Courgetti met halloumi en paprikasaus: dat klonk meteen als muziek in mijn oren! Ik proefde dit gerecht voor het eerst op de “Nooit meer diëten”-dag, en was meteen verkocht. Ik kende Sandra Bekkari en haar Sana-methode toen helemaal nog niet. Maar haar enthousiasme die dag, de smaak van dit gerecht en de “gezonde” chocolate chip cookies die ik mocht proeven, wekten meteen mijn nieuwsgierigheid. Enkele dagen later had ik mijn eerste kookboek gekocht en intussen staat dit gerecht ook thuis regelmatig op het menu.

Courgetti met halloumi en paprikasaus / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Dat gezond eten niet saai en smakeloos hoeft te zijn, bewijst Sandra overvloedig met haar boeken. Ze zijn prachtig vormgegeven en bevatten naast een schat aan informatie ook heel wat verrassende, haalbare recepten. Ze gaan uit van de zeven sana-principes. De meeste daarvan hadden we zelf ook wel kunnen bedenken: veel water drinken, veel groenten eten, veel bewegen, vet- en suikerrijke voeding tot een uitzondering maken. Maar door de heldere uitleg, de wetenschap erachter en de slimme tips klinkt het allemaal niet als een holle frase. Je voelt je effectief gemotiveerd om ermee aan de slag te gaan.

Courgetti snijden / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Dit recept voor courgetti met halloumi is niet moeilijk, maar als je gehaast bent, zou ik aanraden de saus vooraf te maken. Het roosteren, laten afkoelen en pellen van de paprika’s vergt immers wel wat tijd. De rest is razendsnel: terwijl de courgetti en kerstomaten in de oven staan, bak je de halloumi. In een half uur zit je aan tafel met een hartig, aromatisch en kleurrijk bord voor je neus. Nooit meer diëten? Ik doe mee!

Tomaten en basilicum / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Bron: “Nooit meer diëten 3” van Sandra Bekkari (licht aangepast)

Courgetti met halloumi en paprikasaus / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Courgetti met halloumi en paprikasaus

Het recept voor deze courgetti met halloumi van Sandra Bekkari is snel klaar, smaakvol, kleurrijk en hartig. Nooit meer diëten? Ik doe mee!
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 35 minuten
Oventijd 35 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Hoofdgerecht, Vegetarisch
Keuken Belgisch, Cypriotisch, Grieks
Porties 4 personen

Equipment

  • Oven
  • blender
  • kookpot
  • koekenpan

Ingrediënten
  

  • 4 courgettes
  • olijfolie
  • 1 bosje basilicum alleen de blaadjes, fijngehakt
  • zwarte peper van de molen
  • 500 g kerstomaten aan een rank
  • 400 g halloumi of berloumi

Voor de saus

  • 6 rode paprika’s
  • olijfolie
  • 2 uien gehakt
  • 2 teentjes look geperst
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Leg de paprika’s in een bakblik.
  • Zet ze in de oven tot de schil aan alle kanten zwartgeblakerd is (draai regelmatig).
  • Leg in een kom, dek af met versheidsfolie en laat afkoelen.
  • Pel de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
  • Verhit intussen een scheutje olijfolie in een kookpot.
  • Stoof er ui en look in aan tot glazig.
  • Doe samen met de geroosterde paprika’s in een blender en mix tot een gladde saus.
  • Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.
  • Hou warm tot gebruik.

Voor de courgetti

  • Was de courgettes en snijd in dunne slierten met een spiraal- of juliennesnijder.
  • Meng in een bakblik met een scheutje olijfolie, gehakte basilicum en zwarte peper. Dek af met aluminiumfolie.
  • Leg de kerstomaten in een andere ovenschaal.
  • Besprenkel met olijfolie.
  • Zet beide schalen 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Voor de halloumi

  • Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur.
  • Snijd de halloumi in plakken.
  • Bak aan beide zijden goudbruin in de droge koekenpan.

Om te serveren

  • Verdeel de saus over vier borden.
  • Leg er wat courgetti en een trosje kerstomaten op.
  • Geef er de gebakken haloumi bij.
  • Serveer de courgetti met halloumi en paprikasaus.
Trefwoord berloumi, courgette, halloumi, paprika, sandra bekkari, tomaat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Nog enkele gezonde recepten

Granola met koffie, chocolade en hazelnoot

Granola met koffie, chocolade en hazelnoot

Even stil geweest hier, maar ik ben terug! Ik heb de afgelopen weken veel inspiratie verzameld en geëxperimenteerd in de keuken, en ik hoop jullie de komende maanden weer heel wat smaakbommetjes te kunnen voorschotelen. En vandaag start ik alvast met een origineel...

Havermoutpannenkoeken met bosbessen

Havermoutpannenkoeken met bosbessen

Ontbijten met deze havermoutpannenkoeken met bosbessen is een feestje: het beslag is smeuïg en de smaak zacht en fris, waardoor je ze naar hartelust kan combineren. Zelf geef ik er meestal vers fruit bij, maar niets belet je om ze royaal te overgieten met ahornsiroop...

Eenvoudige stoofpot van schelvis met grijze garnalen

Eenvoudige stoofpot van schelvis met grijze garnalen

Vandaag heb ik voor jullie een eenvoudige stoofpot van schelvis met seizoensgroenten en grijze garnalen klaarstaan. Makkelijk te maken met herkenbare ingrediënten, en toch niet te zwaar of vet: alvast een toppertje voor de maand september! Maandag werd de Vis van het...

Salade met scampi, perzik en basilicum

Salade met scampi, perzik en basilicum

Zonnige dagen vragen om lichte gerechten. Deze salade met scampi, perzik en basilicum is alvast kandidaat om je weekend op te vrolijken. De combinatie van zoete scampi met zoute ham, bittere blaadjes en een pittige dressing maakt meteen alle zintuigen wakker. En de...

0 reacties

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest