Parelcouscous met scampi en mango

29 november 2016 | Een lepeltje lekkers, Gemakkelijke visrecepten, Gezond, Home thema, Recepten, Snel klaar

Deze parelcouscous met scampi en mango is één van onze familiefavorieten uit het boek “Ik kook gezond voor mijn kind”. Ik trakteerde jullie hier enkele weken terug al op 5 haalbare tips voor een gezond,  kindvriendelijk dagmenu, gebaseerd op de tips uit dat boek, maar ik wil jullie ook dit lekkere receptje niet onthouden. Het is heel eenvoudig en snel te bereiden, en smaakt toch nét dat tikkeltje anders.

Parelcouscous met scampi en mango / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Zelf heb ik de scampi’s gekruid met groene viskruiden, paprika en curry, maar kies vooral wat je zelf lekker vindt en in voorraad hebt. Daarenboven kan je de parelcouscous makkelijk door een alternatief vervangen: in het boek wordt quinoa gebruikt, maar ook rijst of orzo zouden het goed doen. Door te kiezen voor mini-paprika’s kreeg mijn gerecht nog wat extra vrolijkheid mee, maar ook een gewone of zo’n zoete puntpaprika is hier op zijn plaats.

Parelcouscous / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Je ziet het: dit gerecht is aan te passen aan ieders keukenkast of persoonlijke voorkeur. Het is zo’n typisch basisrecept waarmee je eindeloos kan variëren. Snel klaar, kindvriendelijk, verrassend en (ook niet onbelangrijk) met achteraf weinig afwas: deze parelcouscous met scampi is de perfecte weekmaaltijd!

Ingrediënten voor parelcouscous met scampi / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Bron: “Ik kook gezond voor mijn kind” van prof. Kristel De Vogelaere

Parelcouscous met scampi en mango / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Parelcouscous met scampi en mango

Snel klaar, kindvriendelijk, verrassend en met achteraf weinig afwas: deze parelcouscous met scampi is de perfecte weekmaaltijd!
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Visgerecht
Keuken Aziatisch, Belgisch
Porties 4 personen

Equipment

  • kookpot
  • braadpan

Ingrediënten
  

  • 250 g parelcouscous o.a. te koop bij Albert Heijn
  • olijfolie
  • 16 scampi’s gepeld en ontdarmd
  • curry
  • paprikapoeder
  • viskruiden of gebruik een andere kruidenmengeling
  • 4 lente-uitjes gehakt
  • 1 rode chili gehakt
  • 2 puntpaprika's of een 10-tal mini-paprika's
  • 1 mango geschild en in stukjes gesneden
  • 1 limoen
  • zout en peper
  • koriander fijngehakt

Instructies
 

  • Kook de parelcouscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet af en laat uitlekken.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
  • Bak er de scampi’s aan beide zijden goudbruin in aan.
  • Kruid met curry, paprika en viskruiden.
  • Schep uit de pan.
  • Voeg de lente-ui en chili toe en bak glazig.
  • Doe er de paprikablokjes bij en bak verder tot beetgaar.
  • Meng er de parelcouscous en mango onder en warm goed door.
  • Knijp er de limoen over uit en kruid naar smaak bij met zout en peper.
  • Strooi er de gehakte koriander over.
  • Serveer de parelcouscous met scampi en mango.
Trefwoord chili, couscous, curry, koriander, lente-ui, limoen, mango, paprika, parelcouscous, scampi
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Annelies Vermeir - Een Lepeltje Lekkers / www.eenlepeltjelekkers.be

Welkom! Ik ben Annelies en woon samen met mijn man en twee dochters van 12 en 15 in Gent. Op Een lepeltje lekkers deel ik verrassende recepten die verrassend snel op tafel staan. Comfort food, maar dan in een eigentijds jasje. Elegant, smaakvol en nét dat tikkeltje anders.

Mis geen enkel bericht: ontvang ze rechtstreeks in je mailbox!

Voeg je bij 1.756 andere abonnees

Nog enkele gezonde recepten

Salade met makreel, croutons en appelsalsa

Salade met makreel, croutons en appelsalsa

De lente kruipt langzaamaan dichterbij, en dus mogen er weer wat lichtere gerechten op tafel komen. Zoals deze salade met makreel, croutons en appelsalsa bijvoorbeeld. Ik baseerde mij op een klassieke caesar salad, maar gaf er zoals steeds een creatieve 'Een lepeltje...

Ontbijt bowl met rijstpap en havermout

Ontbijt bowl met rijstpap en havermout

Zo'n ontbijt bowl met amandel en havermout: je moet het gewoon eens maken. Het gaat je doordeweeks ontbijt een enorme boost geven: niet alleen qua uitzicht - want, geef toe, het oog wil ook wat - maar vooral voor de smaak: dát is waarvoor ik het doe. Zo'n zacht...

Wok met vis, gember en zwarte peper

Wok met vis, gember en zwarte peper

Deze wok met vis, gember en zwarte peper is het ideale gerecht om eens wat meer vis op tafel te zetten. Het is makkelijk te maken, smaakt fris en ziet er kleurrijk uit. En daarenboven hoef je geen fortuin te spenderen in de viswinkel: met diepvriesvis lukt het ook!...

Pinsa met erwten, asperge en feta

Pinsa met erwten, asperge en feta

De zomer is officieel begonnen, maar buiten merken we daar nog weinig van. Maar niet getreurd: met deze pinsa met erwten, asperge en feta tover je de zomer gewoon zomaar op je bord! Dit begon als een probeersel toen de koelkast bijna leeg was, maar intussen is het een...

2 Reacties

  1. Chris

    Een vraagje, parelcouscous is dat gewone of toch andere? mvg Chris

    Antwoord
    • Een lepeltje lekkers

      Parelcouscous is een stuk grover dan gewone. Je kan uiteraard ook gewone gebruiken, of quinoa, rijst, orzo, …

      Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Een lepeltje lekkers - favicon
Privacy overzicht

Een lepeltje lekkers gebruikt alleen technische en functionele cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op uw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en uw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die uw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content kunnen aanbieden.

U kan alle cookie instellingen wijzigen via de tabs aan de linkerzijde.