Nog eens een ideaal receptje voor donderdag veggiedag, en ook nog eens een probeersel van Dagelijkse Kost. En, ook geen nieuwe: geslaagd, merci Jeroen Meus! Ik maakte dit met een restje bloemkool dat lag te verkommeren in de groentenlade van de diepvries, en wat een glorieus maal pers je daar nog uit, zeg! Echt lekker.
Je hoeft je trouwens niet strikt aan het recept te houden. Je kan er eigenlijk alle restjes groenten in kwijt, denk bijvoorbeeld aan broccoli, witte kool, pompoen of boontjes.
Als je een groot blik kokosmelk gebruikt (meestal 400 ml), kan je de rest gewoon invriezen. Altijd handig voor de volgende keer dat je dit op het menu zet.
Wat heb je nodig?
250 g basmatirijst
arachideolie
1 bloemkool in roosjes (of roosjes uit de diepvries)
2 paprika’s, in grove stukken
1 ui, in halve ringen
1 teentje look, geperst
1 chilipeper, fijngehakt
een stukje gember, geraspt
400 g tomatenblokjes in blik
250 g kikkererwten in blik, uitgelekt
2 dl kokosmelk
kurkuma
gerookt paprikapoeder
komijnpoeder
garam masala
olijfolie
verse koriander, fijngehakt
peper en zout
Hoe ga je tewerk?
Verhit een scheutje olie in de wok.
Bak er de bloemkoolroosjes twee minuutjes in aan.
Voeg de uien toe, samen met de gember, look en chilipeper.
Voeg de paprika’s toe, zet het vuur lager en doe er ook de specerijen bij.
Als de groenten goed gebakken zijn (maar nog niet gaar) giet je er de tomatenblokjes en kokosmelk bij.
Voeg er de kikkererwten aan toe, roer alles door, zet het vuur laag en laat tien minuutjes pruttelen.
Proef en kruid de curry eventueel bij met peper en zout.
Serveer de curry met de rijst, en garneer met korianderblaadjes.
0 reacties