Als ik hier, vanuit mijn zetel en achter mijn laptop, naar buiten kijk, lijkt het wel lente. De hemel is staalblauw en de zon schijnt fel. Door het venster voel ik de warmte. Ik hoor wandelende mensen op straat en hier en daar al het eerste vogelgefluit. Onze Japanse kerselaar in de tuin krijgt botjes, mijn viooltjes staan in bloei en de tulpen op de schouw laten niet veel aan de verbeelding over: we zijn half maart, we verlangen naar langere dagen en warmere temperaturen. Maar als ik de voordeur achter mij dichtsla en richting werk fiets, voel ik aan de snijdende kou dat we er nog niet zijn. Neen, het mag dan mooi weer zijn, lente-temperaturen vallen ons voorlopig nog niet te beurt.

Maar niet getreurd: in de keuken kunnen de laatste wintergroenten ons genoeg verwarmen! Ik moet eerlijk toegeven dat ik ook hier al uitkijk naar de lente: naar de eerste asperges, verse erwten en frisse radijsjes. De realiteit wil echter dat het toch vooral nog pompoen, winterwortels en kolen zijn die de plak zwaaien. En dus maak ik er het beste van door ze in een exotisch jasje te verpakken. Dit gewokt rundvlees met groene kool is daarvan het perfecte voorbeeld: je kan er je savooi in kwijt, maar je hebt niet het gevoel dat je een winters gerecht zit te eten. Het recept is fris, kruidig en een beetje pittig. Net wat je kan gebruiken op een zonnige winterwoensdag!

Inspiratie: delicious. januari 2016

Wat heb je nodig?

2 tl maïzena
1 tl kristalsuiker
2 el sojasaus
3 el mirin (of sherry)
700 g biefstuk, in schuine plakjes van +/- anderhalve centimeter dik
arachideolie
2 teentjes look, geperst
1 cm gember, geraspt
chilivlokken
1/2 savooikool, in reepjes
bosje koriander, gehakt
5-tal lente-uitjes, in fijne ringetjes
limoenpartjes

Hoe ga je tewerk?

Meng maïzena, suiker, sojasaus en mirin en laat er de biefstukreepjes 30 minuten in marineren.

Verhit een flinke scheut olie in de wok op hoog vuur.
Roerbak de helft van het uitgelekte rundvlees in enkele minuten tot net gaar.
Schep uit de wok en bak nadien ook de andere helft.
Schep ook uit de wok.
Draai het vuur laag en voeg look, gember en een mespuntje chilivlokken toe.
Schep om tot de aroma’s vrijkomen.
Voeg de savooikool toe en roerbak tot beetgaar.
Voeg het rundvlees en de marinade toe en warm goed door.

Schep op borden en werk af met gehakte koriander, lente-ui en een limoenpartje.
Serveer het gewokt rundvlees met groene kool.

Annelies Vermeir - Een Lepeltje Lekkers / www.eenlepeltjelekkers.be

Welkom! Ik ben Annelies en woon samen met mijn man en twee dochters van 12 en 15 in Gent. Op Een lepeltje lekkers deel ik verrassende recepten die verrassend snel op tafel staan. Comfort food, maar dan in een eigentijds jasje. Elegant, smaakvol en nét dat tikkeltje anders.

Mis geen enkel bericht: ontvang ze rechtstreeks in je mailbox!

Voeg je bij 1.756 andere abonnees

Nog enkele eenpansgerechten

Zalm met venkel en green goddess dressing

Zalm met venkel en green goddess dressing

Zalm met venkel en green goddess dressing: het ideale gerecht als je houdt van vis die op een moderne manier is klaargemaakt! De dressing geeft de zachte zalm en zoete venkel een opkikkertje, en met de krokante aardappels erbij serveer je sowieso een gezinsfavoriet....

Kip met druiven en marsala

Kip met druiven en marsala

Deze kip met druiven en marsala is een origineel hoofdgerecht voor de feesten: je kan het bijna volledig vooraf klaarmaken, en het ziet er prachtig uit. Het is daarenboven een verrassend gerecht dat je niet overal op tafel ziet staan. En de smaak? Die is niet te...

Wok met vis, gember en zwarte peper

Wok met vis, gember en zwarte peper

Deze wok met vis, gember en zwarte peper is het ideale gerecht om eens wat meer vis op tafel te zetten. Het is makkelijk te maken, smaakt fris en ziet er kleurrijk uit. En daarenboven hoef je geen fortuin te spenderen in de viswinkel: met diepvriesvis lukt het ook!...

Pittige kip met sesam en soja

Pittige kip met sesam en soja

Deze pittige kip met sesam en soja stond hier de voorbije weken al verschillende keren op onze tafel, en dat zorgde telkens weer voor een feestje in de mond. Hartig, pikant en een vleugje zoet: perfect om drukke dagen wat pit te geven. Ik kan geen woorden meer vinden...

1 Reactie

  1. Silvy

    lekker, simpel en gezond 🙂 eentje om te onthouden!

    Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Een lepeltje lekkers - favicon
Privacy overzicht

Een lepeltje lekkers gebruikt alleen technische en functionele cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op uw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en uw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die uw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content kunnen aanbieden.

U kan alle cookie instellingen wijzigen via de tabs aan de linkerzijde.