In aanloop naar de feestdagen zet ik graag wat andere levensgenieters in de kijker om hun feesttradities te leren kennen. Neem mee een kijkje in hun keuken (en die van hun familie) en ontdek hoe zij de mooiste tijd van het jaar doorbrengen, welk gerecht zeker niet mag ontbreken en welke tradities ze graag in ere houden.
Koken Met Pam: dat is passie voor lekker eten, voor de buitenkeuken en voor al het goede in het leven. Op Instagram kan je al haar kookavonturen volgen, en dan is het meteen duidelijk: deze dame weet wat goed is. Ze toont je met een aanstekelijke glimlach hoe je ook thuis de lekkerste gerechten op tafel kan zetten. En heb je geen zin om zelf achter de potten te kruipen? Dan bestel je toch gewoon! Want Koken Met Pam is in de eerste plaats catering. Mocht ik wat dichter bij Wommelgem wonen: ik zou het wel weten…
Vandaag vertelt ze je hoe zij de feestdagen doorbrengt.
“Ik ben één van die personen… Op 1 november wacht ik ongeduldig op Mariah Carey haar ‘It’s tiiiiiiiiiiiime’-kerstaankondiging en hangen niet veel later de eerste lichtjes aan de gevel te schitteren. Meestal komt halverwege november de kerstboom ook al voor gezelligheid in de woonkamer zorgen. Foute Kerst-hits aan, wijntje erbij en versieren maar. Een tripje naar de Intratuin in Halsteren mag ook zeker niet ontbreken om die wonderlijke kerstsfeer op te snuiven.
Vroeger vierden we altijd drie dagen op rij Kerst. Kerstavond vond gezellig thuis plaats met het gezin waar er steevast gevulde kalkoen, ovenaardappeltjes, geroosterde groenten en appelmoes op het menu stonden. Kerstdag was dan ‘bij ons bomma’ in Essen: daar speelden we spelletjes en mocht de winnaar zijn/haar cadeautjes uitpakken waarna we de klassieke kerststronk aten. Het bomma’ke wil nu liever op haar gemakje zijn en naar Sisi kijken, dus gaan we langs voor koffie met gebak op een andere dag rond de feestdagen.
Tweede Kerstdag (hier komen mijn Nederlandse roots piepen) brachten we door met de grote gezellige bende in Nederland: een rijkelijk buffet, tonnekes rond gegeten en melige kerstfilms kijken óf de neven & nichten die elkaar inmaakten met potjes Mario Kart op de Nintendo. Warme herinneringen!
Dezer dagen ziet onze kerst er tamelijk anders uit. Tradities vervaagden een beetje én ik startte natuurlijk met het aanbieden van een take-away menu op kerst waardoor wij eigenlijk op kerstavond en eerste kerstdag aan het werk zijn. Tweede kerstdag is gelukkig wél nog steeds familiedag, waar samen gezellig tafelen in het middelpunt staat. Cadeaus doen er minder toe, het gaat tenslotte om het samenzijn. Al blijft het natuurlijk plezant om elkaar iets te geven ook.
Oud & Nieuw is dan weer een ander verhaal. Ik herinner me nog goed als klein meisje dat ik op oudjaar papa mocht helpen met het bakken van oliebollen in ons klein, gezellig keukentje in Huijbergen. Tot op heden blijven ons pa zijn oliebollen toch echt my fave!
Ik ben opgegroeid met huisdieren, dus het was vanzelfsprekend dat we thuisbleven, mocht er een beestje schrik krijgen. Als tiener wilde ik niets liever dan de benen gaan strekken met vriendinnen in één of andere discotheek. Nu vind ik het zalig om gewoon thuis te zijn. Overdag samen met mijn lief in de keuken duiken om dan ’s avonds met vrienden te genieten. Een goei wijntje, open vuur buiten aansteken, culinaire hapjes, en gewoon relaxen.”
Benieuwd naar meer Koken met Pam?
Neem een kijkje op de kanalen van Koken met Pam of bestel meteen je kerstmenu bij haar!
0 reacties