Rode mul met kruidige tomatensalade

29 mei 2015 | Belgisch zomerweer, Een lepeltje lekkers, Gemakkelijke visrecepten, Gezond, Home thema, Recepten

Oh Jamie, wat ben je toch fantastisch! Je kookboeken staan vol heerlijkheden, telkens getest en goed bevonden door je crew mede-koks, je steekt je hand in het vuur voor lekkere én gezonde schoolmaaltijden en je blijft me verbazen met je energieke stijl die door de jaren heen alleen nóg rustelozer lijkt te worden. Af en toe neem ik één van je boeken bij de hand, en maak ik een hele week alleen maar Jamie-gerechten. Ik ga op zoek naar pareltjes, zoals die zo vaak in je boeken staan, naar recepten die er niet speciaal uitzien maar dat wel zijn. Naar beproefde combinaties met dat tikkeltje extra… dat snuifje Jamie. En vandaag heb ik toch weer zo’n gerecht gevonden.

Deze rode mul met kruidige tomatensalade staat in een handomdraai op tafel. Het ziet er op het eerste zicht misschien maar “gewoon” uit als je het ingrediëntenlijstje overloopt – vis, tomaten, kruiden, oud brood – maar eens je de eerste hap genomen hebt, weet je het: dit is een Jamie! Eenvoudig in bereiding en boodschappenlijst, groots in smaak en aroma. Een echte aanwinst voor je zomers repertoire.

Bron: Kook met Jamie van Jamie Oliver

Wat heb je nodig?

750 g gemengde (kers)tomaten
olijfolie
rode wijnazijn
een bosje basilicum, blaadjes fijngehakt
een bosje dille, fijngehakt
8 rode mulfilets
bloem
ev. gerookt paprikapoeder
zout en peper

Voor de pangrattato
olijfolie
200 g oud brood, fijngemalen
4 takjes (citroen)tijm, blaadjes afgerist
1 chilipeper, fijngehakt
rasp van 1 citroen

Hoe ga je tewerk?

Snijd de tomaten grof.
Meng in een kom met een scheut olijfolie, rode wijnazijn, basilicum en dille.
Meng en kruid royaal bij met peper en zout.
Zet weg tot gebruik (op kamertemperatuur).Tomatensalade

Doe de bloem in een diep bord, meng met paprikapoeder (als je dat gebruikt) en kruid kwistig met peper en zout.
Haal er de mulfilets door en klop de overtollige bloem eraf.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan.
Rode mul bakkenBak er de mul goudbruin in aan. Druk in het begin de filets een beetje plat met een spatel om opkrullen te vermijden.
Laat uitlekken op keukenpapier.

Voeg een extra scheutje olijfolie toe aan de pan.
Gooi er het broodkruim in.
Doe er tijm, chili en citroenrasp bij.
Bak goudbruin en krokant.

Serveer de rode mul met de kruidige tomatensalade en verdeel er de pangrattato over.

Rode mul met kruidige tomatensalade
Nog meer Jamie-receptjes? Bekijk deze pagina eens.

 

2 Reacties

  1. Myriam

    Hmmmm een ode aan Jamie en een lekkere tip voor de maaltijd. Wat wil een mens nog meer?

    Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Annelies Vermeir - Een Lepeltje Lekkers / www.eenlepeltjelekkers.be

Welkom! Ik ben Annelies en woon samen met met mijn man en twee dochters van 9 en 12 in Gent. Op Een lepeltje lekkers deel ik verrassende recepten die verrassend snel op tafel staan. Comfort food, maar dan in een eigentijds jasje. Elegant, smaakvol en nét dat tikkeltje anders.

Mis geen enkel bericht: ontvang ze rechtstreeks in je mailbox!

Voeg je bij 1.654 andere abonnees

%d bloggers liken dit: