Rode curry van kip met mangosalsa

1 juni 2015 | Aziatisch, Een lepeltje lekkers, Home thema, Kiplekker, Recepten

Een hele tijd geleden maakte ik een Pinterest-account aan voor deze blog. Ik deelde plaatjes van mijn  eigen blog, maar ging vooral als een gek aan het pinnen tussen alle mooie foto’s die me deden watertanden en beslissen dat ik dit prachtig uitziend gerecht dringend eens zelf moest uitproberen. Intussen zijn we een dik jaar later, en heb ik nog maar bitter weinig Pinterest-gerechten gemaakt. En dat bracht mij op het idee van deze uitdaging!

Ik daag jullie, mijn lezers, uit om eens op mijn Pinterest-borden te gaan snuisteren, en hieronder, in de reacties, te laten weten welk gerecht je graag op Een lepeltje lekkers ziet verschijnen. Vanaf volgende week ga ik er dan mee aan de slag en zal je hier regelmatig een post met de meest populaire pins voorbij zien komen.

Je mag pins kiezen van al mijn borden, behalve van “Een lepeltje lekkers” (want dat zijn de gerechten die al op mijn blog staan) en “Foodblogswap” (want dat bord is bedoeld voor de resultaten van de Foodblogswap met de Facebook-bloggers). Op “Interior design”, “Tips and tricks”, “Kitchen wisdom”, “Food photography” en “Random hapiness” zal je weinig recepten terugvinden, maar laat dat je niet beletten er even rond te kijken en je eigen prikbord aan te leggen.

Om de uitdaging goed te starten, ben ik alvast aan de slag gegaan met de pin “Simple summertime basil chicken curry with coconut ginger-lime rice“. Mijn versie voor deze rode curry van kip vind je hieronder: een ideaal recept voor een doordeweekse avond, waarop je weinig tijd, maar wel veel “goesting” hebt.

Inspiratie: Half baked harvest

Wat heb je nodig?

Voor de rijst
400 ml kokosmelk
400 ml groentenbouillon
1 cm gember, geraspt
1 kl zout
350 g basmatirijst
rasp en sap van 1 limoen
handvol basilicum, gehakt

Voor de curry
arachideolie
400 g kipfilet, in blokjes
2 rode en 1 groene paprika, in hapklare stukken gesneden
1 courgette, in hapklare stukken gesneden
2 kl rode currypasta
1 cm gember, geraspt
2 teentjes look, geperst
400 ml kokosmelk
1 el vissaus
1 blik maïs van 300 g
handvol koriander, gehakt
handvol basilicum, gehakt

Voor de mangosalsa
1/2 mango
1/2 rode chilipeper
1 el gehakte koriander

Hoe ga je tewerk?

Groenten snijden voor de curry
 • Pin
Maak eerst de rijst.
Breng de kokosmelk met groentenbouillon, gember en zout aan de kook.
Voeg de rijst toe, zet het vuur laag, zet het deksel op de pan en laat 10 minuten koken.
Draai het vuur uit en laat 20 minuten rusten zonder de pot te openen.
Voeg limoenrasp, -sap en basilicum toe en roer met een vork door elkaar.

Voor de curry verhit je een scheutje arachide-olie in een wok.

Bak er de kipblokjes in aan tot goudbruin en gaar.
Schep uit de wok.
Voeg opnieuw een scheutje olie toe en bak de paprika 5 minuten.
Groentjes wokken
 • Pin
Voeg de courgette toe en bak even mee.
Roer er de rode currypasta, look en gember door en wok enkele minuten.
Zet het vuur laag en giet er de kokosmelk, vissaus en maïs bij.
Breng zachtjes aan de kook.
Neem van het vuur en roer er de koriander en basilicum door.

Voor de mangosalsa snijd je de mango in kleine blokjes en hak je de chili en koriander fijn.
Meng alles.

Serveer de rode curry van kip met mangosalsa en rijst.

Nog enkele kiplekkere recepten

Pasta met pestoroomsaus, kip en broccoli

Pasta met pestoroomsaus, kip en broccoli

Deze pasta met pestoroomsaus smaakt heerlijk verfijnd, en toch kost hij weinig tijd. Reken niet meer dan 30 minuten keukentijd. Als je kant-en-klare pesto gebruikt, kost het gerecht je zelfs maar een dik kwartier. Ideaal voor drukke dagen. En hier thuis kunnen we van...

Pittige kip met sesam en soja

Pittige kip met sesam en soja

Deze pittige kip met sesam en soja stond hier de voorbije weken al verschillende keren op onze tafel, en dat zorgde telkens weer voor een feestje in de mond. Hartig, pikant en een vleugje zoet: perfect om drukke dagen wat pit te geven. Ik kan geen woorden meer vinden...

Kip met pindasaus, asperge en paprika

Kip met pindasaus, asperge en paprika

Aziatische gerechten hebben bij mij altijd een streepje voor. Ik hou van de frisse kruiden en de pittigheid. Als ik er zo over nadenk, is het waarschijnlijk mijn favoriete keuken. Zo veelzijdig en zo smaakvol... Ik hou ervan. Vandaag heb ik voor jullie deze kip met...

Kip met za’atar en geroosterde groenten

Kip met za’atar en geroosterde groenten

De snelste en veruit makkelijkste manier om een avondmaal op tafel te zetten, is alles in de oven gooien en hopen op het beste. En dat is zo ongeveer de beschrijving van dit recept voor kip met za'atar en geroosterde groenten. Alleen hoef je geen schietgebedje te...

11 Reacties

 1. anja

  De curry, de rijst, de mangosalsa….zalig! Merci voor dit lekker receptje!

  Antwoord
  • Annelies

   Bedankt voor je reactie Anja! Blij dat het gesmaakt heeft.

   Antwoord
 2. Kim

  Oh lekker, ik begin spontaan te watertanden. Ik zet deze bij mijn Evernotes, die al meer dan 1000 recepten bevat waarvan ik eveneens maar weinig gebakken heb de afgelopen tijd 😉

  Antwoord
  • Een lepeltje lekkers

   Haha, ik ken er alles van! 😀

   Antwoord
 3. ohladybake

  hoi annelies, wat een superleuk idee.
  ook eens geneusd op je pinterest en ik ga voor de Chocolate Meringue Cake with Fresh Berries
  ziet er me heerlijk uit!
  liefs

  Antwoord
  • Een lepeltje lekkers

   Klinkt lekker, ga ik meteen eens uitpluizen! 🙂

   Antwoord
 4. Geertrui Eeckhout Blog: Truitjeroermeniet

  Hey Annelies,
  Ik was al bang dat het aan mij lag 😀 😀 Bedankt voor je berichtje trouwens.
  Ik heb eens gekeken op je borden en ik ga voor de “Coconut lime chicken”. Lijkt me heerlijk.
  Groetjes

  Antwoord
  • Een lepeltje lekkers

   Zal ik straks nog eens van dichterbij bekijken. Klinkt alvast heerlijk en helemaal “up my alley” :).

   Antwoord
 5. Johanna

  de One Pot Orzo lemon Shrimp lijkt me lekker! ik maakte dit weekend voor de eerste keer one pot pasta en dat is ons heel goed bevallen.

  Antwoord
  • Een lepeltje lekkers

   Dat lijkt mij alvast een goeie suggestie! Bedankt Johanna!

   Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest