Op de valreep ben ik hier nog met het recept voor de Foodblogswap van februari! Bijna had ik de schrikkeldag nodig om dit gepubliceerd te krijgen. Maar kijk, gisterenavond, na een inspirerende ontmoeting met Janneke Philippi – waarover later meer – kreeg ik het idee om de paprikasoep van Foodquotes een Lepeltje Lekkers make-over te geven.

Ik besloot het recept nóg eenvoudiger te maken dan het al was: gewoon alle groenten samen met wat smaakmakers de oven in schuiven, de geroosterde inhoud in een blender scheppen met kant-en-klare bouillon, even mixen en klaar! Zelfs een kind kan op die manier soep maken. En de smaak… die wordt alleen maar intenser. Je hebt weinig extra kruiding nodig. Ik kneep er aan het einde nog een royale hoeveelheid harissa bij, maar ook zonder die toevoeging heb je een uiterst smaakvol soepje.

Simone heeft op Foodquotes trouwens heel wat smaakvolle en snelle receptjes staan. Zo dacht ik lang de orzo met spinazie en tomaat te maken, en overwoog ik zelfs even de pompoenmuffins. Maar uiteindelijk ben ik heel tevreden met mijn keuze voor de gele paprikasoep: eenvoudig, snel, lekker, en zelfs een beetje feestelijk.

Wat is jouw favoriete soep? 

Wat heb je nodig?

Voor 8 personen als hapje, of voor 4 als voorgerecht

1 ui
2 grote gele paprika’s
500 g gele kerstomaten
2 teentjes look
enkele takjes tijm
2 el olijfolie
750 ml groentenbouillon
peper en zout

Voor de afwerking
extra kleine blokjes gele en rode paprika
enkele blaadjes basilicum, gehakt

Hoe ga je tewerk?

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Snij de ui en paprika grof.
Halveer de kerstomaten.
Leg samen met de ongepelde teentjes look en takjes tijm op een met bakpapier beklede bakplaat.
Besprenkel met olijfolie en hussel goed door elkaar zodat alle groenten bedekt zijn.


Schuif 30 minuten in de oven.

Verwijder de takjes tijm en duw de gekarameliseerde teentjes look uit hun pel.


Schep alles in een blender en leng aan met groentenbouillon.
Mix glad.
Kruid naar smaak bij met peper en zout (of andere specerijen naar smaak).

Verdeel de soep over 8 kommen.
Garneer met de blokjes paprika en basilicum.

Serveer de gele paprikasoep.

Nog enkele feestrecepten

Ijstaart met bosbessen, appel en pistache

Ijstaart met bosbessen, appel en pistache

Op zoek naar een indrukwekkend dessert voor de feesten, dat je makkelijk voor een grote groep kan maken? Deze ijstaart met bosbessen, appel en pistache is precies wat je nodig hebt! Of je nu een uitgebreid feest geeft of gewoon veel gasten verwacht, deze ijstaart...

Hapje met pompoen, basilicum en ricotta

Hapje met pompoen, basilicum en ricotta

Ben je op zoek naar een feestelijk hapje met pompoen dat zowel smaakvol als elegant is? Deze knapperige filodeegrolletjes met een romige vulling van pompoen, ricotta en basilicum zijn een schot in de roos. Het filodeeg zorgt voor een heerlijk krokante buitenkant,...

Kip met druiven en marsala

Kip met druiven en marsala

Deze kip met druiven en marsala is een origineel hoofdgerecht voor de feesten: je kan het bijna volledig vooraf klaarmaken, en het ziet er prachtig uit. Het is daarenboven een verrassend gerecht dat je niet overal op tafel ziet staan. En de smaak? Die is niet te...

Zalm met granaatappel en gember

Zalm met granaatappel en gember

Deze zalm met granaatappel en gember is hét ideale hoofdgerecht voor de feestdagen. Het kost je weinig moeite, je kan het grotendeels vooraf klaarmaken en het ziet er feestelijk uit met die robijnrode granaatappelpitjes en de groene kruiden. Ik vind het altijd een...

3 Reacties

  1. trijnewijn

    Dankjewel voor de inspiratie! Ik maakte gisteren ongeveer deze soep -enkel de kleuren van de groenten waren anders- en volgens 3 van de 4 eters was het héél lekker. En de vierde, sja, die deed al heel de dag moeilijk over al haar eten, dus die tel ik gewoon niet mee 😉
    Groetjes uit Ierland!

    Antwoord
    • Een lepeltje lekkers

      Hehe, bedankt Katrijn! Blij dat het gesmaakt heeft! En van die dwarsliggers… die hebben wij hier thuis ook wel eens! 😉

      Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest