Ceviche van zeebaars met avocado

3 december 2016 | Een lepeltje lekkers, Feestrecepten, Gezond, Home thema, Recepten

Ha december, wat ben ik blij dat je er weer bent! Eindelijk mogen we beginnen dromen van rijkelijk versierde kerstbomen, mag de kerstmuziek weer door het huis schallen en kunnen we ongegeneerd het internet afspeuren naar kerstmenu-inspiratie. Ik zet jullie vandaag al een eindje op weg met dit supersimpele, maar oh zo lekkere voorgerecht: ceviche van zeebaars met avocado.

Ceviche van zeebaars met avocado / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Zelf hou ik het meest van lichte voorafjes die de smaakpapillen wakker schudden zonder de buik al te zwaar te vullen. Deze ceviche is ideaal: de frisse zuren van citrus zorgen voor een aangename toets, je hebt er weinig werk aan en kan alle voorbereidingen al enkele uren vooraf doen. Zorg dat de dressing, avocadocrème en garnituren klaar staan, en dan hoef je op het moment zelf enkel nog te dresseren.

Granaatappel, sinaasappel, limoen en chili / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Ik hoop jullie hier in de komende weken te verwennen met verrassende maar haalbare gerechten die je volop in feeststemming brengen. Heb je een verzoekje, laat dan gerust een berichtje achter in de reacties. Ik doe altijd veel inspiratie op uit jullie suggesties. Hopelijk staat deze ceviche van zeebaars alvast bij enkele van jullie op het feestmenu. Laat het smaken!

Dressing voor ceviche van zeebaars / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin
Ceviche van zeebaars met avocado / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Ceviche van zeebaars met avocado

Deze ceviche van zeebaars is licht, fris, snel klaar, makkelijk te maken en volledig vooraf voor te bereiden. Perfect voor het feestmenu!
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Voorgerecht
Keuken Latijns-Amerikaans, Peruaans
Porties 4 personen

Equipment

  • mixer
  • knijpflesje

Ingrediënten
  

  • 400 g zeebaarsfilet in carpaccio gesneden (vraag je visboer dit te doen)

Voor de dressing

  • 1 sinaasappel alleen het sap
  • 1 limoen alleen het sap
  • 1/2 limoen sap en zeste apart
  • 1 theelepel honing

Voor de avocadocrème

  • 1 avocado
  • 1/2 limoen alleen het sap
  • peper en zout

Voor de afwerking

  • 1 rode chili
  • 1/2 komkommer geschild
  • 1 sinaasappel
  • 1 granaatappel alleen de pitjes
  • 1 bosje koriander gehakt
  • fleur de sel
  • 1 limoen alleen de zeste

Instructies
 

  • Meng alle ingrediënten voor de dressing.

Voor de avocadocrème

  • Halveer de avocado en verwijder de pit.
  • Lepel het vruchtvlees in een maatbeker en giet er het limoensap bij.
  • Mix tot een gladde crème.
  • Kruid bij met peper en zout.
  • Schep in een knijpflesje.

Voor de afwerking

  • Verwijder de zaadjes van de rode chili en snijd in flinterdunne reepjes.
  • Trek linten van de komkommer (met een dunschiller).
  • Snijd de schil en het wit van de sinaasappel en snijd de partjes tussen de velletjes uit (“peler à vif”).
  • Halveer de partjes.

Om te serveren

  • Schik de zeebaars op de borden.
  • Druppel er de dressing over.
  • Leg in het midden een torentje komkommerlinten.
  • Strooi er de chili en granaatappelpitjes over.
  • Leg er wat sinaasappelpartjes bij.
  • Spuit er enkel dotjes avocadocrème tussen.
  • Kruid stevig met fleur de sel.
  • Rasp er tot slot nog wat limoenzeste over.
  • Serveer de ceviche van zeebaars met avocado.
Trefwoord avocado, ceviche, chili, komkommer, limoen, sinaasappel, zeebaars
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Annelies Vermeir - Een Lepeltje Lekkers / www.eenlepeltjelekkers.be

Welkom! Ik ben Annelies en woon samen met mijn man en twee dochters van 11 en 14 in Gent. Op Een lepeltje lekkers deel ik verrassende recepten die verrassend snel op tafel staan. Comfort food, maar dan in een eigentijds jasje. Elegant, smaakvol en nét dat tikkeltje anders.

Mis geen enkel bericht: ontvang ze rechtstreeks in je mailbox!

Voeg je bij 1.723 andere abonnees

Nog enkele feestrecepten

Aziatische gravad lax met komkommersalade

Aziatische gravad lax met komkommersalade

Vandaag heb ik deze kleurrijke Azatische gravad lax met komkommersalade en mirindressing voor jullie klaarstaan. Dat is een licht voorgerecht dat de smaakpapillen wakker schudt en doet verlangen naar méér. Perfect dus om je feestmenu op gang te trekken. Ik heb hier op...

Venkelsoep met prei en grijze garnalen

Venkelsoep met prei en grijze garnalen

Nog een dikke maand en het is kerst... Hoog tijd dus om te beginnen nadenken over je feestmenu, zou ik zeggen! En deze venkelsoep met prei en grijze garnalen verdient alvast een plaatsje op je tafel. Elegant, licht en extra feestelijk door de afwerking met zure room...

Ijstaart met chocolade en kokos

Ijstaart met chocolade en kokos

Vandaag sluit ik het jaar hier af met een feestelijk dessert: ijstaart met chocolade en kokos. Het is een gerecht dat weinig inspanning vraagt, en dat je daarenboven makkelijk vooraf kan maken. Want ijstaart = diepvries = zeker een week op voorhand te bereiden. Als...

Een lepeltje lekkers feestmenu 2022

Een lepeltje lekkers feestmenu 2022

Ja hoor, daar zijn we weer! Tijd om in mijn overvloed aan recepten te duiken en de beste feestrecepten voor jou te selecteren in het enige echte Een lepeltje lekkers feestmenu 2022. Ik neem je graag mee door een menu vol feestinspiratie: van hapje tot gebak, van...

4 Reacties

  1. ilse dhondt

    ceviche van zeebaars is een super simpel mooi ogend gerechtje,ik had er veel succes mee bij mijn vrienden!

    Antwoord
    • Een lepeltje lekkers

      Leuk om te horen, en heel blij dat het gesmaakt heeft! Bedankt voor je berichtje Ilse!

      Antwoord
  2. Nathalie Heesterbeek

    Ceviche moet wat zoutig zijn. Ik zou het zout en de chili vermengen met de dressing.
    Maar ziet er zalig mooi uit. Ik maak vaak ceviche van scampi….

    Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest