Deze pasta met pestoroomsaus smaakt heerlijk verfijnd, en toch kost hij weinig tijd. Reken niet meer dan 30 minuten keukentijd. Als je kant-en-klare pesto gebruikt, kost het gerecht je zelfs maar een dik kwartier. Ideaal voor drukke dagen.
En hier thuis kunnen we van dat laatste meespreken… De laatste tijd lijken we voortdurend achter de feiten aan te lopen. Er is altijd wel nóg een taakje dat moet afgevinkt worden, nog een werkje dat snel-snel even moet gebeuren. En zo hollen we van hot naar her, zonder echt het gevoel te hebben dat we ergens komen.
Uiteraard zou ik het mijzelf een stuk makkelijker kunnen maken als ik ‘s avonds gewoon de supermarkt binnenstap en een kant-en-klare maaltijd in mijn kar leg. Maar als er iets dat mij – zelfs als ik met een vol hoofd thuiskom – plezier kan brengen, dan zijn het wel de geneugten van een zelf gemaakte maaltijd. Deze pasta met pestoroomsaus is dan een no-brainer: even de keuken in verdwijnen, en we kunnen kort daarna al samen aan tafel schuiven voor een moment van rust.
Hoe maak je deze pasta met pestoroomsaus, kip en broccoli?
Als eerste maken we de pesto. Zoals eerder gezegd, kan je uiteraard ook voor kant-en-klare pesto uit de supermarkt gaan – kies dan voor de verse variant uit het koelvak, maar zelfgemaakt is toch altijd nóg lekkerder. Mix daarvoor basilicum, pijnboompitten, parmezaan en look glad met een scheutje olijfolie. Kruid naar smaak bij met peper en zout, en zet apart.
Intussen kunnen we de pasta al koken, en een pan op het vuur zetten voor de saus. Bak daarin fijne reepjes kip – ik neem kiphaasjes: die moet je enkel nog in de breedte snijden – met broccolini. Bimi, zoals deze groente nog genoemd wordt, is een variant van broccoli en wat slanker van vorm. De smaak is iets subtieler, maar hij is ook vooral een stuk sneller klaar.
Eens kip en groenten wat kleur gekregen hebben, voeg je kippenbouillon en nadien ook pesto en room toe. Laat in een dikke vijf minuten inkoken, en kruid royaal bij met peper en zout.
Het enige dat je nu nog te doen staat, is de pasta afgieten en goed door de saus roeren. Laat even staan, zodat de pasta wat van de pestoroomsaus kan opslorpen, en alle smaken zich optimaal kunnen vermengen. Werk af met extra pijnboompitten, basilicum en parmezaan, en geniet!
Nog vragen?
Onder de receptenkaart vind je een rubriek met veel gestelde vragen. Vind je toch het antwoord op jouw vraag niet terug, laat dan gerust een reactie achter en dan zal ik je met plezier verder helpen.
Recept geprobeerd?
Je maakt mij altijd blij met een reactie of een beoordeling (klik daarvoor op de sterren in de receptenkaart) als je deze pasta met pestoroomsaus, kip en broccoli geprobeerd hebt. Delen via social media kan natuurlijk ook. Vergeet mij dan zeker niet te taggen (@eenlepeltjelekkers).
Pasta met pestoroomsaus, kip en broccoli
Equipment
- foodprocessor
- sauteerpan
- pastakookpot
Ingrediënten
- 500 g spirelli of andere korte pasta
- 200 g broccolini of fijne broccoliroosjes
- 350 g kippenhaasje
- 1 scheutje olijfolie
- 200 ml kippenbouillon
- 250 ml culinaire room 20% vetgehalte
- peper en zout
Voor de pesto
- 1 eetlepel pijnboompitten geroosterd
- 15 g parmezaanse kaas geraspt
- 3 bosjes basilicum gehakt
- 1 teentje knoflook
- 6 eetlepels olijfolie
Voor de afwerking
- enkele blaadjes basilicum
- 1 eetlepel pijnboompitten geroosterd
- 1 handvol parmezaanse kaas geraspt
Instructies
Maak eerst de pesto
- Doe alle ingrediënten samen in een foodprocessor en mix fijn. Mocht de pesto nog te vast zijn, kan je nog wat extra olijfolie toevoegen.
- Kruid naar smaak bij met peper en zout.
- Zet opzij tot gebruik.
Maak nu de pasta
- Kook de pasta gaar in flink gezouten water.
- Snijd de roosjes van de broccolini en snijd de steeltjes in stukken van +/- 2 cm. Snijd de kip in reepjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in de sauteerpan.
- Bak er de kip en broccolini 2 minuten in aan.
- Voeg de kippenbouillon toe en laat even doorkoken.
- Voeg de pesto en room toe, breng aan de kook en laat nog eens 5 minuten koken.
- Kruid de saus naar smaak bij met peper en zout.
- Doe er de pasta bij en roer goed om.
Voor de afwerking
- Verdeel de pasta over 4 borden.
- Werk af met basilicum, pijnboompitten en parmezaanse kaas.
Veel gestelde vragen
Je kan gewone broccoli gebruiken, maar in het seizoen zijn groene asperges en sperzieboontjes ook een goed idee.
Laat de kip gewoon weg, of vervang door vegetarische kippenstukjes. Een extra portie groenten – denk aan erwten of spinazie – kan ook.
0 reacties