Ik kan niet zeggen hoe blij ik ben met al jullie positieve reacties op mijn nieuwe site en de nieuwe naam! Het doet zo’n deugd, na enkele weken zwoegen en zweten om deze blog helemaal naar mijn zin te krijgen, om alle berichten en reacties te importeren (wat bij de laatste posts trouwens niet helemaal goed gelukt is) en om alle social media-kanalen aan te passen. Spijtiggenoeg laat Facebook mij niet toe de naam van mijn pagina te veranderen, en dus hoop ik dat jullie intussen allemaal de nieuwe pagina een “like” gegeven hebben!
Bij de nieuwe site hoort een wow-gerecht. Een schotel die je op tafel zet als je bezoekers hebt, of als je je huisgenoten wil verwennen met iets speciaals. Deze linguine met krab behoort helemaal tot die categorie: hij ziet er niet alleen bijzonder uit door de lichtroze krab, felgroene waterkers en frisgele citroen, hij smaakt ook verrassend. Weinig werk, veel resultaat: dit gerecht kan zelfs de meeste doorwinterde bolognese-fan bekoren!
Bron: Voor altijd zomer van Nigella Lawson
Wat heb je nodig?
500 g linguini
2 el olijfolie
2 teentjes look, geperst
1 pijpajuin, gehakt
1 rode chili, fijngehakt
300 g krab, vers of uit blik
rasp en sap van 1 citroen
een handvol peterselie
een handvol waterkers
peper en zout
Hoe ga je tewerk?
Breng een grote pot met water aan de kook voor de pasta.
Zout royaal en kook de linguini gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Laat uitlekken.
Verhit intussen de olijfolie in een pan.
Fruit de look, pijpajuin en chili.
Zet het vuur laag en voeg de krab toe.
Warm goed door.
Voeg er citroensap en -rasp aan toe.
Roer er de linguine door.
Voeg peterselie en waterkers toe en laat slinken.
Kruid met peper en (royaal) zout.
Serveer de linguine met krab.
Dat kan niet anders dan lekker zijn !
Dit ga ik zeker eens proberen !!!
Lekker mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Heel mooie nieuwe blog! Knap gedaan! Het valt me opeens nog meer op hoe mooi je foto’s zijn. Ik heb je blog ook in mijn link-lijstje aangepast 😉 Proficiat!x
Bedankt Claudia! 🙂