Tropische temperaturen vragen om zuiderse, interessante gerechten. En laat dit nu net zoveel meer zijn dan de titel doet vermoeden! Deze spaghetti met scampi is een waar feestmaal voor de smaakpapillen, iets dat niet veel meer vraagt dan een begeleidend glaasje wijn en de avondzon op je snoet. Ideaal voor dit weekend dus.
Sluit je even op in de keuken met een cocktail bij de hand en wat summervibes op de achtergrond, snij, roer en meng een beetje, en zet dit culinair hoogstandje op je (tuin)tafel.
Het leven kan zo simpel zijn….
Bron: Jamie’s Italië
Wat heb je nodig?
450 g spaghetti van goede kwaliteit (over het algemeen geldt: hoe langer de kooktijd, hoe beter de pasta)
2 teentjes look, geperst
1 à 2 rode chilipepers, fijngesneden
400 g rauwe, gepelde en schoongemaakte scampi
1 glas witte wijn
een potje halfgedroogde tomaatjes mét olie, fijngemixt
1 citroen, zeste en sap
150 g rucola
olijfolie
zwarte peper en zeezout
Hoe ga je tewerk?
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, in ruim gezouten water.
Verhit intussen wat olijfolie in een koekenpan of wok.
Gooi er de look en chili bij.
Van zodra de look begint te kleuren, voeg je er de scampi aan toe.
Bak 1 minuut.
Giet de witte wijn erbij en laat een beetje inkoken.
Voeg er ook de tomatenpuree aan toe.
Giet intussen de pasta af maar bewaar een beetje kookvocht.
Hussel de spaghetti en saus door elkaar, doe er een beetje kookvocht, rasp en sap van de citroen en de rucola bij.
Roer tot de rucola geslonken is en kruid eventueel bij met peper en zout.
Serveer de spaghetti met scampi.
Sit back, relax, and enjoy!
Ziet er weer heerlijk uit, het zomerse gevoel moet ik erbij dromen. Het regent hier pijpenstelen.
Ga het zeker maken en laat je weten hoe heerlijk het vast is.
Liefs
Norma
Hehe, hier ook regen Norma. Een geluk dat we met dit soort gerechten toch de zon op ons bord kunnen toveren! ?
Ik hou van pasta met scampi’s