Groene curry met gehaktballetjes

14 november 2015 | Aziatisch, Een lepeltje lekkers, Gezond, Home thema, Originele gehaktballetjes, Recepten

Helaas… Geen Weekend Blog & Digital Award voor Een lepeltje lekkers. Maar ik treur niet. Integendeel, ik ben nog altijd heel fier op mijn nominatie, maar ook en vooral op de erkenning die ik van jullie, de lezers, krijg. Wat leuk om een enthousiaste reactie, een positief verhaal over een uitgeprobeerd recept of een like op Facebook te mogen ontvangen. Dát is elke dag mijn award, mijn onderscheiding! En ik word er nog elke dag even blij van.

Ik had twee jaar geleden, toen ik mijn eerste stappen in de blogwereld zette met Lieziepeasy, nooit durven dromen dat ik een dag als donderdag zou mogen meemaken. ’s Middags werd ik in Watervliet verwacht voor een fotoshoot (waarover later meer) en ’s avonds liep ik de Event Lounge in Brussel binnen voor een award-uitreiking. Hoe glamoureus is dat?! Dat heb ik uiteraard alleen maar te danken aan mijn fijn lezerspubliek, dus nogmaals mijn welgemeende dank!

Intussen is het zaterdag en verlang ik naar een hartverwarmend en licht gerecht: een allemansvriend die zowel de kindjes als de mama in hogere sferen brengt. En ja hoor: Nigella heeft mij weer uit de nood geholpen. Deze groene curry met gehaktballetjes is alles wat je van een zaterdagmaaltijd kan verwachten: geurend, aromatisch, gemakkelijk en vrij snel, als je er niet tegenop ziet je kinderen (of waarom niet: je partner) gehaktballetjes te laten draaien. En door de toevoeging van de courgette in de balletjes en het gebruik van gevogeltegehakt is dit zelfs vrij gezond. Als dat geen pluspunt is.

Bron: Simply Nigella van Nigella Lawson

Wat heb je nodig?

4 courgettes
500 g gevogeltegehakt
3 lente-uitjes, gehakt
1 teentje look, geperst
2 cm gember, geraspt
bos koriander, gehakt
snuifje gedroogde chilivlokken
rasp en sap van 1 limoen
1/2 tl zout
zonnebloemolie
3 el groene currypasta
400 ml kokosmelk
500 ml kippenbouillon
3 el vissaus
350 g peultjes
handvol (Thaise) basilicum (verkrijgbaar bij Delhaize)

Hoe ga je tewerk?


Verwijder de zaadlijsten van 1 courgette en rasp hem grof.
Knijp er zoveel mogelijk vocht uit in een keukenhanddoek.
Meng in een kom met het gehakt, de witte delen van de lente-ui, look, gember, gehakte koriander, chilivlokken, limoenrasp en zout.


Meng kort en rol er balletjes ter grootte van een pingpongbal van.

Verhit de olie in een grote kookpot.
Voeg de groene delen van de lente-ui en currypasta toe en bak kort tot de aroma’s vrijkomen.
Giet er de kokosmelk, kippenbouillon en vissaus bij en breng zachtjes aan de kook.
Snijd intussen de andere courgettes in vier, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes.


Voeg toe aan de kokende kokosbouillon en leg er dan ook voorzichtig de balletjes in.
Breng opnieuw aan de kook en laat dan met het deksel op de pan 20 minuten zachtjes koken.
Zet het vuur uit, voeg de peultjes en het limoensap toe en laat 3 minuten rusten.
Bestrooi rijkelijk met Thaise basilicum, kruid bij naar smaak.

Serveer de groene curry met gehaktballetjes.

Annelies Vermeir - Een Lepeltje Lekkers / www.eenlepeltjelekkers.be

Welkom! Ik ben Annelies en woon samen met mijn man en twee dochters van 12 en 15 in Gent. Op Een lepeltje lekkers deel ik verrassende recepten die verrassend snel op tafel staan. Comfort food, maar dan in een eigentijds jasje. Elegant, smaakvol en nét dat tikkeltje anders.

Mis geen enkel bericht: ontvang ze rechtstreeks in je mailbox!

Voeg je bij 1.758 andere abonnees

Nog enkele Aziatische recepten

Sushi bake met tonijn en avocado

Sushi bake met tonijn en avocado

Maak samen met mij deze sushi bake met tonijn en avocado en ontdek hoe eenvoudig zelfgemaakte sushi kan zijn! En neen: je hoeft niet aan de slag met een bamboematje of chopsticks: ik maak gewoon alles in een ovenschaal. Niet helemaal authentiek misschien, maar de...

Wok met vis, gember en zwarte peper

Wok met vis, gember en zwarte peper

Deze wok met vis, gember en zwarte peper is het ideale gerecht om eens wat meer vis op tafel te zetten. Het is makkelijk te maken, smaakt fris en ziet er kleurrijk uit. En daarenboven hoef je geen fortuin te spenderen in de viswinkel: met diepvriesvis lukt het ook!...

Krabkoekjes met mango-currysaus

Krabkoekjes met mango-currysaus

Deze krabkoekjes met koriander en chili zijn een origineel hapje bomvol smaak. De frisse mango-currysaus die ik erbij serveer, zorgt voor nóg meer pit. Heerlijk bij een fruitige mocktail, of een ijskoud glas rosé. Nu we toch al af en toe een streepje zon krijgen, is...

Rijstkoekjes met tonijn en chilimayonaise

Rijstkoekjes met tonijn en chilimayonaise

Oh ja, deze rijstkoekjes met tonijn en chilimayonaise gaan je nieuwe favoriet worden! Voor mij behoren ze alvast tot de lijst van gerechten die ik zowat elke dag zou kunnen eten. Veel textuur, tonnen smaak en met frisse Aziatische inslag: dat is hoe ik het graag wil....

2 Reacties

  1. Jozefien

    O wat ziet dit er lekker uit Annelies! Ik ben nogal zware fan van de Thaise keuken en dan vooral van Groene curry 🙂 Ik ga het zeker eens proberen klaarmaken met deze balletjes – topideetje!

    Antwoord
    • Een lepeltje lekkers

      Jaaaa, héél lekker, echt waar! Gewoon proberen! 🙂

      Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Een lepeltje lekkers - favicon
Privacy overzicht

Een lepeltje lekkers gebruikt alleen technische en functionele cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op uw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en uw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die uw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content kunnen aanbieden.

U kan alle cookie instellingen wijzigen via de tabs aan de linkerzijde.