Met deze pasta met courgette en scampi scoor je altijd: hij brengt de laatste zomeroogst op tafel in een gerecht dat echt iedereen lust. Je zet hem daarenboven in een half uurtje op tafel, maar krijgt dankzij de royale hoeveelheid look en peterselie toch een ware smaakbom. Dát zijn de recepten waar ik van hou: eenvoudig, niet te ver gezocht, maar doodgewoon lekker.
Ik serveer deze simpele pasta op mijn nieuwe bordjes van De Bijenkorf. Als er iets is waar ik een kleine verslaving aan heb, dan is het aan fraaie serviessets. Hoe makkelijk of bescheiden je gerecht ook is: het smaakt altijd zoveel beter als het mooi geserveerd is. Ik heb mij ook nog laten verleiden tot een porseleinen servies van Royal Doulton, maar dat zie je hier later nog wel eens passeren ;).
Terug naar deze pasta met courgette en scampi. Ongelooflijk hoeveel smaak die heeft, terwijl je toch maar een handvol ingrediënten nodig hebt die je waarschijnlijk zelfs in huis hebt. Citroen, look en peterselie zijn in overvloed aanwezig en bepalen de smaakervaring. Heerlijk met een stukje knapperig brood!
Recept voor deze pasta met courgette en scampi geprobeerd?
Je maakt mij altijd blij met een reactie of een beoordeling (klik daarvoor op de sterren in de receptenkaart) als je deze pasta met courgette en scampi geprobeerd hebt. Delen via social media kan natuurlijk ook. Vergeet mij dan zeker niet te taggen (@eenlepeltjelekkers).
Betaalde samenwerking met De Bijenkorf.
Pasta met courgette en scampi
Equipment
- kookpot
- sauteerpan
Ingrediënten
- 2 + 2 eetlepels olijfolie
- 450 g scampi gepeld en ontdarmd
- peper en zout
- 400 g verse tagliatelle of andere lange pasta
- 1 courgette steelaanzet en zaadlijsten verwijderd, in blokjes gesneden
- 6 teentjes knoflook gepeld en geperst
- 2 sjalotten gepeld en fijngehakt
- 2 rode chilipepers steelaanzet verwijderd en fijngehakt
- 1 citroen alleen het sap
- 350 g kerstomaten gehalveerd
- 1/2 bosje peterselie fijngehakt
Instructies
- Verhit op hoog vuur 2 eetlepels olijfolie in een sauteerpan.
- Kruid de scampi met peper en zout en korst ze aan in de olie.
- Schep uit de pan, zet het vuur naar middelhoog en voeg 2 extra eetlepels olijfolie toe.
- Kook intussen de tagliatelle gaar volgens de aanwijzigingen op de verpakking in flink gezouten water. Bewaar 100 ml van het pastawater voor de saus.
- Bak de courgetteblokjes lichtbruin en kruid met peper en zout. Voeg look, sjalot en chilipeper toe en bak even mee tot de scherpe geur van rauwe sjalot verdwenen is.
- Blus de pan met het citroensap en laat inkoken.
- Doe er de tomaten en het grootste deel van de peterselie bij. Laat verder verwarmen tot de tomaten hun vocht loslaten. Schraap de aanbaksels los van de bodem.
- Doe er de scampi en het pastawater bij en kook even door. Kruid royaal bij met zout.
- Roer er de pasta door en werk af met de rest van de peterselie.
- Serveer.
Ik heb vandaag nog tagliatelle gegeten.
Eens op deze wijze proberen de volgende keer! ☺️