Ha december, wat ben ik blij dat je er weer bent! Eindelijk mogen we beginnen dromen van rijkelijk versierde kerstbomen, mag de kerstmuziek weer door het huis schallen en kunnen we ongegeneerd het internet afspeuren naar kerstmenu-inspiratie. Ik zet jullie vandaag al een eindje op weg met dit supersimpele, maar oh zo lekkere voorgerecht: ceviche van zeebaars met avocado.
Zelf hou ik het meest van lichte voorafjes die de smaakpapillen wakker schudden zonder de buik al te zwaar te vullen. Deze ceviche is ideaal: de frisse zuren van citrus zorgen voor een aangename toets, je hebt er weinig werk aan en kan alle voorbereidingen al enkele uren vooraf doen. Zorg dat de dressing, avocadocrème en garnituren klaar staan, en dan hoef je op het moment zelf enkel nog te dresseren.
Ik hoop jullie hier in de komende weken te verwennen met verrassende maar haalbare gerechten die je volop in feeststemming brengen. Heb je een verzoekje, laat dan gerust een berichtje achter in de reacties. Ik doe altijd veel inspiratie op uit jullie suggesties. Hopelijk staat deze ceviche van zeebaars alvast bij enkele van jullie op het feestmenu. Laat het smaken!
Ceviche van zeebaars met avocado
Equipment
- mixer
- knijpflesje
Ingrediënten
- 400 g zeebaarsfilet in carpaccio gesneden (vraag je visboer dit te doen)
Voor de dressing
- 1 sinaasappel alleen het sap
- 1 limoen alleen het sap
- 1/2 limoen sap en zeste apart
- 1 theelepel honing
Voor de avocadocrème
- 1 avocado
- 1/2 limoen alleen het sap
- peper en zout
Voor de afwerking
- 1 rode chili
- 1/2 komkommer geschild
- 1 sinaasappel
- 1 granaatappel alleen de pitjes
- 1 bosje koriander gehakt
- fleur de sel
- 1 limoen alleen de zeste
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de dressing.
Voor de avocadocrème
- Halveer de avocado en verwijder de pit.
- Lepel het vruchtvlees in een maatbeker en giet er het limoensap bij.
- Mix tot een gladde crème.
- Kruid bij met peper en zout.
- Schep in een knijpflesje.
Voor de afwerking
- Verwijder de zaadjes van de rode chili en snijd in flinterdunne reepjes.
- Trek linten van de komkommer (met een dunschiller).
- Snijd de schil en het wit van de sinaasappel en snijd de partjes tussen de velletjes uit (“peler à vif”).
- Halveer de partjes.
Om te serveren
- Schik de zeebaars op de borden.
- Druppel er de dressing over.
- Leg in het midden een torentje komkommerlinten.
- Strooi er de chili en granaatappelpitjes over.
- Leg er wat sinaasappelpartjes bij.
- Spuit er enkel dotjes avocadocrème tussen.
- Kruid stevig met fleur de sel.
- Rasp er tot slot nog wat limoenzeste over.
- Serveer de ceviche van zeebaars met avocado.
ceviche van zeebaars is een super simpel mooi ogend gerechtje,ik had er veel succes mee bij mijn vrienden!
Leuk om te horen, en heel blij dat het gesmaakt heeft! Bedankt voor je berichtje Ilse!
Ceviche moet wat zoutig zijn. Ik zou het zout en de chili vermengen met de dressing.
Maar ziet er zalig mooi uit. Ik maak vaak ceviche van scampi….
Dat kan uiteraard ook!