Met de start van het nieuwe schooljaar probeer ik opnieuw wat meer structuur in onze maaltijden te krijgen. Ik maak weer een weekmenu en doe in het weekend de boodschappen in één keer. Daarenboven tracht ik ook weer een zelfgemaakte lunch mee te nemen naar het werk. Ik zeg wel: tracht, want ervaring leert dat eens we weer volop in de drukte zitten, ik vooral terugval op de soep- en saladebar… Maar deze courgette-komkommersoep is een prima alternatief!
De oogst van beide groene groenten is nog steeds overvloedig, en dus blijf ik maar recepten bedenken waarin ik de twee vriendjes kwijt kan. Deze soep smaakt lekker smeuïg, en zelfs wat feestelijk door de aromatische kruidenroom. De bereiding is helemaal niet moeilijk en vraagt weinig inspanning, alleen een beetje geduld om de smaak optimaal tot zijn recht te laten komen.
Zoek je een snelle, eenvoudige lunch van het seizoen, die toch wat origineler is dan de klassiekers? Probeer dan zeker deze courgette-komkommersoep eens. Perfect om dit weekend te bereiden, zodat je een hele week kan smullen van zelfgemaakt lekkers!
Waaruit bestaat jouw favoriete werklunch? Laat het mij weten in de reacties onder dit bericht!
Courgette-komkommersoep met kruidenroom
Equipment
- Soepkom
Ingrediënten
- olijfolie
- 1 teentje look geperst
- 1 grote ui gehakt
- 2 blaadjes laurier
- 1 eetlepel tijm
- 3 stengels witte selder gehakt
- 2 courgettes
- 2 komkommers
- 2 grote aardappels geschild en in stukken gesneden
- 2 l kippenbouillon
- 200 ml room
- peper en zout
Voor de kruidenroom
- 10 takjes dragon alleen de blaadjes
- 1 bos dille
- 1 bos bieslook
- 250 g zure room
Instructies
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote kom.
- Stoof er look, ui, selder, laurier en tijm in aan.
- Verwijder intussen de steelaanzet en zaadlijsten van de courgettes en komkommer.
- Snijd in grove stukken.
- Voeg toe aan de soepkom en stoof even mee tot alle stukjes wat warmte gehad hebben.
- Voeg aardappel en kippenbouillon toe.
- Breng aan de kook.
- Laat 20 minuten zachtjes koken.
Maak intussen de kruidenroom.
- Hak de kruiden fijn.
- Meng ze met de zure room.
- Kruid naar smaak met peper en zout.
- Mix de soep glad en zeef.
- Roer er de room door.
- Kruid naar smaak bij met peper en zout.
Om te serveren
- Lepel de soep in kommen.
- Werk af met een toefje kruidenroom.
- Serveer de courgette-komkommersoep met kruidenroom.
Dit lijkt me super lekker! Lekker veel groenten en heerlijk fris door de komkommer.
Even gepind, zodat ik deze niet vergeet te maken! Ziet er heelijk uit 🙂