Gemarineerde feta met aubergine

4 juni 2016 | Een lepeltje lekkers, Feestrecepten, Gezond, Hittegolf, Home thema, Recepten, Snelle hapjes

De groenten uit de moestuin van mijn ouders zijn geweldig. Ze zien er prachtig uit, zijn zongerijpt en hebben tonnen meer smaak dan wat je standaard in de winkel vindt. Alleen… ze hebben niet de perfecte maten, ze voldoen niet aan het rolmodel, en ze hebben soms wat bizarre hoekjes en kantjes. Hoe erg dat zelfs groenten aan een bepaald “ideaalbeeld” moeten voldoen!

Gemarineerde feta met aubergine
  • Pin

Ik was dan ook blij verrast toen ik hoorde dat Delhaize in de bres wil springen voor deze buitenbeentjes. Je kan er sinds eind april een kistje “gekke groenten” kopen. Voor nog geen € 4 krijg je ruim 3 kg van de gekste exemplaren: buitensporige aubergines, kromme komkommers, bizarre paprika’s of uit de kluiten gewassen tomaten, ze krijgen allemaal een plaats in de kisten die je kan kopen in de deelnemende winkels. Een mooie actie tegen voedselverspilling, als je het mij vraagt!

Ik ging alvast aan de slag met mijn gigantische aubergine, en verwerkte hem tot dit kleurrijke hapje met gemarineerde feta. Heel gemakkelijk en snel, en toch erg verrassend: zoals we dat hier bij Een lepeltje lekkers graag hebben dus! De kaas wordt gemarineerd in een mengsel van olijfolie, roze peper, oregano en citroen, de aubergine wordt in dunne plakken gesneden en gegrild op de grillpan. Het resultaat is een fris aperitiefhapje dat perfect op een lente-buffet of bij de barbecue past. Laat die zon nu maar komen (alsjeblieft…)!

Gemarineerde feta met aubergine
  • Pin

Gemarineerde feta met aubergine

Met dit hapje van gemarineerde feta met aubergine verras je je gasten met een zomers gerecht. Roze peper en oregano geven extra veel smaak.
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 30 minuten
Marineertijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 30 minuten
Gang aperitiefhapje, Borrelhapje, hapje
Keuken Grieks
Porties 4 personen

Equipment

  • grillpan

Ingrediënten
  

  • 150 g feta
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel roze peperbolletjes gekneusd
  • 1 citroen alleen de zeste
  • 1 el gedroogde oregano
  • 2 lente-uitjes in dunne ringen
  • zwarte peper van de molen
  • 1 aubergine

Instructies
 

  • Snijd de feta in blokjes.
  • Meng in een kom of diep bord de olijfolie met roze peper, citroenrasp, gedroogde oregano en lente-ui.
  • Kruid bij met flink wat peper van de molen.
  • Leg er de fetablokjes in en roer voorzichtig door, zodat ze aan alle kanten bedekt zijn met de marinade.
  • Dek af en zet in de koelkast.
  • Snijd de aubergine in dunne repen.
  • Verhit een grillpan op hoog vuur.
  • Gril de auberginerepen aan beide kanten kort tot er mooie bruine strepen in staan.
  • Leg op een bord en laat afkoelen.
  • Rol de fetablokjes in een reep aubergine en leg opnieuw in de marinade.
  • Laat minstens 2 u in de koelkast marineren.
  • Prik de feta-auberginerolletjes op prikkers.
  • Serveer de gemarineerde feta met aubergine.
Trefwoord aubergine, citroen, feta, oregano
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Nog enkele feestrecepten

Een lepeltje lekkers feestmenu 2023

Een lepeltje lekkers feestmenu 2023

Oh ja, hier zijn we dan met het grote Een lepeltje lekkers feestmenu 2023! Het is altijd fijn om voor de samenstelling van mijn feestmenu eens door de recepten te gaan die ik hier door de jaren heen verzameld heb. En dat zijn intussen 10 volle jaren... Ik kan het...

Chowder met kabeljauw en langoustine

Chowder met kabeljauw en langoustine

Dit jaar heb ik voor een hoofdgerecht met vis gekozen om mijn kerstmenu af te werken. Deze chowder met kabeljauw en langoustine is een feestelijk gerecht, dat verfijnd smaakt en er prachtig uitziet. Werk af met wat zeekraal, viseitjes en een bladerdeegkoekje, en je...

Taart met veenbessen en sinaasappel

Taart met veenbessen en sinaasappel

Deze taart met veenbessen en sinaasappel past perfect bij kerst: de bodem is heerlijk kruidig door toevoeging van gember en kaneel, de veenbessen zorgen voor wat zoetigheid, en de frisse roomtopping maakt het geheel luxueus en smeuïg. Afwerken met extra veenbessen,...

Exotische tiramisu met mango, passievrucht en kokos

Exotische tiramisu met mango, passievrucht en kokos

Deze exotische tiramisu is een originele variant van de klassieker. De koekjes worden geweekt in een mengsel van kokosmelk en witte rum, de mascarpone krijgt een vleugje limoen mee, en tussen de lagen komen fijne blokjes mango, passievruchtenpulp en geroosterde kokos....

2 Reacties

  1. Isabelle

    Ik heb het al eens uitgeprobeerd. Heel lekker en oogt mooi als aperitiefhapje!

    Antwoord
    • Een lepeltje lekkers

      Oh leuk, bedankt om te laten weten Isabelle!

      Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest