Parelcouscous met courgette en tomaat

28 augustus 2014 | Courgettefestijn, Een lepeltje lekkers, Gezond, Hittegolf, Home thema, Recepten, Smaakvol vegetarisch

Alweer een maand voorbij, en dus alweer tijd voor de Foodblogswap! Ik mocht inspiratie zoeken op de blog van Terka Let’s talk about food. Het was moeilijk kiezen… Ik twijfelde nog even om de lasagne te bereiden maar koos uiteindelijk voor de bulgur met groenten en kip, net omdat ik nog altijd met een overload aan courgettes zit, en omdat het zo’n “nonchalant” recept is, waardoor ik er makkelijk mijn eigen draai aan kon geven.

Ik moet zeggen dat ik het geheel dit keer erg los geïnterpreteerd heb. Ik heb de basis behouden (courgette, tomaat en een broertje van bulgur), maar heb de spinazie vervangen voor rucola en de kip door feta voor een vegetarisch alternatief. 

Het resultaat was zo lekker en makkelijk, dat ik het gerecht intussen al twee keer op tafel heb gezet. Ideaal ook om restjes te verwerken, voor na een drukke werkdag, en op momenten dat je geen zin hebt in een berg afwas: je hebt maar één pan nodig. Kortom: dit gerecht is een must-try!

Wat heb je nodig? 

olijfolie
1 rode ui, fijngesneden
1 teentje look, geperst of fijngehakt
1 courgette, in blokjes gesneden
250 g parelcouscous, fregola of een andere fijne pastasoort (zoals orzo)
500 ml groentenbouillon
200 g feta, in blokjes
oregano
handvol rucola
250 g kerstomaten, gehalveerd
peper en zout

Hoe ga je tewerk? 

Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan of wok.
Fruit er de ui en look in aan tot de blokjes glazig zijn.
Gooi er de courgetteblokjes bij, zet het vuur hoog en bak bruin.

Voeg er de parelcouscous aan toe en bak even mee tot alle korreltjes een laagje olie hebben.

Giet er de bouillon bij, zet het vuur laag en dek af.
Laat in ongeveer 8 minuten, of tot al het vocht opgenomen is, gaar koken. (voor andere graan- of pastasoorten kunnen andere verhoudingen en gaartijden gelden: check de verpakking!)

Voeg er de feta aan toe en kruid met oregano.
Meng er ook de rucola en kerstomaten door.

Roer door elkaar tot de rucola geslonken is.
Kruid met peper en zout en serveer.

PS: Kim van foodstyle.nl maakte de Aziatische asperges met zalm en rijstnoedels van mijn blog. Het resultaat kan je op haar site bekijken!

Nog enkele gezonde recepten

Granola met koffie, chocolade en hazelnoot

Granola met koffie, chocolade en hazelnoot

Even stil geweest hier, maar ik ben terug! Ik heb de afgelopen weken veel inspiratie verzameld en geëxperimenteerd in de keuken, en ik hoop jullie de komende maanden weer heel wat smaakbommetjes te kunnen voorschotelen. En vandaag start ik alvast met een origineel...

Havermoutpannenkoeken met bosbessen

Havermoutpannenkoeken met bosbessen

Ontbijten met deze havermoutpannenkoeken met bosbessen is een feestje: het beslag is smeuïg en de smaak zacht en fris, waardoor je ze naar hartelust kan combineren. Zelf geef ik er meestal vers fruit bij, maar niets belet je om ze royaal te overgieten met ahornsiroop...

Eenvoudige stoofpot van schelvis met grijze garnalen

Eenvoudige stoofpot van schelvis met grijze garnalen

Vandaag heb ik voor jullie een eenvoudige stoofpot van schelvis met seizoensgroenten en grijze garnalen klaarstaan. Makkelijk te maken met herkenbare ingrediënten, en toch niet te zwaar of vet: alvast een toppertje voor de maand september! Maandag werd de Vis van het...

Salade met scampi, perzik en basilicum

Salade met scampi, perzik en basilicum

Zonnige dagen vragen om lichte gerechten. Deze salade met scampi, perzik en basilicum is alvast kandidaat om je weekend op te vrolijken. De combinatie van zoete scampi met zoute ham, bittere blaadjes en een pittige dressing maakt meteen alle zintuigen wakker. En de...

3 Reacties

  1. Romy Callens

    staat er ergens gegeven voor hoeveel personen dit recept is ?

    Antwoord
    • Annelies

      Dag Romy,
      alle recepten zijn voor 4 personen tenzij anders vermeld. Veel kookplezier!
      Annelies

      Antwoord
  2. Diane Schaub - Cuisine de Clementine

    Ooh heerlijk! Ik maak heel regelmatig gerechten met parelcouscous, maar zo heb ik het nog niet geprobeerd, ga dit recept zeker onthouden! Liefs Diane

    Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest