Speltspaghetti met krab en pangrattato

4 november 2013 | Een lepeltje lekkers, Gemakkelijke visrecepten, Gezond, Home thema, Recepten, Snelle pasta

Vandaag gewoon een receptje. Because life sometimes just simply gets in the way.

Het recept is gebaseerd op een bereiding uit de delicious van oktober. Ik heb enkele kleine aanpassingen gedaan, zoals speltspaghetti i.p.v. gewone spaghetti en lente-ui als gemakkelijkheidsoplossing, ter vervanging van een gewone ui.

(Met mijn excuses voor de onscherpe foto van het eindresultaat, met twee hongerige kindjes had ik weinig tijd om een deftige foto te nemen!)

Wat heb je nodig?

400 g speltspaghetti
6 eetlepels olijfolie van goeie kwaliteit
vers broodkruim (ik gebruikte 3 korsten van een oud bruin brood)
1 biologische citroen: rasp en sap
1 bosje peterselie, fijngehakt
1 teentje look
300 g krabvlees
6 lente-uitjes
1 chilipeper
peper en zout

Hoe ga je tewerk?

Kook de spaghetti in ruim gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Voor de pangrattato:
Verhit de helft van de olijfolie in een ruime pan.


Bak er het broodkruim in, samen met citroenrasp en een geperst teentje look tot het brood goudbruin is.
Schep in een kom en meng er de peterselie door.

Voor de saus:
Veeg de pan schoon en verhit er een eetlepel olijfolie in.
Bak de lente-uitjes en chilipeper op een zacht vuurtje.
Voeg er de krab aan toe en laat zachtjes opwarmen.
Meng er het citroensap, de rest van de olijfolie en een beetje van het pastakookwater onder.
Laat goed doorwarmen.

Meng de spaghetti met de krabsaus en serveer met de pangrattato.

Resultaat na enkele minuten:

Annelies Vermeir - Een Lepeltje Lekkers / www.eenlepeltjelekkers.be

Welkom! Ik ben Annelies en woon samen met mijn man en twee dochters van 11 en 14 in Gent. Op Een lepeltje lekkers deel ik verrassende recepten die verrassend snel op tafel staan. Comfort food, maar dan in een eigentijds jasje. Elegant, smaakvol en nét dat tikkeltje anders.

Mis geen enkel bericht: ontvang ze rechtstreeks in je mailbox!

Voeg je bij 1.721 andere abonnees

Nog enkele snelle pasta’s

Pasta met courgette en scampi

Pasta met courgette en scampi

Met deze pasta met courgette en scampi scoor je altijd: hij brengt de laatste zomeroogst op tafel in een gerecht dat echt iedereen lust. Je zet hem daarenboven in een half uurtje op tafel, maar krijgt dankzij de royale hoeveelheid look en peterselie toch een ware...

Pastasalade met pesto, kip en burrata

Pastasalade met pesto, kip en burrata

De beste recepten ontstaan dikwijls per ongeluk. Dat is met deze pastasalade met pesto, kip en burrata niet anders. Ik maakte dit voor het eerst met een hele rits koelkastrestjes. Ik had nog een overschotje pesto, een stuk gebraden kip en wat groenten liggen. Ik...

Pasta met witlof, Oud Brugge en bacon

Pasta met witlof, Oud Brugge en bacon

Buiten is het lente, maar in de groentetuin laten het nieuwe seizoen nog wat op zich wachten. Het zijn toch vooral de laatste kolen en knollen die de schappen sieren. En dus komt het erop aan om creatief aan de slag te gaan met de nog beschikbare wintergroenten....

Pasta met kip, tomaten en champignons

Pasta met kip, tomaten en champignons

Niks dat een drukke dag zo snel doet vergeten als een met liefde bereide maaltijd. Maar laat ons eerlijk zijn: na een drukke dag hebben we meestal geen zin om uren in de potten te roeren. En altijd diezelfde bolognese of carbonara, dat is ook maar saai. Voor zo'n...

0 reacties

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest