Easy peasy pasta

20 november 2013 | Een lepeltje lekkers, Home thema, Recepten, Snelle pasta

Er zijn zo van die dagen dat zelfs de gedachte aan vijf minuutjes in de keuken al teveel lijkt. Vandaag is zo’n dag voor mij. Ik kan bijna geen pap meer zeggen wegens een paar weken slecht slapen, in ons huis is precies een bom ontploft, en op het werk zorgen de mails voor een constante stroom van nieuwe opdrachten. Op de koop toe is het nog herfst ook… En neen, niet herfst van de zalige soort, zoals je er aan het einde van zomer soms naar verlangt: een gesluierde zon aan de hemel, een frisse wind, herfstwandelingen maken op een knisperend bladerentapijt, de wangen roos-rood van de kou. Neen, herfst van de Belgische (en dus meer realistische) soort: een hele dag grijs, zo weinig licht dat je je constant ‘s nachts waant, een schrale wind die door merg en been snijdt, en daarbovenop regen, regen en nog eens regen (als ik nu buiten kijk, zie ik dat die zelfs al veranderd is in sneeuw, halleluja!).

Gelukkig had ik mijn stemming – in al mijn voorzienigheid – blijkbaar al gepland is mijn weekmenu, want ik had een eenvoudig pastagerechtje genoteerd. Het recept heb ik van Jamie Oliver geleend, maar ik maak het intussen al zo lang, dat ik het boek er niet meer bijneem, en gewoon zelf iets uit mijn mouw schud naargelang de goesting (en de inhoud van de koelkast) op dat moment. Zo heb ik nu voor de helft schapenkaas gebruikt, omdat ik enkel nog een klein korstje parmezaan liggen had. Ik heb dit ook al gemaakt zonder munt: zeker ook lekker, maar de munt geeft het toch net dat tikkeltje extra.

Voor degenen die nog nooit diepvrieserwtjes uitgeprobeerd hebben: doen! Ze zijn in niets te vergelijken met die zetmelige erwten uit blik, of -nog erger- met de gedroogde variant.

Enfin, ik hoop van ganser harte dat dit receptje ook jullie redder in nood kan zijn, jullie hoop in bange dagen, jullie lichtpuntje aan het einde van de tunnel (ik word er al fatalistisch van). Het is gewoon superlekker, gemakkelijk te maken, en toch net dat beetje anders. Smakelijk!

Wat heb je nodig?

350 g penne
200 g diepvrieserwten
150 g gerookt spek
1 ei
100 ml room
peper en zout
geraspte parmezaan (of een ander restje kaas)
wat fijngesneden munt

Hoe ga je tewerk?

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Gooi er de laatste drie minuten de erwtjes bij. 

Giet af.
Bak in dezelfde kom de spekblokjes mooi bruin.

Voeg de pasta en erwtjes opnieuw toe aan de pan en laat doorwarmen.
Klop intussen het ei los, meng het met de room en kruid met peper en zout.


Zet het vuur af en giet het eimengsel over de pasta.
Roer er de geraspte kaas en munt door.


Kruid eventueel bij.
Serveer lekker warm.

Nog enkele snelle pasta’s

Pasta al limone met lentegroenten en scampi

Pasta al limone met lentegroenten en scampi

Deze pasta al limone maakte ik onlangs uit de losse pols, en hij was zo lekker, dat ik hem ook graag met jullie deel. De inspiratie haalde ik bij een filmpje van Jamie Oliver op Instagram. Hij vertelde daar dat pasta al limone één van de favoriete recepten van zijn...

Pasta met pestoroomsaus, kip en broccoli

Pasta met pestoroomsaus, kip en broccoli

Deze pasta met pestoroomsaus smaakt heerlijk verfijnd, en toch kost hij weinig tijd. Reken niet meer dan 30 minuten keukentijd. Als je kant-en-klare pesto gebruikt, kost het gerecht je zelfs maar een dik kwartier. Ideaal voor drukke dagen. En hier thuis kunnen we van...

Pasta met courgette en scampi

Pasta met courgette en scampi

Met deze pasta met courgette en scampi scoor je altijd: hij brengt de laatste zomeroogst op tafel in een gerecht dat echt iedereen lust. Je zet hem daarenboven in een half uurtje op tafel, maar krijgt dankzij de royale hoeveelheid look en peterselie toch een ware...

Pastasalade met pesto, kip en burrata

Pastasalade met pesto, kip en burrata

De beste recepten ontstaan dikwijls per ongeluk. Dat is met deze pastasalade met pesto, kip en burrata niet anders. Ik maakte dit voor het eerst met een hele rits koelkastrestjes. Ik had nog een overschotje pesto, een stuk gebraden kip en wat groenten liggen. Ik...

4 Reacties

 1. Francine

  Dit ga ik zeker eens klaar maken,ziet er heel eenvoudig en lekker uit.Proficiat met je nominatie,Annelies.

  Antwoord
  • Een lepeltje lekkers

   Bedankt Francine!

   Antwoord
 2. Anne-Ruth Dekker

  Ziet er idd ook heerlijk uit! Met munt ga ik zeker een keer proberen 🙂

  Antwoord
  • lieziepeasy

   Ik laat de munt soms weg als ik dat niet in huis heb, maar het geeft toch netdat tikkeltje extra! Het proberen waard! 🙂

   Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest