Bontgekleurde bladeren kraken onder mijn voeten. De wind snijdt langs mijn gezicht. Een zweem van weemoed overvalt mij. Het lijkt al zo lang geleden dat ik door de tuin stoof, zonder kou te voelen, mijn hoofd leeg en mijn benen snel. Dat ik door het dorp fietste op weg naar de dansles, enkel denkend aan waar ik heen ging. Dat ik lachend door de studentenbuurt walste, uitgelaten door de vriendschap (en ook wel een beetje door de drank ;)).

Kip met marsala en dragon / www.eenlepeltjelekkers.be
 • Pin

Het lijkt zelfs al een eeuwigheid geleden dat ik met mijn witte jurk in onze Fiat 500 stapte. Dat ik met een babytje op mijn arm ‘s nachts slaapdronken door het huis slenterde, hopend dat dit ooit zou overgaan. Dat ik een tegenpruttelende kleuter schoorvoetend op school achterliet. Waar zijn al die dagen naartoe? Mijn meisjes stappen nu gewoon gezwind de speelplaats op, de oudste laat mijn hand al los nog voor we de schoolpoort binnengaan. Op het werk behoor ik intussen tot de “anciens” en de muzikanten waar ik naar luister zijn minstens 10 jaar jonger dan ik.

Ingrediënten kip met marsala / www.eenlepeltjelekkers.be
 • Pin

Ik heb mij in elk geval voorgenomen om meer in het moment te leven. Niet dat constante gepieker, niet dat voortdurende organiseren en overdreven plannen, niet uitkijken naar morgen als vandaag nog maar net aangebroken is. Genieten van het nu, zeg maar. Met een leeg hoofd,  een rustig gemoed en open armen. Met minder, maar daardoor ook met meer. Ik ben absoluut nog geen expert, maar ik wil, en ik leer elke dag.

Bij die “carpe diem” hoort in mijn wereld ook een volle buik. Als ik een paar dagen na elkaar overleef op “eten om te eten” en niet op “eten om te genieten”, word ik een schim van mijzelf. Reden te meer om nog wat snelle gerechtjes te bedenken! Want – laat ons eerlijk zijn – de dagen zijn altijd druk en vol, en niemand heeft zin om op een donkere herfstavond uren in de keuken te staan voor er iets lekkers voor zijn neus staat. En dan komt deze kip met marsala en dragon als geroepen.

Kip met marsala en dragon in pan / www.eenlepeltjelekkers.be
 • Pin

Eén pan is voldoende om dit wonderlijke avondmaal te bereiden. Zelf koop ik al eens van die zakjes voorgekookte rijst die je enkel nog moet opwarmen in de microgolf, en dan heb je werkelijk waar slechts een half uurtje nodig. Dragon zorgt voor een frisse, verfijnde toets; marsala geeft voldoende warmte om het binnen gezellig te maken. Deze kip met marsala past zowel op een doordeweekse werkdag, als op een geïmproviseerd etentje met vrienden. Laat het smaken!

Kip met marsala en dragon / www.eenlepeltjelekkers.be
 • Pin

Kip met marsala en dragon

Deze kip met marsala en dragon past zowel op een doordeweekse dag als een etentje. Dragon zorgt voor een frisse toets; marsala geeft voldoende warmte.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

 • scheutje olijfolie
 • 600 g kippenboutfilet in repen gesneden
 • peper en zout
 • 1 el paprikapoeder
 • 1 ui gepeld en fijngehakt
 • 2 teentjes look geperst
 • 2 rode paprika’s schoongemaakt en in blokjes gesneden
 • 250 g kastanjechampignons schoongemaakt en in kwarten gesneden
 • 70 g tomatenpuree
 • 1 el bloem
 • 150 ml marsala
 • 250 ml kippenbouillon
 • 250 ml lichte room
 • 3 el ketchup
 • 6 takjes dragon alleen de blaadjes, gehakt

Instructies
 

 • Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan of wok op middelhoog vuur.
 • Bak er de kippenblokjes goudbruin in aan. Kruid met peper, zout en paprikapoeder.
 • Schep uit de pan en verlaag het vuur.
 • Fruit ui en look in dezelfde pan tot glazig.
 • Voeg de paprika toe en bak even mee.
 • Doe er dan ook de champignons bij en roerbak tot ze beginnen te kleuren.
 • Voeg er de kip opnieuw aan toe, lepel er de tomatenpuree bij en bestuif met bloem.
 • Bak 2 minuten mee.
 • Blus met de marsala en laat grotendeels verdampen.
 • Giet er nu de bouillon, room en ketchup bij, en breng zachtjes aan de kook.
 • Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
 • Neem van het vuur en roer er de dragon door.
 • Serveer de kip met marsala en dragon.
Trefwoord champignong, dragon, kip, marsala, paprika, room
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Nog enkele eenpansgerechten

Pittige kip met sesam en soja

Pittige kip met sesam en soja

Deze pittige kip met sesam en soja stond hier de voorbije weken al verschillende keren op onze tafel, en dat zorgde telkens weer voor een feestje in de mond. Hartig, pikant en een vleugje zoet: perfect om drukke dagen wat pit te geven. Ik kan geen woorden meer vinden...

Eenpansgerecht met courgette en paprika

Eenpansgerecht met courgette en paprika

Eén pan, een grote dosis zomergroenten en de troostende smeuïgheid van kaas: dat is wat dit eenpansgerecht met courgette en paprika je belooft. Je stooft de groenten aan, voegt tarwekorrels, tomaten en water toe, en laat de oven het werk doen. Intussen kan je de...

Eenvoudige stoofpot van schelvis met grijze garnalen

Eenvoudige stoofpot van schelvis met grijze garnalen

Vandaag heb ik voor jullie een eenvoudige stoofpot van schelvis met seizoensgroenten en grijze garnalen klaarstaan. Makkelijk te maken met herkenbare ingrediënten, en toch niet te zwaar of vet: alvast een toppertje voor de maand september! Maandag werd de Vis van het...

Kip met pindasaus, asperge en paprika

Kip met pindasaus, asperge en paprika

Aziatische gerechten hebben bij mij altijd een streepje voor. Ik hou van de frisse kruiden en de pittigheid. Als ik er zo over nadenk, is het waarschijnlijk mijn favoriete keuken. Zo veelzijdig en zo smaakvol... Ik hou ervan. Vandaag heb ik voor jullie deze kip met...

2 Reacties

 1. Marie

  Ik testte woensdag dit stoofpotje uit en het was echt overheerlijk. Het duurde wel een klein uurtje, maar ik zat met twee kleine kinderen die de nodige aandacht vroegen, dus mits doorwerken had het sneller gelukt. De tafelgenoten waren er ook zot van, dus het komt hier zeker nog eens op tafel! Misschien dat ik de volgende keer voor de variatie wel eens gewone kipfilet of misschien zelfs quornreepjes ga gebruiken.

  Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest