Courgette-komkommersoep met kruidenroom

3 september 2016 | Courgettefestijn, Een lepeltje lekkers, Gezond, Home thema, Recepten, Verwarmende soep

Met de start van het nieuwe schooljaar probeer ik opnieuw wat meer structuur in onze maaltijden te krijgen. Ik maak weer een weekmenu en doe in het weekend de boodschappen in één keer. Daarenboven tracht ik ook weer een zelfgemaakte lunch mee te nemen naar het werk. Ik zeg wel: tracht, want ervaring leert dat eens we weer volop in de drukte zitten, ik vooral terugval op de soep- en saladebar… Maar deze courgette-komkommersoep is een prima alternatief!

Courgette-komkommersoep met kruidenroom / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

De oogst van beide groene groenten is nog steeds overvloedig, en dus blijf ik maar recepten bedenken waarin ik de twee vriendjes kwijt kan. Deze soep smaakt lekker smeuïg, en zelfs wat feestelijk door de aromatische kruidenroom. De bereiding is helemaal niet moeilijk en vraagt weinig inspanning, alleen een beetje geduld om de smaak optimaal tot zijn recht te laten komen.

Zoek je een snelle, eenvoudige lunch van het seizoen, die toch wat origineler is dan de klassiekers? Probeer dan zeker deze courgette-komkommersoep eens. Perfect om dit weekend te bereiden, zodat je een hele week kan smullen van zelfgemaakt lekkers!

Waaruit bestaat jouw favoriete werklunch? Laat het mij weten in de reacties onder dit bericht! 

Courgette-komkommersoep met kruidenroom / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Courgette-komkommersoep met kruidenroom

Deze courgette-komkommersoep smaakt lekker smeuïg, en feestelijk door de aromatische kruidenroom. Weinig werk en toch een lekker resultaat!
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 30 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Lunch, Soep, Voorgerecht
Keuken Belgisch
Porties 6 personen

Equipment

  • Soepkom

Ingrediënten
  

  • olijfolie
  • 1 teentje look geperst
  • 1 grote ui gehakt
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 eetlepel tijm
  • 3 stengels witte selder gehakt
  • 2 courgettes
  • 2 komkommers
  • 2 grote aardappels geschild en in stukken gesneden
  • 2 l kippenbouillon
  • 200 ml room
  • peper en zout

Voor de kruidenroom

  • 10 takjes dragon alleen de blaadjes
  • 1 bos dille
  • 1 bos bieslook
  • 250 g zure room

Instructies
 

  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote kom.
  • Stoof er look, ui, selder, laurier en tijm in aan.
  • Verwijder intussen de steelaanzet en zaadlijsten van de courgettes en komkommer.
  • Snijd in grove stukken.
  • Voeg toe aan de soepkom en stoof even mee tot alle stukjes wat warmte gehad hebben.
  • Voeg aardappel en kippenbouillon toe.
  • Breng aan de kook.
  • Laat 20 minuten zachtjes koken.

Maak intussen de kruidenroom.

  • Hak de kruiden fijn.
  • Meng ze met de zure room.
  • Kruid naar smaak met peper en zout.
  • Mix de soep glad en zeef.
  • Roer er de room door.
  • Kruid naar smaak bij met peper en zout.

Om te serveren

  • Lepel de soep in kommen.
  • Werk af met een toefje kruidenroom.
  • Serveer de courgette-komkommersoep met kruidenroom.
Trefwoord courgette, komkommer, zure room
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Nog enkele gezonde recepten

Granola met koffie, chocolade en hazelnoot

Granola met koffie, chocolade en hazelnoot

Even stil geweest hier, maar ik ben terug! Ik heb de afgelopen weken veel inspiratie verzameld en geëxperimenteerd in de keuken, en ik hoop jullie de komende maanden weer heel wat smaakbommetjes te kunnen voorschotelen. En vandaag start ik alvast met een origineel...

Havermoutpannenkoeken met bosbessen

Havermoutpannenkoeken met bosbessen

Ontbijten met deze havermoutpannenkoeken met bosbessen is een feestje: het beslag is smeuïg en de smaak zacht en fris, waardoor je ze naar hartelust kan combineren. Zelf geef ik er meestal vers fruit bij, maar niets belet je om ze royaal te overgieten met ahornsiroop...

Eenvoudige stoofpot van schelvis met grijze garnalen

Eenvoudige stoofpot van schelvis met grijze garnalen

Vandaag heb ik voor jullie een eenvoudige stoofpot van schelvis met seizoensgroenten en grijze garnalen klaarstaan. Makkelijk te maken met herkenbare ingrediënten, en toch niet te zwaar of vet: alvast een toppertje voor de maand september! Maandag werd de Vis van het...

Salade met scampi, perzik en basilicum

Salade met scampi, perzik en basilicum

Zonnige dagen vragen om lichte gerechten. Deze salade met scampi, perzik en basilicum is alvast kandidaat om je weekend op te vrolijken. De combinatie van zoete scampi met zoute ham, bittere blaadjes en een pittige dressing maakt meteen alle zintuigen wakker. En de...

2 Reacties

  1. Mieke Schepens

    Even gepind, zodat ik deze niet vergeet te maken! Ziet er heelijk uit 🙂

    Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest