allemaal lapmiddeltjes, maar misschien kan het de pijn toch wat verzachten. ♥️
Lekker recept!
Ik heb (nu zijn ze op) citroen opgelegd en zo’n citroen in partjes mee in de oven is ook lekker!
Dat kan ik mij inderdaad voorstellen!
Hier is alles ok.
Wij eten graag zeebaars. Ik zal dit recept zeker eens proberen.
Ik vul mijn zeebaars op met groeten, wat wijn erover en de oven in.
Dank je wel voor de recepten.
Groetjes
Monique
Mmm, dat klinkt ook heerlijk Monique! En in de oven doe ik ook dikwijls, dat is zo gemakkelijk hé.