De aandachtige lezer heeft het misschien al gemerkt: ik heb een logo! Ik ben er zelf heel erg blij mee, alleen al omdat het zo perfect vertaalt waar Een lepeltje lekkers voor staat: eenvoudig maar toch net een beetje anders, stijlvol maar niet over-the-top, schijnbaar moeiteloos maar toch verrassend. Wat vinden jullie ervan? Via Facebook en Instagram mocht ik al heel wat enthousiaste reacties ontvangen, ik hoop dat ook de lezers die enkel hier volgen hem leuk vinden!

Dit recept voor Aziatische noedelsalade past helemaal in de filosofie van het logo: de bereidingswijze en ingrediënten lijken misschien bescheiden, maar het gerecht zorgt voor een ware smaakexplosie in de mond, en dat terwijl het toch heerlijk licht en zelfs vrij gezond is. En het grootste pluspunt van al: je hebt er maar een half uurtje keukentijd voor nodig.

Het recept komt uit het prachtige boek “Jamie, de basis van het koken” van Jamie Oliver. Ik heb het al minstens 10 jaar in mijn boekenkast staan, maar het was een hele tijd geleden dat ik het nog eens open geslagen had. En alhoewel ik niet (meer) aan goeie voornemens doe, heb ik toch besloten dit boek weer eens wat vaker uit mijn – steeds kleiner wordende, of is dat maar een gedacht? – boekenkast te halen.

Laat je dus verleiden door dit snelle gerecht om een doordeweekse avond op te vrolijken. De kleuren, smaken en aroma’s voeren je meteen naar exotische oorden, zonder dat het je ook maar iets van inspanning vergt.

Bron: “Jamie, de basis van het koken” van Jamie Oliver

Wat heb je nodig?

200 g dunne rijstnoedels
arachide-olie
200 g rundsgehakt
2 kl Chinees vijfkruidenpoeder
2 teentjes look, geperst
2 cm geraspte gember
1 el (palm)suiker
100 g gekookte roze garnalen
sap van 1 limoen
1 el vissaus
peper en zout
een bos koriander, gehakt
een bos munt, gehakt
4 pijpajuin, gehakt
50 g geroosterde pinda’s, grof gehakt
1 rode chili, fijngehakt

Hoe ga je tewerk?

Doe de rijstnoedels in een kom en giet er kokend water over.
Dek af en laat 5 minuten weken tot ze zacht zijn.
Giet af en laat uitlekken.

Verhit een scheutje arachide-olie op hoog vuur.
Bak er het gehakt op hoog vuur in rul met het vijfkruidenpoeder tot het gaar is.

Gehakt en garnalen bakken met Chinees vijfkruidenpoeder
  • Pin

Zet het vuur lager, voeg look, gember, suiker en garnalen toe en warm enkele minuten door.

Meng de inhoud van de pan met de rijstnoedels.
Roer er limoensap en vissaus door en kruid naar smaak bij met peper en zout.
Strooi er de gehakte kruiden en pijpajuin bij en verdeel over de borden.
Bestrooi met pinda’s en chili (naar smaak).

Serveer de Aziatische noedelsalade.

Noedels met gehakt en garnalen
  • Pin

Nog enkele Aziatische recepten

Wok met vis, gember en zwarte peper

Wok met vis, gember en zwarte peper

Deze wok met vis, gember en zwarte peper is het ideale gerecht om eens wat meer vis op tafel te zetten. Het is makkelijk te maken, smaakt fris en ziet er kleurrijk uit. En daarenboven hoef je geen fortuin te spenderen in de viswinkel: met diepvriesvis lukt het ook!...

Krabkoekjes met mango-currysaus

Krabkoekjes met mango-currysaus

Deze krabkoekjes met koriander en chili zijn een origineel hapje bomvol smaak. De frisse mango-currysaus die ik erbij serveer, zorgt voor nóg meer pit. Heerlijk bij een fruitige mocktail, of een ijskoud glas rosé. Nu we toch al af en toe een streepje zon krijgen, is...

Rijstkoekjes met tonijn en chilimayonaise

Rijstkoekjes met tonijn en chilimayonaise

Oh ja, deze rijstkoekjes met tonijn en chilimayonaise gaan je nieuwe favoriet worden! Voor mij behoren ze alvast tot de lijst van gerechten die ik zowat elke dag zou kunnen eten. Veel textuur, tonnen smaak en met frisse Aziatische inslag: dat is hoe ik het graag wil....

Aziatische gravad lax met komkommersalade

Aziatische gravad lax met komkommersalade

Vandaag heb ik deze kleurrijke Azatische gravad lax met komkommersalade en mirindressing voor jullie klaarstaan. Dat is een licht voorgerecht dat de smaakpapillen wakker schudt en doet verlangen naar méér. Perfect dus om je feestmenu op gang te trekken. Ik heb hier op...

6 Reacties

  1. Marie-Claire

    Ga ik vanavond eens maken -alleen spijtig dat er geen groentjes bij zijn ?

    Antwoord
  2. Peggy's Pastime

    Mmmm, dat komt eens op het menu te staan :-). Ik zal mij toch eens een boek van Jamie Oliver moeten aanschaffen.
    En wat betreft je boekenkast, ik heb net hetzelfde probleem. Die lijkt echt waar te krimpen ;-).

    Antwoord
    • Een lepeltje lekkers
  3. Liesbet R

    Mmm, dat ziet er superlekker uit! Waar vind je dat vijfkruidenpoeder? Ik vind je logo heel mooi en passend trouwens!

    Antwoord
    • Een lepeltje lekkers

      Bedankt Liesbet! Vijfkruidenpoeder vind je o.a. bij Delhaize.

      Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest