Ceviche van zeebaars met avocado

3 december 2016 | Een lepeltje lekkers, Feestrecepten, Gezond, Home thema, Recepten

Ha december, wat ben ik blij dat je er weer bent! Eindelijk mogen we beginnen dromen van rijkelijk versierde kerstbomen, mag de kerstmuziek weer door het huis schallen en kunnen we ongegeneerd het internet afspeuren naar kerstmenu-inspiratie. Ik zet jullie vandaag al een eindje op weg met dit supersimpele, maar oh zo lekkere voorgerecht: ceviche van zeebaars met avocado.

Ceviche van zeebaars met avocado / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Zelf hou ik het meest van lichte voorafjes die de smaakpapillen wakker schudden zonder de buik al te zwaar te vullen. Deze ceviche is ideaal: de frisse zuren van citrus zorgen voor een aangename toets, je hebt er weinig werk aan en kan alle voorbereidingen al enkele uren vooraf doen. Zorg dat de dressing, avocadocrème en garnituren klaar staan, en dan hoef je op het moment zelf enkel nog te dresseren.

Granaatappel, sinaasappel, limoen en chili / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Ik hoop jullie hier in de komende weken te verwennen met verrassende maar haalbare gerechten die je volop in feeststemming brengen. Heb je een verzoekje, laat dan gerust een berichtje achter in de reacties. Ik doe altijd veel inspiratie op uit jullie suggesties. Hopelijk staat deze ceviche van zeebaars alvast bij enkele van jullie op het feestmenu. Laat het smaken!

Dressing voor ceviche van zeebaars / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin
Ceviche van zeebaars met avocado / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Ceviche van zeebaars met avocado

Deze ceviche van zeebaars is licht, fris, snel klaar, makkelijk te maken en volledig vooraf voor te bereiden. Perfect voor het feestmenu!
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Voorgerecht
Keuken Latijns-Amerikaans, Peruaans
Porties 4 personen

Equipment

  • mixer
  • knijpflesje

Ingrediënten
  

  • 400 g zeebaarsfilet in carpaccio gesneden (vraag je visboer dit te doen)

Voor de dressing

  • 1 sinaasappel alleen het sap
  • 1 limoen alleen het sap
  • 1/2 limoen sap en zeste apart
  • 1 theelepel honing

Voor de avocadocrème

  • 1 avocado
  • 1/2 limoen alleen het sap
  • peper en zout

Voor de afwerking

  • 1 rode chili
  • 1/2 komkommer geschild
  • 1 sinaasappel
  • 1 granaatappel alleen de pitjes
  • 1 bosje koriander gehakt
  • fleur de sel
  • 1 limoen alleen de zeste

Instructies
 

  • Meng alle ingrediënten voor de dressing.

Voor de avocadocrème

  • Halveer de avocado en verwijder de pit.
  • Lepel het vruchtvlees in een maatbeker en giet er het limoensap bij.
  • Mix tot een gladde crème.
  • Kruid bij met peper en zout.
  • Schep in een knijpflesje.

Voor de afwerking

  • Verwijder de zaadjes van de rode chili en snijd in flinterdunne reepjes.
  • Trek linten van de komkommer (met een dunschiller).
  • Snijd de schil en het wit van de sinaasappel en snijd de partjes tussen de velletjes uit (“peler à vif”).
  • Halveer de partjes.

Om te serveren

  • Schik de zeebaars op de borden.
  • Druppel er de dressing over.
  • Leg in het midden een torentje komkommerlinten.
  • Strooi er de chili en granaatappelpitjes over.
  • Leg er wat sinaasappelpartjes bij.
  • Spuit er enkel dotjes avocadocrème tussen.
  • Kruid stevig met fleur de sel.
  • Rasp er tot slot nog wat limoenzeste over.
  • Serveer de ceviche van zeebaars met avocado.
Trefwoord avocado, ceviche, chili, komkommer, limoen, sinaasappel, zeebaars
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Nog enkele feestrecepten

Zalm met granaatappel en gember

Zalm met granaatappel en gember

Deze zalm met granaatappel en gember is hét ideale hoofdgerecht voor de feestdagen. Het kost je weinig moeite, je kan het grotendeels vooraf klaarmaken en het ziet er feestelijk uit met die robijnrode granaatappelpitjes en de groene kruiden. Ik vind het altijd een...

Soep van mosselen, spinazie en groene curry

Soep van mosselen, spinazie en groene curry

We gaan verder met de feestrecepten met deze smakelijke soep van mosselen, spinazie en groene curry: een voorgerecht waarmee je gegarandeerd gaat scoren. Het ziet er niet alleen verrassend uit, de smaken zijn dat ook: origineel, fris en verfijnd. En dat is net wat je...

Salade met burrata, vijgen en hot honey

Salade met burrata, vijgen en hot honey

Ik trap het feestseizoen hier op Een lepeltje lekkers op gang met deze salade met burrata, vijgen en hot honey. Deze salade is een origineel voorgerecht vol zachte smaken die elkaar mooi aanvullen. Als je even de tijd neemt om vooraf wat mise-en-place te doen en de...

Krabkoekjes met mango-currysaus

Krabkoekjes met mango-currysaus

Deze krabkoekjes met koriander en chili zijn een origineel hapje bomvol smaak. De frisse mango-currysaus die ik erbij serveer, zorgt voor nóg meer pit. Heerlijk bij een fruitige mocktail, of een ijskoud glas rosé. Nu we toch al af en toe een streepje zon krijgen, is...

4 Reacties

  1. ilse dhondt

    ceviche van zeebaars is een super simpel mooi ogend gerechtje,ik had er veel succes mee bij mijn vrienden!

    Antwoord
    • Een lepeltje lekkers

      Leuk om te horen, en heel blij dat het gesmaakt heeft! Bedankt voor je berichtje Ilse!

      Antwoord
  2. Nathalie Heesterbeek

    Ceviche moet wat zoutig zijn. Ik zou het zout en de chili vermengen met de dressing.
    Maar ziet er zalig mooi uit. Ik maak vaak ceviche van scampi….

    Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest