Eenvoudig dessert met mango en passievrucht

Eenvoudig dessert met mango en passievrucht / www.eenlepeltjelekkers.be

Desserts moeten voor mij aan 3 voorwaarden voldoen: ze mogen niet te zoet zijn, ze moeten makkelijk te maken zijn én ze zien er liefst ook een beetje mooi uit. En dit eenvoudig dessert met mango en passievrucht kan elk van die vereisten afvinken. Het staat in 20 minuten op tafel en de afwas blijft beperkt. Daarenboven krijg je dan een glaasje voor je neus dat eruit ziet alsof het door een gedisciplineerde chef-kok is bereid. Win-win!

Toen ik op zoek ging naar een nieuwe Campina-recept voor deze maand, vond ik inspiratie bij Eton mess. Dat is een klassiek Brits lentedessert dat meringue combineert met aardbeien en room. Ik vond echter geen goed idee om er een winterse versie van te maken die zowel snel als verrassend was. Na veel geblader door kookboeken, heel wat gesurf langs receptensites en Pinterest en zelfs een slapeloze nacht vond ik eindelijk toch de juiste insteek. Ik maak een syllabub van de room, en combineer die met exotisch fruit en limoen.

Eenvoudig dessert met mango en passievrucht_liggend / www.eenlepeltjelekkers.be

Het idee voor de syllabub haalde ik bij Nigella Lawson, altíjd mijn hoop in bange dagen. Het enige wat je moet doen, is de room opkloppen met Cointreau, limoensap en suiker. Daarbij maak je een frisse fruitsalade van mango, passievrucht en granaatappel. Zelfs een kind kan dat.

Eindigen doe je met dit kleurrijk dessert dat zowel een etentje met vrienden kan afsluiten, als kan zorgen voor een beetje zon in deze toch weer heel erg grijze winter. Aan de slag!

In samenwerking met Campina.

Wat heb je nodig?

1/2 mango, geschild en pit verwijderd
6 passievruchten
100 g granaatappelpitten
250 ml volle room (min. 33% vet), goed gekoeld
60 ml cointreau (+/- 4 el)
sap van 2 limoenen
50 g fijne kristalsuiker
16 kleine meringues (+/- 100 g)
verse kokosnoot en muntblaadjes, voor de afwerking

Hoe ga je tewerk?

Ingrediënten eenvoudig dessert / www.eenlepeltjelekkers.be

Snijd de mango in fijne blokjes.
Halveer de passievruchten en schep het vruchtvlees bij de mango.
Roer er ook de granaatappelpitten door.

Room opkloppen met cointreau, limoen en suiker / www.eenlepeltjelekkers.be

Meng room, cointreau, limoensap en suiker in een maatbeker.
Klopt met een elektrische mixer op tot yoghurtdikte.
Zet koel weg tot gebruik.

Verdeel een laagje room over 4 glazen.
Lepel er wat fruit op.
Leg er 2 meringues op.
Maak zo nog een laag.
Schep er opnieuw room en fruit op.
Werk af met verse kokosnoot en muntblaadjes.

Serveer het eenvoudig dessert met mango, passievrucht en limoen.

Eenvoudig dessert met mango en passievrucht / www.eenlepeltjelekkers.be

Een lepeltje terug in de tijd…

1 jaar geleden: Wijtingfilet met Chinese kool en appeltzatziki
4 jaar geleden: Moussaka met pompoen
5 jaar geleden: Maïsburgers met tomatenrelish
6 jaar geleden: Bokkenpootjes

  • Wijtingfilet met Chinese kool en appeltzatziki / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Moussaka met pompoen / www.eenlepeltjelekkers.be
Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Eenvoudig dessert met mango en passievrucht

Laat hier een reactie achter.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.