Deze parelcouscous met scampi en mango is één van onze familiefavorieten uit het boek “Ik kook gezond voor mijn kind”. Ik trakteerde jullie hier enkele weken terug al op 5 haalbare tips voor een gezond, kindvriendelijk dagmenu, gebaseerd op de tips uit dat boek, maar ik wil jullie ook dit lekkere receptje niet onthouden. Het is heel eenvoudig en snel te bereiden, en smaakt toch nét dat tikkeltje anders.
Zelf heb ik de scampi’s gekruid met groene viskruiden, paprika en curry, maar kies vooral wat je zelf lekker vindt en in voorraad hebt. Daarenboven kan je de parelcouscous makkelijk door een alternatief vervangen: in het boek wordt quinoa gebruikt, maar ook rijst of orzo zouden het goed doen. Door te kiezen voor mini-paprika’s kreeg mijn gerecht nog wat extra vrolijkheid mee, maar ook een gewone of zo’n zoete puntpaprika is hier op zijn plaats.
Je ziet het: dit gerecht is aan te passen aan ieders keukenkast of persoonlijke voorkeur. Het is zo’n typisch basisrecept waarmee je eindeloos kan variëren. Snel klaar, kindvriendelijk, verrassend en (ook niet onbelangrijk) met achteraf weinig afwas: deze parelcouscous met scampi is de perfecte weekmaaltijd!
Bron: “Ik kook gezond voor mijn kind” van prof. Kristel De Vogelaere
Parelcouscous met scampi en mango
Equipment
- kookpot
- braadpan
Ingrediënten
- 250 g parelcouscous o.a. te koop bij Albert Heijn
- olijfolie
- 16 scampi’s gepeld en ontdarmd
- curry
- paprikapoeder
- viskruiden of gebruik een andere kruidenmengeling
- 4 lente-uitjes gehakt
- 1 rode chili gehakt
- 2 puntpaprika's of een 10-tal mini-paprika's
- 1 mango geschild en in stukjes gesneden
- 1 limoen
- zout en peper
- koriander fijngehakt
Instructies
- Kook de parelcouscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet af en laat uitlekken.
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
- Bak er de scampi’s aan beide zijden goudbruin in aan.
- Kruid met curry, paprika en viskruiden.
- Schep uit de pan.
- Voeg de lente-ui en chili toe en bak glazig.
- Doe er de paprikablokjes bij en bak verder tot beetgaar.
- Meng er de parelcouscous en mango onder en warm goed door.
- Knijp er de limoen over uit en kruid naar smaak bij met zout en peper.
- Strooi er de gehakte koriander over.
- Serveer de parelcouscous met scampi en mango.
Een vraagje, parelcouscous is dat gewone of toch andere? mvg Chris
Parelcouscous is een stuk grover dan gewone. Je kan uiteraard ook gewone gebruiken, of quinoa, rijst, orzo, …