Bloemkoolcouscous met gerookte zalm

21 juli 2015 | Een lepeltje lekkers, Frisse slaatjes, Gemakkelijke visrecepten, Gezond, Hittegolf, Home thema, Recepten

Ik weet niet waarom ik steeds naar jou terugkeer. Het is duidelijk dat we niet bij elkaar passen, en dat je niet goed voor mij bent. Je staat me zo weinig toe, je hebt zoveel regeltjes. Je ontziet me niet. En elke keer als ik je verlaat, heb ik daar na een paar maanden alweer spijt van en sta ik weer voor je klaar. Begin ik weer met volle moed. Heb ik er weer alle vertrouwen in. En toch…

Jij, lief dieet, jij zal nooit mijn beste vriend worden. Je laat me te weinig toe. En dus probeer ik je te “pimpen”. Ga ik maar op zoek naar extra’s om je plezanter te maken. Zoals in deze bloemkoolcouscous met gerookte zalm bijvoorbeeld! De calorieën blijven binnen de perken omdat je geen koolhydraten binnenkrijgt, maar de smaak laat niet vermoeden dat je hier “light” aan het eten bent: een echt verwengerecht, en dat op een gezonde en lichte manier.

Wat heb je nodig?

1/2 bloemkool
1/2 komkommer
1 frisure appel, bijv. Kanzi
1 avocado
3 lente-uitjes
2 sneden gerookte zalm
1/2 granaatappel, alleen de pitjes
50 g jonge slablaadjes (ik nam veldsla en rode biet)
4 takjes munt, enkel de blaadjes, fijngehakt
versgemalen peper

Voor de dressing
1 el sushi-gember + 2 el van het vocht
2 el citroensap
2 kl sesamolie
4 kl (hazel)notenolie

Hoe ga je tewerk?

Verdeel de bloemkool in roosjes en doe in de blender.
Bloemkoolcouscous maken
 • Pin
Hak fijn tot je de textuur van couscous bekomt.

Snij de komkommer, appel en avocado in blokjes.
Besprenkel met citroensap.
Snij de lente-ui in schuine, fijne stukjes.
Snij de zalm in reepjes.
Meng alles met de bloemkoolcouscous.
Groentjes mengen met bloemkoolcouscous
 • Pin
Roer er de granaatappelpitjes, slablaadjes en fijngehakte munt door.

Maak de dressing.

Snijd de sushi-gember fijn.
Meng in een kommetje met het vocht, citroensap, sesam- en notenolie.
Roer door de salade.
Kruid bij met peper.

Serveer de bloemkoolcouscous met gerookte zalm.

Nog enkele frisse slaatjes

Pastasalade met pesto, kip en burrata

Pastasalade met pesto, kip en burrata

De beste recepten ontstaan dikwijls per ongeluk. Dat is met deze pastasalade met pesto, kip en burrata niet anders. Ik maakte dit voor het eerst met een hele rits koelkastrestjes. Ik had nog een overschotje pesto, een stuk gebraden kip en wat groenten liggen. Ik...

Salade met scampi, perzik en basilicum

Salade met scampi, perzik en basilicum

Zonnige dagen vragen om lichte gerechten. Deze salade met scampi, perzik en basilicum is alvast kandidaat om je weekend op te vrolijken. De combinatie van zoete scampi met zoute ham, bittere blaadjes en een pittige dressing maakt meteen alle zintuigen wakker. En de...

Salade halloumi met pruimensalsa en sinaasappel

Salade halloumi met pruimensalsa en sinaasappel

Toen ik donderdag deze salade halloumi aan het fotograferen was, moest ik de tafel wat verschuiven omdat er steeds flintertjes licht op mijn gerecht terecht kwamen. De zon scheen hevig en kwam vrolijk, tussen de roodbruine bladeren van onze Japanse kerselaar door,...

Salade met asperges, ham en parmezaankrokant

Salade met asperges, ham en parmezaankrokant

Ik zit een beetje in een blog-dipje. Of misschien eerder een inspiratie-dipje. Ik wil hier wel recepten delen - heel graag zelfs - maar ik leek de inspiratie maar niet te kunnen vinden. Uren in de keuken, achter de computer en met mijn neus in kookboeken ten spijt: ik...

5 Reacties

 1. Heleen

  Dit ziet er echt heerlijk lekker uit!!

  Antwoord
 2. Eilish

  Vandaag in lichtelijk gewijzigde versie gegeten, ik had de ingrediënten voor de dressing nl niet in huis.
  Ik gebruikte dus gewoon fijn gesneden gember om ertussen te strooien, wat ook lekker was.
  Dit is voor herhaling vatbaar !

  Antwoord
  • Een lepeltje lekkers

   Klinkt ook lekker Eilish! En altijd leuk om te horen dat het zo goed bevallen is! ☺️

   Antwoord
 3. Liesbet R

  Dat ziet er heel lekker uit! Waar haal je die sushi gember? Of mag dat ook gewoon verse gember zijn?

  Antwoord
  • Een lepeltje lekkers

   Gewone gember kan zeker ook! Sushi gember is ingemaakt en smaakt zoetzuur. O.a. te koop bij Delhaize!

   Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest