Nu heb ik je aandacht al, nietwaar?! Spruitjes, roerbak en ananas in één titel? Kan dat wel? Ja! En het is zelfs verrassend lekker! Ik moet toegeven dat ik zelf eerst ook achterdochtig was. Zou dit wel werken? Was het geen brug te ver? Maar neen, mijn grootste inspiratiebron Nigella heeft het alweer bij het rechte eind.

Deze combinatie zorgt echt voor een onverwachte smaakexplosie in de mond. De spruitjesroerbak is daarenboven – zoals we wel van de goddelijke huisvrouw gewoon zijn – snel en eenvoudig te bereiden, en overtuigt zelfs de kinderen om spruitjes te eten. Ananas is hier immers altijd een hit bij het kleine grut, en ook een wokgerecht weten ze wel te appreciëren. Als je dan nog bedenkt dat je dit in een dikke 20 minuten op tafel kan zetten (écht waar!), dan is het plaatje compleet. Ideaal voor een grijze vrijdagavond tijdens Dagen zonder Vlees.

Gewoon eens proberen, zou ik zeggen!

Bron: Simply Nigella van Nigella Lawson

Wat heb je nodig?

250 g spruitjes
1/2 ananas, in beetklare stukjes
3 cm gember, geraspt
1/2 rode chilipeper, fijngehakt (of meer, naar smaak)
2 el (kokos)olie
2 lente-uitjes, in schuine ringen gesneden
250 g gekookte en afgekoelde (bruine) basmati
250 g sojascheuten
2 el sojasaus
sap van 1 limoen
bosje koriander, fijngehakt

Hoe ga je tewerk?


Snijd de spruitjes in dunne ringen, zo fijn als je kan.
Doe de ananas samen met de gember en de chilipeper in een kom en meng.

Verhit de kokosolie in een wok.


Roerbak de spruitjes en lente-ui enkele minuten tot goudbruin.
Voeg de rijst, sojascheuten en ananas (met al het vrijgekomen sap) toe en meng alles door elkaar.
Roer er sojasaus en limoensap door en warm even door.
Neem van het vuur en meng met de gehakte koriander.

Serveer de spruitjesroerbak met ananas.

Nog enkele eenpansgerechten

Pittige kip met sesam en soja

Pittige kip met sesam en soja

Deze pittige kip met sesam en soja stond hier de voorbije weken al verschillende keren op onze tafel, en dat zorgde telkens weer voor een feestje in de mond. Hartig, pikant en een vleugje zoet: perfect om drukke dagen wat pit te geven. Ik kan geen woorden meer vinden...

Eenpansgerecht met courgette en paprika

Eenpansgerecht met courgette en paprika

Eén pan, een grote dosis zomergroenten en de troostende smeuïgheid van kaas: dat is wat dit eenpansgerecht met courgette en paprika je belooft. Je stooft de groenten aan, voegt tarwekorrels, tomaten en water toe, en laat de oven het werk doen. Intussen kan je de...

Eenvoudige stoofpot van schelvis met grijze garnalen

Eenvoudige stoofpot van schelvis met grijze garnalen

Vandaag heb ik voor jullie een eenvoudige stoofpot van schelvis met seizoensgroenten en grijze garnalen klaarstaan. Makkelijk te maken met herkenbare ingrediënten, en toch niet te zwaar of vet: alvast een toppertje voor de maand september! Maandag werd de Vis van het...

Kip met pindasaus, asperge en paprika

Kip met pindasaus, asperge en paprika

Aziatische gerechten hebben bij mij altijd een streepje voor. Ik hou van de frisse kruiden en de pittigheid. Als ik er zo over nadenk, is het waarschijnlijk mijn favoriete keuken. Zo veelzijdig en zo smaakvol... Ik hou ervan. Vandaag heb ik voor jullie deze kip met...

3 Reacties

  1. Peggy's Pastime

    Speciale combinatie ! Moet ik zeker ook eens proberen, nu ik eindelijk spruitjes heb leren eten.

    Antwoord
  2. Ilona

    ik wou van de week ook spruitjes met ananas maken maar vriendje vond dat niet lekker klinken. Ik geloof nog steeds dat hij ongelijk had 😉

    Antwoord
  3. Severien

    Heerlijke combinatie van culturen, spruitjes op zijn oosters! Die probeer ik ook eens.

    Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest