Carpaccio van coquille met pompoen en curry

19 december 2015 | Aziatisch, Creatief met pompoen, Een lepeltje lekkers, Feestrecepten, Gemakkelijke visrecepten, Gezond, Home thema, Recepten

Ik was één van de gelukkigen die uitgenodigd was voor de Lidl Cooking Class met chef Gaëtan Colin. Samen met medebloggers Myriam, Sarah, Delphine, Manon, Stephanie, Jozefien en Geertrui belandden we zo op een druilerige vrijdagavond in Atelier Yves Mattagne.

Bij aankomst werden we in stijl ontvangen met een glaasje champagne en enkele smaakvolle hapjes. Maar het was natuurlijk de bedoeling om zelf aan de slag te gaan met de producten uit het Delicieux-gamma van Lidl. Stephanie en ik werden aan het voorgerecht gezet. We maakten onder het goedkeurend oog van chef Gaëtan een wafeltje van bladerdeeg met courgette, Aziatisch gekruide carpaccio van coquille en espuma van curry. Dit verrassende voorgerecht werd gevolgd door een opgevulde fazantenborst met champignons, witlof en wortelbeignets (je vindt een aangepaste versie met hertenkalf op de blog van Jozefien). En we sloten het feestelijke maal af met panna cotta van saffraan met citroensorbet en amandelschuim.

Lidl cooking class
  • Pin

Eens thuis ging ik aan de slag met het recept van het voorgerecht. Ik wilde een makkelijke versie maken, die er minstens even spectaculair uitzag. Na wat experimenteren koos ik voor pompoen als seizoensgroente, en een eenvoudige en lichte currysaus om het geheel af te werken. En zo ontstond deze carpaccio van coquille met pompoen en curry!

Als je dit bordje op tafel zet, zullen je gasten nooit durven vermoeden dat je er slechts een half uurtje tijd aan besteed hebt. Serveer heel simpel en stijlvol in een dresseerring met wat cress, en je hebt een sterrengerecht zonder inspanning. Smakelijk!

Wat heb je nodig?

Voor de carpaccio van coquille
6 coquilles
2 stengels citroengras
2 el sojasaus
3 el olijfolie

Voor de currysaus
200 ml room
1 cm gember, grof gesneden
1 tl currypoeder
peper en zout

Voor de pompoen
200 g butternut
olijfolie
1 cm gember
peper en zout

Om af te werken
Cress naar keuze (ik nam van rock chives)

Hoe ga je tewerk?

Snijd de coquilles in fijne plakjes en leg in een diep bord.
Snijd het citroengras grof en verdeel over de coquille.
Giet er sojasaus en olijfolie over.
Meng goed, dek af en laat minstens 30 minuten marineren.

Coquille marineren
  • Pin

Breng de room met gember en curry aan de kook.
Eens de room kookt, zet je het vuur uit en laat je de room 20 minuten infuseren.
Zeef en kruid bij met peper en zout.

Butternut fijnsnijden
  • Pin

Snijd de butternut in kleine blokjes.
Verwarm een scheutje olijfolie op hoog vuur.
Bak er de pompoen in aan, rasp er de gember bij en kruid met peper en zout.

Pompoenblokjes aanbakken
  • Pin

Neem van het vuur als de blokjes beetgaar zijn.

Dresseer de pompoenblokjes op vier borden in een dresseerring.
Laat de coquille even uitlekken, verwijder het citroengras en leg op de pompoen.
Verdeel er een toefje cress over.
Druppel er wat currysaus rond.

Serveer de carpaccio van coquille met pompoen en curry.

Carpaccio van coquille met pompoen en curry
  • Pin

 

Annelies Vermeir - Een Lepeltje Lekkers / www.eenlepeltjelekkers.be

Welkom! Ik ben Annelies en woon samen met mijn man en twee dochters van 11 en 14 in Gent. Op Een lepeltje lekkers deel ik verrassende recepten die verrassend snel op tafel staan. Comfort food, maar dan in een eigentijds jasje. Elegant, smaakvol en nét dat tikkeltje anders.

Mis geen enkel bericht: ontvang ze rechtstreeks in je mailbox!

Voeg je bij 1.721 andere abonnees

Nog enkele feestrecepten

Taart met veenbessen en sinaasappel

Taart met veenbessen en sinaasappel

Deze taart met veenbessen en sinaasappel past perfect bij kerst: de bodem is heerlijk kruidig door toevoeging van gember en kaneel, de veenbessen zorgen voor wat zoetigheid, en de frisse roomtopping maakt het geheel luxueus en smeuïg. Afwerken met extra veenbessen,...

Exotische tiramisu met mango, passievrucht en kokos

Exotische tiramisu met mango, passievrucht en kokos

Deze exotische tiramisu is een originele variant van de klassieker. De koekjes worden geweekt in een mengsel van kokosmelk en witte rum, de mascarpone krijgt een vleugje limoen mee, en tussen de lagen komen fijne blokjes mango, passievruchtenpulp en geroosterde kokos....

Aziatische gravad lax met komkommersalade

Aziatische gravad lax met komkommersalade

Vandaag heb ik deze kleurrijke Azatische gravad lax met komkommersalade en mirindressing voor jullie klaarstaan. Dat is een licht voorgerecht dat de smaakpapillen wakker schudt en doet verlangen naar méér. Perfect dus om je feestmenu op gang te trekken. Ik heb hier op...

Venkelsoep met prei en grijze garnalen

Venkelsoep met prei en grijze garnalen

Nog een dikke maand en het is kerst... Hoog tijd dus om te beginnen nadenken over je feestmenu, zou ik zeggen! En deze venkelsoep met prei en grijze garnalen verdient alvast een plaatsje op je tafel. Elegant, licht en extra feestelijk door de afwerking met zure room...

2 Reacties

    • Een lepeltje lekkers

      Bedankt Julie! Het helpt altijd als je bij daglicht kan fotograferen!

      Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest