Ga terug
+ servings
Courgette-komkommersoep met kruidenroom / www.eenlepeltjelekkers.be

Courgette-komkommersoep met kruidenroom

Deze courgette-komkommersoep smaakt lekker smeuïg, en feestelijk door de aromatische kruidenroom. Weinig werk en toch een lekker resultaat!
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 30 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Lunch, Soep, Voorgerecht
Keuken Belgisch
Porties 6 personen

Equipment

  • Soepkom

Ingrediënten
  

  • olijfolie
  • 1 teentje look geperst
  • 1 grote ui gehakt
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 eetlepel tijm
  • 3 stengels witte selder gehakt
  • 2 courgettes
  • 2 komkommers
  • 2 grote aardappels geschild en in stukken gesneden
  • 2 l kippenbouillon
  • 200 ml room
  • peper en zout

Voor de kruidenroom

  • 10 takjes dragon alleen de blaadjes
  • 1 bos dille
  • 1 bos bieslook
  • 250 g zure room

Instructies
 

  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote kom.
  • Stoof er look, ui, selder, laurier en tijm in aan.
  • Verwijder intussen de steelaanzet en zaadlijsten van de courgettes en komkommer.
  • Snijd in grove stukken.
  • Voeg toe aan de soepkom en stoof even mee tot alle stukjes wat warmte gehad hebben.
  • Voeg aardappel en kippenbouillon toe.
  • Breng aan de kook.
  • Laat 20 minuten zachtjes koken.

Maak intussen de kruidenroom.

  • Hak de kruiden fijn.
  • Meng ze met de zure room.
  • Kruid naar smaak met peper en zout.
  • Mix de soep glad en zeef.
  • Roer er de room door.
  • Kruid naar smaak bij met peper en zout.

Om te serveren

  • Lepel de soep in kommen.
  • Werk af met een toefje kruidenroom.
  • Serveer de courgette-komkommersoep met kruidenroom.
Trefwoord courgette, komkommer, zure room
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!