Gemarineerde feta met aubergine

4 juni 2016 | Een lepeltje lekkers, Feestrecepten, Gezond, Hittegolf, Home thema, Recepten, Snelle hapjes

De groenten uit de moestuin van mijn ouders zijn geweldig. Ze zien er prachtig uit, zijn zongerijpt en hebben tonnen meer smaak dan wat je standaard in de winkel vindt. Alleen… ze hebben niet de perfecte maten, ze voldoen niet aan het rolmodel, en ze hebben soms wat bizarre hoekjes en kantjes. Hoe erg dat zelfs groenten aan een bepaald “ideaalbeeld” moeten voldoen!

Gemarineerde feta met aubergine
  • Pin

Ik was dan ook blij verrast toen ik hoorde dat Delhaize in de bres wil springen voor deze buitenbeentjes. Je kan er sinds eind april een kistje “gekke groenten” kopen. Voor nog geen € 4 krijg je ruim 3 kg van de gekste exemplaren: buitensporige aubergines, kromme komkommers, bizarre paprika’s of uit de kluiten gewassen tomaten, ze krijgen allemaal een plaats in de kisten die je kan kopen in de deelnemende winkels. Een mooie actie tegen voedselverspilling, als je het mij vraagt!

Ik ging alvast aan de slag met mijn gigantische aubergine, en verwerkte hem tot dit kleurrijke hapje met gemarineerde feta. Heel gemakkelijk en snel, en toch erg verrassend: zoals we dat hier bij Een lepeltje lekkers graag hebben dus! De kaas wordt gemarineerd in een mengsel van olijfolie, roze peper, oregano en citroen, de aubergine wordt in dunne plakken gesneden en gegrild op de grillpan. Het resultaat is een fris aperitiefhapje dat perfect op een lente-buffet of bij de barbecue past. Laat die zon nu maar komen (alsjeblieft…)!

Gemarineerde feta met aubergine
  • Pin

Gemarineerde feta met aubergine

Met dit hapje van gemarineerde feta met aubergine verras je je gasten met een zomers gerecht. Roze peper en oregano geven extra veel smaak.
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 30 minuten
Marineertijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 30 minuten
Gang aperitiefhapje, Borrelhapje, hapje
Keuken Grieks
Porties 4 personen

Equipment

  • grillpan

Ingrediënten
  

  • 150 g feta
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel roze peperbolletjes gekneusd
  • 1 citroen alleen de zeste
  • 1 el gedroogde oregano
  • 2 lente-uitjes in dunne ringen
  • zwarte peper van de molen
  • 1 aubergine

Instructies
 

  • Snijd de feta in blokjes.
  • Meng in een kom of diep bord de olijfolie met roze peper, citroenrasp, gedroogde oregano en lente-ui.
  • Kruid bij met flink wat peper van de molen.
  • Leg er de fetablokjes in en roer voorzichtig door, zodat ze aan alle kanten bedekt zijn met de marinade.
  • Dek af en zet in de koelkast.
  • Snijd de aubergine in dunne repen.
  • Verhit een grillpan op hoog vuur.
  • Gril de auberginerepen aan beide kanten kort tot er mooie bruine strepen in staan.
  • Leg op een bord en laat afkoelen.
  • Rol de fetablokjes in een reep aubergine en leg opnieuw in de marinade.
  • Laat minstens 2 u in de koelkast marineren.
  • Prik de feta-auberginerolletjes op prikkers.
  • Serveer de gemarineerde feta met aubergine.
Trefwoord aubergine, citroen, feta, oregano
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Nog enkele feestrecepten

Ijstaart met bosbessen, appel en pistache

Ijstaart met bosbessen, appel en pistache

Op zoek naar een indrukwekkend dessert voor de feesten, dat je makkelijk voor een grote groep kan maken? Deze ijstaart met bosbessen, appel en pistache is precies wat je nodig hebt! Of je nu een uitgebreid feest geeft of gewoon veel gasten verwacht, deze ijstaart...

Hapje met pompoen, basilicum en ricotta

Hapje met pompoen, basilicum en ricotta

Ben je op zoek naar een feestelijk hapje met pompoen dat zowel smaakvol als elegant is? Deze knapperige filodeegrolletjes met een romige vulling van pompoen, ricotta en basilicum zijn een schot in de roos. Het filodeeg zorgt voor een heerlijk krokante buitenkant,...

Kip met druiven en marsala

Kip met druiven en marsala

Deze kip met druiven en marsala is een origineel hoofdgerecht voor de feesten: je kan het bijna volledig vooraf klaarmaken, en het ziet er prachtig uit. Het is daarenboven een verrassend gerecht dat je niet overal op tafel ziet staan. En de smaak? Die is niet te...

Zalm met granaatappel en gember

Zalm met granaatappel en gember

Deze zalm met granaatappel en gember is hét ideale hoofdgerecht voor de feestdagen. Het kost je weinig moeite, je kan het grotendeels vooraf klaarmaken en het ziet er feestelijk uit met die robijnrode granaatappelpitjes en de groene kruiden. Ik vind het altijd een...

2 Reacties

  1. Isabelle

    Ik heb het al eens uitgeprobeerd. Heel lekker en oogt mooi als aperitiefhapje!

    Antwoord
    • Een lepeltje lekkers

      Oh leuk, bedankt om te laten weten Isabelle!

      Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest