Courgette-komkommersoep met kruidenroom
Deze courgette-komkommersoep smaakt lekker smeuïg, en feestelijk door de aromatische kruidenroom. Weinig werk en toch een lekker resultaat!
Bereidingstijd 30 minuten min
Kooktijd 20 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
Gang Lunch, Soep, Voorgerecht
Keuken Belgisch
- olijfolie
- 1 teentje look geperst
- 1 grote ui gehakt
- 2 blaadjes laurier
- 1 eetlepel tijm
- 3 stengels witte selder gehakt
- 2 courgettes
- 2 komkommers
- 2 grote aardappels geschild en in stukken gesneden
- 2 l kippenbouillon
- 200 ml room
- peper en zout
Voor de kruidenroom
- 10 takjes dragon alleen de blaadjes
- 1 bos dille
- 1 bos bieslook
- 250 g zure room
Direct in je mandje bij
Verhit een scheutje olijfolie in een grote kom.
Stoof er look, ui, selder, laurier en tijm in aan.
Verwijder intussen de steelaanzet en zaadlijsten van de courgettes en komkommer.
Snijd in grove stukken.
Voeg toe aan de soepkom en stoof even mee tot alle stukjes wat warmte gehad hebben.
Voeg aardappel en kippenbouillon toe.
Breng aan de kook.
Laat 20 minuten zachtjes koken.
Maak intussen de kruidenroom.
Hak de kruiden fijn.
Meng ze met de zure room.
Kruid naar smaak met peper en zout.
Mix de soep glad en zeef.
Roer er de room door.
Kruid naar smaak bij met peper en zout.
Trefwoord courgette, komkommer, zure room