Tropische temperaturen vragen om zuiderse, interessante gerechten. En laat dit nu net zoveel meer zijn dan de titel doet vermoeden! Deze spaghetti met scampi is een waar feestmaal voor de smaakpapillen, iets dat niet veel meer vraagt dan een begeleidend glaasje wijn en de avondzon op je snoet. Ideaal voor dit weekend dus.

Sluit je even op in de keuken met een cocktail bij de hand en wat summervibes op de achtergrond, snij, roer en meng een beetje, en zet dit culinair hoogstandje op je (tuin)tafel.

Het leven kan zo simpel zijn….

Bron: Jamie’s Italië

Wat heb je nodig?

450 g spaghetti van goede kwaliteit (over het algemeen geldt: hoe langer de kooktijd, hoe beter de pasta)
2 teentjes look, geperst
1 à 2 rode chilipepers, fijngesneden
400 g rauwe, gepelde en schoongemaakte scampi
1 glas witte wijn
een potje halfgedroogde tomaatjes mét olie, fijngemixt
1 citroen, zeste en sap
150 g rucola
olijfolie
zwarte peper en zeezout

Hoe ga je tewerk? 

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, in ruim gezouten water.

Verhit intussen wat olijfolie in een koekenpan of wok.
Gooi er de look en chili bij.


Van zodra de look begint te kleuren, voeg je er de scampi aan toe.
Bak 1 minuut.
Giet de witte wijn erbij en laat een beetje inkoken.
Voeg er ook de tomatenpuree aan toe.

Laat even pruttelen.

Giet intussen de pasta af maar bewaar een beetje kookvocht.
Hussel de spaghetti en saus door elkaar, doe er een beetje kookvocht, rasp en sap van de citroen en de rucola bij.


Roer tot de rucola geslonken is en kruid eventueel bij met peper en zout.
Serveer de spaghetti met scampi.

Sit back, relax, and enjoy!

Nog enkele snelle pasta’s

Pasta met courgette en scampi

Pasta met courgette en scampi

Met deze pasta met courgette en scampi scoor je altijd: hij brengt de laatste zomeroogst op tafel in een gerecht dat echt iedereen lust. Je zet hem daarenboven in een half uurtje op tafel, maar krijgt dankzij de royale hoeveelheid look en peterselie toch een ware...

Pastasalade met pesto, kip en burrata

Pastasalade met pesto, kip en burrata

De beste recepten ontstaan dikwijls per ongeluk. Dat is met deze pastasalade met pesto, kip en burrata niet anders. Ik maakte dit voor het eerst met een hele rits koelkastrestjes. Ik had nog een overschotje pesto, een stuk gebraden kip en wat groenten liggen. Ik...

Pasta met witlof, Oud Brugge en bacon

Pasta met witlof, Oud Brugge en bacon

Buiten is het lente, maar in de groentetuin laten het nieuwe seizoen nog wat op zich wachten. Het zijn toch vooral de laatste kolen en knollen die de schappen sieren. En dus komt het erop aan om creatief aan de slag te gaan met de nog beschikbare wintergroenten....

Pasta met kip, tomaten en champignons

Pasta met kip, tomaten en champignons

Niks dat een drukke dag zo snel doet vergeten als een met liefde bereide maaltijd. Maar laat ons eerlijk zijn: na een drukke dag hebben we meestal geen zin om uren in de potten te roeren. En altijd diezelfde bolognese of carbonara, dat is ook maar saai. Voor zo'n...

3 Reacties

  1. Norma Hofstee

    Ziet er weer heerlijk uit, het zomerse gevoel moet ik erbij dromen. Het regent hier pijpenstelen.
    Ga het zeker maken en laat je weten hoe heerlijk het vast is.

    Liefs
    Norma

    Antwoord
    • Een lepeltje lekkers

      Hehe, hier ook regen Norma. Een geluk dat we met dit soort gerechten toch de zon op ons bord kunnen toveren! ?

      Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest