Gemarineerde feta met aubergine

4 juni 2016 | Een lepeltje lekkers, Feestrecepten, Gezond, Hittegolf, Home thema, Recepten, Snelle hapjes

De groenten uit de moestuin van mijn ouders zijn geweldig. Ze zien er prachtig uit, zijn zongerijpt en hebben tonnen meer smaak dan wat je standaard in de winkel vindt. Alleen… ze hebben niet de perfecte maten, ze voldoen niet aan het rolmodel, en ze hebben soms wat bizarre hoekjes en kantjes. Hoe erg dat zelfs groenten aan een bepaald “ideaalbeeld” moeten voldoen!

Ik was dan ook blij verrast toen ik hoorde dat Delhaize in de bres wil springen voor deze buitenbeentjes. Je kan er sinds eind april een kistje “gekke groenten” kopen. Voor nog geen € 4 krijg je ruim 3 kg van de gekste exemplaren: buitensporige aubergines, kromme komkommers, bizarre paprika’s of uit de kluiten gewassen tomaten, ze krijgen allemaal een plaats in de kisten die je kan kopen in de deelnemende winkels. Een mooie actie tegen voedselverspilling, als je het mij vraagt!

Gekke groenten Delhaize

Ik ging alvast aan de slag met mijn gigantische aubergine, en verwerkte hem tot dit kleurrijke hapje met gemarineerde feta. Heel gemakkelijk en snel, en toch erg verrassend: zoals we dat hier bij Een lepeltje lekkers graag hebben dus! De kaas wordt gemarineerd in een mengsel van olijfolie, roze peper, oregano en citroen, de aubergine wordt in dunne plakken gesneden en gegrild op de grillpan. Het resultaat is een fris aperitiefhapje dat perfect op een lente-buffet of bij de barbecue past. Laat die zon nu maar komen (alsjeblieft…)!

Wat heb je nodig?

150 g feta
6 el olijfolie
1 el roze peperbolletjes, gekneusd
rasp van 1 citroen
1 el gedroogde oregano
2 lente-uitjes, in dunne ringen
zwarte peper van de molen
1 aubergine

Hoe ga je tewerk?

Feta marineren

Snijd de feta in blokjes.
Meng in een kom of diep bord de olijfolie met roze peper, citroenrasp, gedroogde oregano en lente-ui.
Kruid bij met flink wat peper van de molen.

Feta marineren
Leg er de fetablokjes in en roer voorzichtig door, zodat ze aan alle kanten bedekt zijn met de marinade.
Dek af en zet in de koelkast.

Aubergine in dunne plakken snijden

Snijd de aubergine in dunne repen.
Verhit een grillpan op hoog vuur.
Gril de auberginerepen aan beide kanten kort tot er mooie bruine strepen in staan.
Leg op een bord en laat afkoelen.

Aubergine grillen

Rol de fetablokjes in een reep aubergine en leg opnieuw in de marinade.
Laat minstens 2 u in de koelkast marineren.

Prik de feta-auberginerolletjes op prikkers.

Serveer de gemarineerde feta met aubergine.

Gemarineerde feta met aubergine

2 Reacties

  1. Isabelle

    Ik heb het al eens uitgeprobeerd. Heel lekker en oogt mooi als aperitiefhapje!

    Antwoord
    • Een lepeltje lekkers

      Oh leuk, bedankt om te laten weten Isabelle!

      Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Annelies Een lepeltje lekkers

Welkom! Ik ben Annelies en woon samen met met mijn man en twee dochters van 8 en 11 in Gent. Op Een lepeltje lekkers deel ik verrassende recepten die verrassend snel op tafel staan. Comfort food, maar dan in een eigentijds jasje. Elegant, smaakvol en nét dat tikkeltje anders.

Mis geen enkel bericht: ontvang ze rechtstreeks in je mailbox!

Voeg je bij 1.580 andere abonnees

%d bloggers liken dit: