Mooie ingrediënten… ze hebben bij mij altijd een stapje voor. Seizoensgroenten en -fruit die met liefde geteeld zijn, met respect voor de natuur en met een niet aflatende passie: dat proef je gewoon. Nu heb ik zelf het geluk dat ik heel wat groenten kan gebruiken uit de moestuin van mijn ouders: kraakvers van het land, in alle vormen, kleuren en smaken. Maar er is ook een oplossing voor wie deze luxe niet heeft: eFarmz!

eFarmz doos / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

eFarmz levert producten recht van bij de boer. Ze zijn niet industrieel geproduceerd of behandeld, komen meestal van lokale boeren en hebben soms zelfs een bio-label. Je bestelt voor maandagmiddag en krijgt donderdag alles aan huis (of op kantoor) geleverd. Het vervoer gebeurt daarenboven ecologisch, en de verpakking wordt tot een minimum beperkt. Als je dat wenst, kan je een abonnement nemen, maar het kan ook zonder. Gemakkelijker kan haast niet.

Ik moet zeggen dat ik enorm blij word van deze online boerenmarkt: seizoensproducten van kleinschalige producenten, rechtstreeks van het land tot in je keuken, wat wil je nog meer? Alles wordt mooi op tijd (je krijgt vooraf een sms met de geschatte levertijd) en goed gekoeld geleverd. En de kwaliteit is top: kraakverse groenten en blozend fruit, vacuümverpakte vis en vlees en ambachtelijke zuivel.

eFarmz levering / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Ik ging aan de slag met de groenten, en maakte een pittige zoete aardappelsoep met tomaat. In geen tijd op tafel, en toch lekker verrassend: het is intussen zowat mijn handelsmerk geworden. Werk het geheel af met een toefje crème fraiche en wat frisgroene tuinkruiden, en het bescheiden soepje ziet er meteen feestelijk uit!

In samenwerking met eFarmz 

Wat heb je nodig?

olijfolie
3 uien, grof gesneden
1 teentje look, grof gesneden
6 stengels witte selder, grof gesneden
3 wortels, grof gesneden
3 preien, alleen het wit, grof gesneden
70 g tomatenpuree
1 tl harissa
2 laurierblaadjes
1 tl gedroogde tijm of enkele takjes verse
1 kg zoete aardappels, geschild en in stukken gesneden
500 g tomatenblokjes in blik
1,5 l groentenbouillon
peper en zout

Voor de afwerking
tuinkruiden, fijngehakt
150 ml slagroom
zwarte peper van de molen

Hoe ga je tewerk?

Zoete aardappel, wortel, prei, selder, laurier, peterselie / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Verhit een scheutje olijfolie in een soepkom.
Stoof er ui en look in aan tot glazig.
Voeg selder, wortel en prei toe en stoof tot alle stukjes wat zachter zijn.
Voeg tomatenpuree, harissa, laurier en tijm toe en bak 1 minuut.
Doe er zoete aardappel, tomatenblokjes en groentenbouillon bij.
Breng aan de kook, dek af met een deksel en laat minstens 20 minuten zachtjes pruttelen.

Verwijder de laurierblaadjes (en ev. tijmtakjes) en mix de soep fijn.
Draai door de passe-vite.
Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.

Zoete aardappelsoep afwerken met peterselie / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Verdeel de soep over kommetjes.
Werk af met tuinkruiden, een lepeltje slagroom en wat versgemalen zwarte peper.

Serveer de zoete aardappelsoep met tomaat.

 

3 Reacties

  1. Anna Helena

    Eentje om uit te proberen, bedankt om te delen!

    Antwoord
  2. Lieve

    Onmiddellijk uitgeprobeerd: toppertje! Ik heb wel een zeef gebruikt i.p.v de passevite.

    Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest