Wat mij zo aanspreekt in de Italiaanse keuken, is de eenvoud. Kwaliteitsvolle pasta, groenten van het seizoen, artisanale kaas van de vakman… meer heeft een echte “mama” niet nodig om haar familie een lekker avondmaal voor te zetten. En deze pasta caprese is daar het smakelijke bewijs van.
Ik verzamelde de lekkerste ingrediënten voor deze kom pure gemakskost: zongerijpte tomaten uit de tuin, basilicum van op mijn stadsbalkon, verse buffelmozzarella en Italiaanse pasta van Barilla. Wat je dan nog rest, is een beetje geduld oefenen. Geef de tomaten voldoende tijd om al hun smaken prijs te geven. Kook de pasta in ruim gezouten water en gooi hem met het aanhangende vocht dampend bij je saus. Mengen met basilicum, kerstomaten en mozzarella, en je hebt met deze pasta caprese een waar feestmaal voor je neus.
Morgen vertrek ik dankzij Barilla naar Venetië om daar de keuken van de Laguna van dichtbij te beleven. Ook zin gekregen? Hou dan zeker de blog in de gaten, en wie weet stap jij binnenkort ook op het vliegtuig voor een zonnige citytrip in het culinaire hart van Italië!
Pasta caprese met buffelmozzarella
Equipment
- 2 kookpotten
Ingrediënten
- olijfolie
- 1 rode ui in blokjes gesneden
- 1 teentje look geperst
- 1 laurierblad
- 5 takjes tijm
- zout
- 70 g tomatenpuree
- 7 grote rijpe tomaten gepeld
- 1 snuifje suiker optioneel
- zwarte peper van de molen
- 500 g penne
Voor de afwerking
- 1 bol buffelmozzarella in stukken
- 250 g gemengde kerstomaten gehalveerd
- 1 bos basilicum alleen de blaadjes, fijngehakt
- parmezaanse kaas
Instructies
- Verhit een scheutje olijfolie in een casserole.
- Stoof er op zacht vuur ui en look in aan.
- Voeg ook laurier, tijm en een snuifje zout toe.
- Als de uien lichtjes beginnen te kleuren, voeg je de tomatenpuree toe.
- Bak mee tot je een donkerrode pasta hebt, waarin de olijfolie helemaal is opgenomen.
- Vul je potje tomatenpuree met water en giet in de kom.
- Snijd er nu ook de tomaten bij.
- Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen tot de pasta gaar is.
- Vis er dan de takjes tijm en het laurierblad uit.
- Proef en kruid naar smaak bij met een snuifje suiker (als de saus nog wat zurig smaakt) en flink wat zwarte peper van de molen.
- Breng een grote kom met gezouten water aan de kook.
- Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet af in een vergiet en meng onmiddellijk met de saus.
- Roer er de mozzarella, kerstomaten en basilicum door.
- Verdeel de pasta over 4 kommen.
- Werk af met wat geraspte parmezaan.
- Serveer de pasta caprese.
Annelies, dank je voor je ontzettend leuke en lekkere recepten!
Merci Peter! ?
Mjammie?Goeie reis xx
Bedankt Myriam! <3
Ga ik zeker proberen.
Heerlijk! My kind of food completely