Evenveel voldoening als het origineel, maar met heel wat minder calorieën: dat is deze lichte macaroni met spinazie en paprika. Ik zal niet beweren dat hij “slank” of “gezond” is, maar de voedingswaarde is toch heel wat hoger dan bij de klassieke versie met kaassaus en ham. Ik zag dit gerecht nog niet zo lang geleden passeren in mijn Facebook nieuwsoverzicht, en het oogde zó lekker, dat ik het prompt op ons weekmenu zette. En het heeft gesmaakt!
Je hebt geen roux nodig, je moet maar één kom klaarzetten, en het geheel vergt slechts een klein half uurtje werk. Daarenboven is het uitermate geschikt voor kinderen: ze zijn meestal gek op dit soort ovenschotels, maar krijgen er ongemerkt meteen heel wat groentjes bovenop. En ook voor mama’s (en papa’s) die wel houden van comfort food, maar toch wat “lichter” proberen te leven, is dit gerecht een aanrader. Maak deze ovenschotel op een vrije dag zodat je hem op een druk moment enkel nog in de oven moet schuiven. Het perfect weekdag-maal!
Bron: The Kitchn
Wat heb je nodig?
3 groentebouillonblokjes
350 g volkoren macaroni
2 eieren
100 ml zure room
400 g cottage cheese
200 g cheddar
3 rode paprika’s, in blokjes gesneden
200 g babyspinazie
peper en zout
Om te serveren
peterselie, gehakt
veldsla
Hoe ga je tewerk?
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Breng een grote (ovenbestendige) kookpot water aan de kook met de bouillonblokjes.
Kook er de macaroni in gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Klop intussen de eieren los.
Meng er de zure room, cottage cheese en het grootste deel van de cheddar door.
Giet de pasta af maar bewaar een beetje kookvocht, en stort weer in de kookpot.
Roer het kaasmengsel door de pasta.
Roer er ook de paprikablokjes en babyspinazie door tot deze laatste geslonken is.
Voeg eventueel wat extra kookvocht toe als de pasta te droog is.
Proef en kruid bij met peper en zout.
Bestrooi de pasta met de rest van de cheddar.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en schuif 30 minuten in de oven.
Verwijder de folie en bak in 15 minuten goudbruin.
Neem uit de oven, laat 10 minuten rusten en bestrooi met de peterselie.
Serveer de lichte macaroni met spinazie en paprika met wat veldsla.
Vanavond staat deze macaroni op de menu! 😉
Leuk, geniet ervan! ?
Deze komt op het menu voor de komende 40 dagen !
Hallo Annelies,
Het recept voor As Woensdag!
Geen vlees,wel groenten…
Bedankt,het zal smaken.
Marinette
Laat het smaken Marinette!
heerlijk annelies vind ik deze!
zou ik meteen zelf willen maken…ik kook absoluut niet graag maar voor deze maak ik graag een uitzondering!
liefs
Leuk, veel succes! 🙂
Ziet er lekker uit. Al vind ik de combinatie spinazie en paprika wel wat raar :o)
Oh dat valt mee hoor. De spinazie smaakt niet zoveel door, tussen al dat “kaas-geweld” ;).