Linguine met krab, citroen en waterkers

6 mei 2015 | Een lepeltje lekkers, Gemakkelijke visrecepten, Gezond, Hittegolf, Home thema, Recepten, Snelle pasta

Ik kan niet zeggen hoe blij ik ben met al jullie positieve reacties op mijn nieuwe site en de nieuwe naam! Het doet zo’n deugd, na enkele weken zwoegen en zweten om deze blog helemaal naar mijn zin te krijgen, om alle berichten en reacties te importeren (wat bij de laatste posts trouwens niet helemaal goed gelukt is) en om alle social media-kanalen aan te passen. Spijtiggenoeg laat Facebook mij niet toe de naam van mijn pagina te veranderen, en dus hoop ik dat jullie intussen allemaal de nieuwe pagina een “like” gegeven hebben!

Bij de nieuwe site hoort een wow-gerecht. Een schotel die je op tafel zet als je bezoekers hebt, of als je je huisgenoten wil verwennen met iets speciaals. Deze linguine met krab behoort helemaal tot die categorie: hij ziet er niet alleen bijzonder uit door de lichtroze krab, felgroene waterkers en frisgele citroen, hij smaakt ook verrassend. Weinig werk, veel resultaat: dit gerecht kan zelfs de meeste doorwinterde bolognese-fan bekoren!

Bron: Voor altijd zomer van Nigella Lawson

Wat heb je nodig?

500 g linguini
2 el olijfolie
2 teentjes look, geperst
1 pijpajuin, gehakt
1 rode chili, fijngehakt
300 g krab, vers of uit blik
rasp en sap van 1 citroen
een handvol peterselie
een handvol waterkers
peper en zout

Hoe ga je tewerk?

Breng een grote pot met water aan de kook voor de pasta.


Zout royaal en kook de linguini gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Laat uitlekken.


Verhit intussen de olijfolie in een pan.
Fruit de look, pijpajuin en chili.
Zet het vuur laag en voeg de krab toe.
Warm goed door.
Voeg er citroensap en -rasp aan toe.
Roer er de linguine door.
Voeg peterselie en waterkers toe en laat slinken.
Kruid met peper en (royaal) zout.

Serveer de linguine met krab.

Annelies Vermeir - Een Lepeltje Lekkers / www.eenlepeltjelekkers.be

Welkom! Ik ben Annelies en woon samen met mijn man en twee dochters van 11 en 14 in Gent. Op Een lepeltje lekkers deel ik verrassende recepten die verrassend snel op tafel staan. Comfort food, maar dan in een eigentijds jasje. Elegant, smaakvol en nét dat tikkeltje anders.

Mis geen enkel bericht: ontvang ze rechtstreeks in je mailbox!

Voeg je bij 1.722 andere abonnees

Nog enkele snelle pasta’s

Pasta met courgette en scampi

Pasta met courgette en scampi

Met deze pasta met courgette en scampi scoor je altijd: hij brengt de laatste zomeroogst op tafel in een gerecht dat echt iedereen lust. Je zet hem daarenboven in een half uurtje op tafel, maar krijgt dankzij de royale hoeveelheid look en peterselie toch een ware...

Pastasalade met pesto, kip en burrata

Pastasalade met pesto, kip en burrata

De beste recepten ontstaan dikwijls per ongeluk. Dat is met deze pastasalade met pesto, kip en burrata niet anders. Ik maakte dit voor het eerst met een hele rits koelkastrestjes. Ik had nog een overschotje pesto, een stuk gebraden kip en wat groenten liggen. Ik...

Pasta met witlof, Oud Brugge en bacon

Pasta met witlof, Oud Brugge en bacon

Buiten is het lente, maar in de groentetuin laten het nieuwe seizoen nog wat op zich wachten. Het zijn toch vooral de laatste kolen en knollen die de schappen sieren. En dus komt het erop aan om creatief aan de slag te gaan met de nog beschikbare wintergroenten....

Pasta met kip, tomaten en champignons

Pasta met kip, tomaten en champignons

Niks dat een drukke dag zo snel doet vergeten als een met liefde bereide maaltijd. Maar laat ons eerlijk zijn: na een drukke dag hebben we meestal geen zin om uren in de potten te roeren. En altijd diezelfde bolognese of carbonara, dat is ook maar saai. Voor zo'n...

5 Reacties

  1. sabine wildero

    Dit ga ik zeker eens proberen !!!

    Antwoord
  2. Claudia

    Heel mooie nieuwe blog! Knap gedaan! Het valt me opeens nog meer op hoe mooi je foto’s zijn. Ik heb je blog ook in mijn link-lijstje aangepast 😉 Proficiat!x

    Antwoord
    • Een lepeltje lekkers

      Bedankt Claudia! 🙂

      Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest