Ik was één van de gelukkigen die uitgenodigd was voor de Lidl Cooking Class met chef Gaëtan Colin. Samen met medebloggers Myriam, Sarah, Delphine, Manon, Stephanie, Jozefien en Geertrui belandden we zo op een druilerige vrijdagavond in Atelier Yves Mattagne.
Bij aankomst werden we in stijl ontvangen met een glaasje champagne en enkele smaakvolle hapjes. Maar het was natuurlijk de bedoeling om zelf aan de slag te gaan met de producten uit het Delicieux-gamma van Lidl. Stephanie en ik werden aan het voorgerecht gezet. We maakten onder het goedkeurend oog van chef Gaëtan een wafeltje van bladerdeeg met courgette, Aziatisch gekruide carpaccio van coquille en espuma van curry. Dit verrassende voorgerecht werd gevolgd door een opgevulde fazantenborst met champignons, witlof en wortelbeignets (je vindt een aangepaste versie met hertenkalf op de blog van Jozefien). En we sloten het feestelijke maal af met panna cotta van saffraan met citroensorbet en amandelschuim.
Eens thuis ging ik aan de slag met het recept van het voorgerecht. Ik wilde een makkelijke versie maken, die er minstens even spectaculair uitzag. Na wat experimenteren koos ik voor pompoen als seizoensgroente, en een eenvoudige en lichte currysaus om het geheel af te werken. En zo ontstond deze carpaccio van coquille met pompoen en curry!
Als je dit bordje op tafel zet, zullen je gasten nooit durven vermoeden dat je er slechts een half uurtje tijd aan besteed hebt. Serveer heel simpel en stijlvol in een dresseerring met wat cress, en je hebt een sterrengerecht zonder inspanning. Smakelijk!
Wat heb je nodig?
Voor de carpaccio van coquille
6 coquilles
2 stengels citroengras
2 el sojasaus
3 el olijfolie
Voor de currysaus
200 ml room
1 cm gember, grof gesneden
1 tl currypoeder
peper en zout
Voor de pompoen
200 g butternut
olijfolie
1 cm gember
peper en zout
Om af te werken
Cress naar keuze (ik nam van rock chives)
Hoe ga je tewerk?
Snijd de coquilles in fijne plakjes en leg in een diep bord.
Snijd het citroengras grof en verdeel over de coquille.
Giet er sojasaus en olijfolie over.
Meng goed, dek af en laat minstens 30 minuten marineren.
Breng de room met gember en curry aan de kook.
Eens de room kookt, zet je het vuur uit en laat je de room 20 minuten infuseren.
Zeef en kruid bij met peper en zout.
Snijd de butternut in kleine blokjes.
Verwarm een scheutje olijfolie op hoog vuur.
Bak er de pompoen in aan, rasp er de gember bij en kruid met peper en zout.
Neem van het vuur als de blokjes beetgaar zijn.
Dresseer de pompoenblokjes op vier borden in een dresseerring.
Laat de coquille even uitlekken, verwijder het citroengras en leg op de pompoen.
Verdeel er een toefje cress over.
Druppel er wat currysaus rond.
Serveer de carpaccio van coquille met pompoen en curry.
Prachtige foto annelies !!!!
Bedankt Julie! Het helpt altijd als je bij daglicht kan fotograferen!