Speltspaghetti met krab en pangrattato

4 november 2013 | Een lepeltje lekkers, Gemakkelijke visrecepten, Gezond, Home thema, Recepten, Snelle pasta

Vandaag gewoon een receptje. Because life sometimes just simply gets in the way.

Het recept is gebaseerd op een bereiding uit de delicious van oktober. Ik heb enkele kleine aanpassingen gedaan, zoals speltspaghetti i.p.v. gewone spaghetti en lente-ui als gemakkelijkheidsoplossing, ter vervanging van een gewone ui.

(Met mijn excuses voor de onscherpe foto van het eindresultaat, met twee hongerige kindjes had ik weinig tijd om een deftige foto te nemen!)

Wat heb je nodig?

400 g speltspaghetti
6 eetlepels olijfolie van goeie kwaliteit
vers broodkruim (ik gebruikte 3 korsten van een oud bruin brood)
1 biologische citroen: rasp en sap
1 bosje peterselie, fijngehakt
1 teentje look
300 g krabvlees
6 lente-uitjes
1 chilipeper
peper en zout

Hoe ga je tewerk?

Kook de spaghetti in ruim gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Voor de pangrattato:
Verhit de helft van de olijfolie in een ruime pan.


Bak er het broodkruim in, samen met citroenrasp en een geperst teentje look tot het brood goudbruin is.
Schep in een kom en meng er de peterselie door.

Voor de saus:
Veeg de pan schoon en verhit er een eetlepel olijfolie in.
Bak de lente-uitjes en chilipeper op een zacht vuurtje.
Voeg er de krab aan toe en laat zachtjes opwarmen.
Meng er het citroensap, de rest van de olijfolie en een beetje van het pastakookwater onder.
Laat goed doorwarmen.

Meng de spaghetti met de krabsaus en serveer met de pangrattato.

Resultaat na enkele minuten:

Nog enkele snelle pasta’s

Pasta met gehaktballetjes en champignons

Pasta met gehaktballetjes en champignons

Deze pasta met gehaktballetjes en champignons is een echt herfstgerecht: royale comfort food met troostende smaken. Die zijn diep, aards en herkenbaar. Net wat je verwacht als het buiten steeds kouder wordt. Ik bedacht dit recept als 'spin-off' van de alom gekende...

Pasta al limone met lentegroenten en scampi

Pasta al limone met lentegroenten en scampi

Deze pasta al limone maakte ik onlangs uit de losse pols, en hij was zo lekker, dat ik hem ook graag met jullie deel. De inspiratie haalde ik bij een filmpje van Jamie Oliver op Instagram. Hij vertelde daar dat pasta al limone één van de favoriete recepten van zijn...

Pasta met pestoroomsaus, kip en broccoli

Pasta met pestoroomsaus, kip en broccoli

Deze pasta met pestoroomsaus smaakt heerlijk verfijnd, en toch kost hij weinig tijd. Reken niet meer dan 30 minuten keukentijd. Als je kant-en-klare pesto gebruikt, kost het gerecht je zelfs maar een dik kwartier. Ideaal voor drukke dagen. En hier thuis kunnen we van...

Pasta met courgette en scampi

Pasta met courgette en scampi

Met deze pasta met courgette en scampi scoor je altijd: hij brengt de laatste zomeroogst op tafel in een gerecht dat echt iedereen lust. Je zet hem daarenboven in een half uurtje op tafel, maar krijgt dankzij de royale hoeveelheid look en peterselie toch een ware...

0 reacties

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest