Helaas… Geen Weekend Blog & Digital Award voor Een lepeltje lekkers. Maar ik treur niet. Integendeel, ik ben nog altijd heel fier op mijn nominatie, maar ook en vooral op de erkenning die ik van jullie, de lezers, krijg. Wat leuk om een enthousiaste reactie, een positief verhaal over een uitgeprobeerd recept of een like op Facebook te mogen ontvangen. Dát is elke dag mijn award, mijn onderscheiding! En ik word er nog elke dag even blij van.
Ik had twee jaar geleden, toen ik mijn eerste stappen in de blogwereld zette met Lieziepeasy, nooit durven dromen dat ik een dag als donderdag zou mogen meemaken. ‘s Middags werd ik in Watervliet verwacht voor een fotoshoot (waarover later meer) en ‘s avonds liep ik de Event Lounge in Brussel binnen voor een award-uitreiking. Hoe glamoureus is dat?! Dat heb ik uiteraard alleen maar te danken aan mijn fijn lezerspubliek, dus nogmaals mijn welgemeende dank!
Intussen is het zaterdag en verlang ik naar een hartverwarmend en licht gerecht: een allemansvriend die zowel de kindjes als de mama in hogere sferen brengt. En ja hoor: Nigella heeft mij weer uit de nood geholpen. Deze groene curry met gehaktballetjes is alles wat je van een zaterdagmaaltijd kan verwachten: geurend, aromatisch, gemakkelijk en vrij snel, als je er niet tegenop ziet je kinderen (of waarom niet: je partner) gehaktballetjes te laten draaien. En door de toevoeging van de courgette in de balletjes en het gebruik van gevogeltegehakt is dit zelfs vrij gezond. Als dat geen pluspunt is.
Bron: Simply Nigella van Nigella Lawson
Wat heb je nodig?
4 courgettes
500 g gevogeltegehakt
3 lente-uitjes, gehakt
1 teentje look, geperst
2 cm gember, geraspt
bos koriander, gehakt
snuifje gedroogde chilivlokken
rasp en sap van 1 limoen
1/2 tl zout
zonnebloemolie
3 el groene currypasta
400 ml kokosmelk
500 ml kippenbouillon
3 el vissaus
350 g peultjes
handvol (Thaise) basilicum (verkrijgbaar bij Delhaize)
Hoe ga je tewerk?
Verwijder de zaadlijsten van 1 courgette en rasp hem grof.
Knijp er zoveel mogelijk vocht uit in een keukenhanddoek.
Meng in een kom met het gehakt, de witte delen van de lente-ui, look, gember, gehakte koriander, chilivlokken, limoenrasp en zout.
Meng kort en rol er balletjes ter grootte van een pingpongbal van.
Verhit de olie in een grote kookpot.
Voeg de groene delen van de lente-ui en currypasta toe en bak kort tot de aroma’s vrijkomen.
Giet er de kokosmelk, kippenbouillon en vissaus bij en breng zachtjes aan de kook.
Snijd intussen de andere courgettes in vier, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes.
Voeg toe aan de kokende kokosbouillon en leg er dan ook voorzichtig de balletjes in.
Breng opnieuw aan de kook en laat dan met het deksel op de pan 20 minuten zachtjes koken.
Zet het vuur uit, voeg de peultjes en het limoensap toe en laat 3 minuten rusten.
Bestrooi rijkelijk met Thaise basilicum, kruid bij naar smaak.
Serveer de groene curry met gehaktballetjes.
O wat ziet dit er lekker uit Annelies! Ik ben nogal zware fan van de Thaise keuken en dan vooral van Groene curry 🙂 Ik ga het zeker eens proberen klaarmaken met deze balletjes – topideetje!
Jaaaa, héél lekker, echt waar! Gewoon proberen! 🙂