Vandaag gewoon een receptje. Because life sometimes just simply gets in the way.
Het recept is gebaseerd op een bereiding uit de delicious van oktober. Ik heb enkele kleine aanpassingen gedaan, zoals speltspaghetti i.p.v. gewone spaghetti en lente-ui als gemakkelijkheidsoplossing, ter vervanging van een gewone ui.
(Met mijn excuses voor de onscherpe foto van het eindresultaat, met twee hongerige kindjes had ik weinig tijd om een deftige foto te nemen!)
Wat heb je nodig?
400 g speltspaghetti
6 eetlepels olijfolie van goeie kwaliteit
vers broodkruim (ik gebruikte 3 korsten van een oud bruin brood)
1 biologische citroen: rasp en sap
1 bosje peterselie, fijngehakt
1 teentje look
300 g krabvlees
6 lente-uitjes
1 chilipeper
peper en zout
Hoe ga je tewerk?
Kook de spaghetti in ruim gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voor de pangrattato:
Verhit de helft van de olijfolie in een ruime pan.
Bak er het broodkruim in, samen met citroenrasp en een geperst teentje look tot het brood goudbruin is.
Schep in een kom en meng er de peterselie door.
Voor de saus:
Veeg de pan schoon en verhit er een eetlepel olijfolie in.
Bak de lente-uitjes en chilipeper op een zacht vuurtje.
Voeg er de krab aan toe en laat zachtjes opwarmen.
Meng er het citroensap, de rest van de olijfolie en een beetje van het pastakookwater onder.
Laat goed doorwarmen.
Meng de spaghetti met de krabsaus en serveer met de pangrattato.
Resultaat na enkele minuten:
0 reacties