Stel je voor: knapperig korstje, zoet-pittig aroma, sappig vlees, beetgare groentjes, opgehoopte noedels, zoute pinda’s en een fris limoentje om het af te werken. Loopt het water je al in de mond? Terecht! Deze kokos-limoenkip is zo’n gerecht dat je keer op keer op het menu zal willen zetten. De smaak is onevenaarbaar, en niet te vergelijken met wat dan ook. Het is gewoon zo’n pareltje dat iedereen lust en waarvoor je met plezier een half uur voor je ovenraampje (of als de zon zich binnenkort nog eens laat zien: voor je barbecue) staat te watertanden.
Het recept haalde ik van Pinch of Yum, een Amerikaanse blog, en ontdekte ik via Pinterest. Het was Geertrui van Truitjeroermeniet die het gerecht nomineerde voor mijn Pinterest-challenge. Jullie kunnen trouwens nog altijd gerechten insturen! Surf even naar mijn virtuele prikborden en laat hieronder in de reacties weten welk gerecht je graag op Een lepeltje lekkers ziet verschijnen. Ik maak er dan binnen de kortste keren werk van.
Maar nu, snel naar de supermarkt voor de ingrediënten, en dit weekend allemaal aan de kook om deze heerlijke kokos-limoenkip op tafel te zetten: je zal het je niet beklagen.
Bron: Pinch of Yum
Wat heb je nodig?
4 kippendijen
zout
4 wortels
200 g rijstnoedels
Voor de marinade
rasp en sap van 2 limoenen (+/- 60 ml)
2 el bruine suiker
5 teentjes look, geperst
1 el geraspte gember
400 ml kokosmelk
Om te garneren
koriander, gehakt
gezouten en geroosterde pinda’s, gehakt
4 pijpajuintjes, in schuine stukjes gesneden
limoenpartjes
Hoe ga je tewerk?
Meng alle ingrediënten voor de marinade.
Doe de kippendijen in een grote, afsluitbare diepvrieszak en giet de marinade erbij.
Kruid met zout.
Duw de lucht eruit, sluit en kneed de marinade door de kippendijen.
Leg minstens 4u, maar liefst een hele nacht in de koelkast om te marineren.
Keer af en toe om.
Verwarm de oven voor op 250 °C.
Leg een bakpapier op een bakplaat en leg daarop een rooster.
Neem de kippendijen uit de marinade en laat even uitlekken.
Leg ze op de rooster en schuif 30 minuten in de oven.
Trek linten van de wortels met een dunschiller.
Kook de rijstnoedels gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Gooi er de laatste minuut de wortellinten bij.
Laat uitlekken.
Serveer de kokos-limoenkip met de rijstnoedels en wortellinten.
Garneer met koriander, pinda’s, lente-ui en limoenpartjes.
Geniet…
Ziet er lekker uit! Al ben ik zelf meer een filetfan.
annelies, heerlijk ziet dit eruit!
kokos ben ik zot van, limoen gewoon heerlijk en kip…mmmmm
dus 3 maal check en staat op de lijst!
liefs
Het water loopt me alweer in mijne mond
Komt op mijn to do staan, wel niet dit w-end !
Ik ben benieuwd wat je ervan vindt! 🙂