Bloemkoolcouscous met gerookte zalm

21 juli 2015 | Een lepeltje lekkers, Frisse slaatjes, Gemakkelijke visrecepten, Gezond, Hittegolf, Home thema, Recepten

Ik weet niet waarom ik steeds naar jou terugkeer. Het is duidelijk dat we niet bij elkaar passen, en dat je niet goed voor mij bent. Je staat me zo weinig toe, je hebt zoveel regeltjes. Je ontziet me niet. En elke keer als ik je verlaat, heb ik daar na een paar maanden alweer spijt van en sta ik weer voor je klaar. Begin ik weer met volle moed. Heb ik er weer alle vertrouwen in. En toch…

Jij, lief dieet, jij zal nooit mijn beste vriend worden. Je laat me te weinig toe. En dus probeer ik je te “pimpen”. Ga ik maar op zoek naar extra’s om je plezanter te maken. Zoals in deze bloemkoolcouscous met gerookte zalm bijvoorbeeld! De calorieën blijven binnen de perken omdat je geen koolhydraten binnenkrijgt, maar de smaak laat niet vermoeden dat je hier “light” aan het eten bent: een echt verwengerecht, en dat op een gezonde en lichte manier.

Wat heb je nodig?

1/2 bloemkool
1/2 komkommer
1 frisure appel, bijv. Kanzi
1 avocado
3 lente-uitjes
2 sneden gerookte zalm
1/2 granaatappel, alleen de pitjes
50 g jonge slablaadjes (ik nam veldsla en rode biet)
4 takjes munt, enkel de blaadjes, fijngehakt
versgemalen peper

Voor de dressing
1 el sushi-gember + 2 el van het vocht
2 el citroensap
2 kl sesamolie
4 kl (hazel)notenolie

Hoe ga je tewerk?

Verdeel de bloemkool in roosjes en doe in de blender.
Bloemkoolcouscous maken
  • Pin
Hak fijn tot je de textuur van couscous bekomt.

Snij de komkommer, appel en avocado in blokjes.
Besprenkel met citroensap.
Snij de lente-ui in schuine, fijne stukjes.
Snij de zalm in reepjes.
Meng alles met de bloemkoolcouscous.
Groentjes mengen met bloemkoolcouscous
  • Pin
Roer er de granaatappelpitjes, slablaadjes en fijngehakte munt door.

Maak de dressing.

Snijd de sushi-gember fijn.
Meng in een kommetje met het vocht, citroensap, sesam- en notenolie.
Roer door de salade.
Kruid bij met peper.

Serveer de bloemkoolcouscous met gerookte zalm.

Annelies Vermeir - Een Lepeltje Lekkers / www.eenlepeltjelekkers.be

Welkom! Ik ben Annelies en woon samen met mijn man en twee dochters van 12 en 15 in Gent. Op Een lepeltje lekkers deel ik verrassende recepten die verrassend snel op tafel staan. Comfort food, maar dan in een eigentijds jasje. Elegant, smaakvol en nét dat tikkeltje anders.

Mis geen enkel bericht: ontvang ze rechtstreeks in je mailbox!

Voeg je bij 1.756 andere abonnees

Nog enkele frisse slaatjes

Salade met makreel, croutons en appelsalsa

Salade met makreel, croutons en appelsalsa

De lente kruipt langzaamaan dichterbij, en dus mogen er weer wat lichtere gerechten op tafel komen. Zoals deze salade met makreel, croutons en appelsalsa bijvoorbeeld. Ik baseerde mij op een klassieke caesar salad, maar gaf er zoals steeds een creatieve 'Een lepeltje...

Salade met burrata, vijgen en hot honey

Salade met burrata, vijgen en hot honey

Ik trap het feestseizoen hier op Een lepeltje lekkers op gang met deze salade met burrata, vijgen en hot honey. Deze salade is een origineel voorgerecht vol zachte smaken die elkaar mooi aanvullen. Als je even de tijd neemt om vooraf wat mise-en-place te doen en de...

Pastasalade met pesto, kip en burrata

Pastasalade met pesto, kip en burrata

De beste recepten ontstaan dikwijls per ongeluk. Dat is met deze pastasalade met pesto, kip en burrata niet anders. Ik maakte dit voor het eerst met een hele rits koelkastrestjes. Ik had nog een overschotje pesto, een stuk gebraden kip en wat groenten liggen. Ik...

Salade met scampi, perzik en basilicum

Salade met scampi, perzik en basilicum

Zonnige dagen vragen om lichte gerechten. Deze salade met scampi, perzik en basilicum is alvast kandidaat om je weekend op te vrolijken. De combinatie van zoete scampi met zoute ham, bittere blaadjes en een pittige dressing maakt meteen alle zintuigen wakker. En de...

5 Reacties

  1. Heleen

    Dit ziet er echt heerlijk lekker uit!!

    Antwoord
  2. Eilish

    Vandaag in lichtelijk gewijzigde versie gegeten, ik had de ingrediënten voor de dressing nl niet in huis.
    Ik gebruikte dus gewoon fijn gesneden gember om ertussen te strooien, wat ook lekker was.
    Dit is voor herhaling vatbaar !

    Antwoord
    • Een lepeltje lekkers

      Klinkt ook lekker Eilish! En altijd leuk om te horen dat het zo goed bevallen is! ☺️

      Antwoord
  3. Liesbet R

    Dat ziet er heel lekker uit! Waar haal je die sushi gember? Of mag dat ook gewoon verse gember zijn?

    Antwoord
    • Een lepeltje lekkers

      Gewone gember kan zeker ook! Sushi gember is ingemaakt en smaakt zoetzuur. O.a. te koop bij Delhaize!

      Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Een lepeltje lekkers - favicon
Privacy overzicht

Een lepeltje lekkers gebruikt alleen technische en functionele cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op uw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en uw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die uw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content kunnen aanbieden.

U kan alle cookie instellingen wijzigen via de tabs aan de linkerzijde.