Bloemkoolcouscous met gerookte zalm

21 juli 2015 | Een lepeltje lekkers, Frisse slaatjes, Gemakkelijke visrecepten, Gezond, Hittegolf, Home thema, Recepten

Ik weet niet waarom ik steeds naar jou terugkeer. Het is duidelijk dat we niet bij elkaar passen, en dat je niet goed voor mij bent. Je staat me zo weinig toe, je hebt zoveel regeltjes. Je ontziet me niet. En elke keer als ik je verlaat, heb ik daar na een paar maanden alweer spijt van en sta ik weer voor je klaar. Begin ik weer met volle moed. Heb ik er weer alle vertrouwen in. En toch…

Jij, lief dieet, jij zal nooit mijn beste vriend worden. Je laat me te weinig toe. En dus probeer ik je te “pimpen”. Ga ik maar op zoek naar extra’s om je plezanter te maken. Zoals in deze bloemkoolcouscous met gerookte zalm bijvoorbeeld! De calorieën blijven binnen de perken omdat je geen koolhydraten binnenkrijgt, maar de smaak laat niet vermoeden dat je hier “light” aan het eten bent: een echt verwengerecht, en dat op een gezonde en lichte manier.

Wat heb je nodig?

1/2 bloemkool
1/2 komkommer
1 frisure appel, bijv. Kanzi
1 avocado
3 lente-uitjes
2 sneden gerookte zalm
1/2 granaatappel, alleen de pitjes
50 g jonge slablaadjes (ik nam veldsla en rode biet)
4 takjes munt, enkel de blaadjes, fijngehakt
versgemalen peper

Voor de dressing
1 el sushi-gember + 2 el van het vocht
2 el citroensap
2 kl sesamolie
4 kl (hazel)notenolie

Hoe ga je tewerk?

Bloemkoolcouscous makenVerdeel de bloemkool in roosjes en doe in de blender.
Bloemkoolcouscous makenHak fijn tot je de textuur van couscous bekomt.

Komkommer fijnsnijdenSnij de komkommer, appel en avocado in blokjes.
Besprenkel met citroensap.
Snij de lente-ui in schuine, fijne stukjes.
Snij de zalm in reepjes.
Meng alles met de bloemkoolcouscous.
Groentjes mengen met bloemkoolcouscousRoer er de granaatappelpitjes, slablaadjes en fijngehakte munt door.

Maak de dressing.
Groentjes mengen met bloemkoolcouscousSnijd de sushi-gember fijn.
Meng in een kommetje met het vocht, citroensap, sesam- en notenolie.
Roer door de salade.
Kruid bij met peper.

Serveer de bloemkoolcouscous met gerookte zalm.Bloemkoolcouscous met gerookte zalm

5 Reacties

  1. Heleen

    Dit ziet er echt heerlijk lekker uit!!

    Antwoord
  2. Eilish

    Vandaag in lichtelijk gewijzigde versie gegeten, ik had de ingrediënten voor de dressing nl niet in huis.
    Ik gebruikte dus gewoon fijn gesneden gember om ertussen te strooien, wat ook lekker was.
    Dit is voor herhaling vatbaar !

    Antwoord
    • Een lepeltje lekkers

      Klinkt ook lekker Eilish! En altijd leuk om te horen dat het zo goed bevallen is! ☺️

      Antwoord
  3. Liesbet R

    Dat ziet er heel lekker uit! Waar haal je die sushi gember? Of mag dat ook gewoon verse gember zijn?

    Antwoord
    • Een lepeltje lekkers

      Gewone gember kan zeker ook! Sushi gember is ingemaakt en smaakt zoetzuur. O.a. te koop bij Delhaize!

      Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Annelies Een lepeltje lekkers

Welkom! Ik ben Annelies en woon samen met met mijn man en twee dochters van 8 en 11 in Gent. Op Een lepeltje lekkers deel ik verrassende recepten die verrassend snel op tafel staan. Comfort food, maar dan in een eigentijds jasje. Elegant, smaakvol en nét dat tikkeltje anders.

Mis geen enkel bericht: ontvang ze rechtstreeks in je mailbox!

Voeg je bij 1.595 andere abonnees

%d bloggers liken dit: