Courgetti met halloumi en paprikasaus: dat klonk meteen als muziek in mijn oren! Ik proefde dit gerecht voor het eerst op de “Nooit meer diëten”-dag, en was meteen verkocht. Ik kende Sandra Bekkari en haar Sana-methode toen helemaal nog niet. Maar haar enthousiasme die dag, de smaak van dit gerecht en de “gezonde” chocolate chip cookies die ik mocht proeven, wekten meteen mijn nieuwsgierigheid. Enkele dagen later had ik mijn eerste kookboek gekocht en intussen staat dit gerecht ook thuis regelmatig op het menu.
Dat gezond eten niet saai en smakeloos hoeft te zijn, bewijst Sandra overvloedig met haar boeken. Ze zijn prachtig vormgegeven en bevatten naast een schat aan informatie ook heel wat verrassende, haalbare recepten. Ze gaan uit van de zeven sana-principes. De meeste daarvan hadden we zelf ook wel kunnen bedenken: veel water drinken, veel groenten eten, veel bewegen, vet- en suikerrijke voeding tot een uitzondering maken. Maar door de heldere uitleg, de wetenschap erachter en de slimme tips klinkt het allemaal niet als een holle frase. Je voelt je effectief gemotiveerd om ermee aan de slag te gaan.
Dit recept voor courgetti met halloumi is niet moeilijk, maar als je gehaast bent, zou ik aanraden de saus vooraf te maken. Het roosteren, laten afkoelen en pellen van de paprika’s vergt immers wel wat tijd. De rest is razendsnel: terwijl de courgetti en kerstomaten in de oven staan, bak je de halloumi. In een half uur zit je aan tafel met een hartig, aromatisch en kleurrijk bord voor je neus. Nooit meer diëten? Ik doe mee!
Bron: “Nooit meer diëten 3” van Sandra Bekkari (licht aangepast)
Courgetti met halloumi en paprikasaus
Equipment
- Oven
- blender
- kookpot
- koekenpan
Ingrediënten
- 4 courgettes
- olijfolie
- 1 bosje basilicum alleen de blaadjes, fijngehakt
- zwarte peper van de molen
- 500 g kerstomaten aan een rank
- 400 g halloumi of berloumi
Voor de saus
- 6 rode paprika’s
- olijfolie
- 2 uien gehakt
- 2 teentjes look geperst
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Leg de paprika’s in een bakblik.
- Zet ze in de oven tot de schil aan alle kanten zwartgeblakerd is (draai regelmatig).
- Leg in een kom, dek af met versheidsfolie en laat afkoelen.
- Pel de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
- Verhit intussen een scheutje olijfolie in een kookpot.
- Stoof er ui en look in aan tot glazig.
- Doe samen met de geroosterde paprika’s in een blender en mix tot een gladde saus.
- Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.
- Hou warm tot gebruik.
Voor de courgetti
- Was de courgettes en snijd in dunne slierten met een spiraal- of juliennesnijder.
- Meng in een bakblik met een scheutje olijfolie, gehakte basilicum en zwarte peper. Dek af met aluminiumfolie.
- Leg de kerstomaten in een andere ovenschaal.
- Besprenkel met olijfolie.
- Zet beide schalen 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Voor de halloumi
- Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur.
- Snijd de halloumi in plakken.
- Bak aan beide zijden goudbruin in de droge koekenpan.
Om te serveren
- Verdeel de saus over vier borden.
- Leg er wat courgetti en een trosje kerstomaten op.
- Geef er de gebakken haloumi bij.
- Serveer de courgetti met halloumi en paprikasaus.
0 reacties