Schelvis in papillotte met courgette, wortel en tomaat

1 september 2015 | Courgettefestijn, Een lepeltje lekkers, Gemakkelijke visrecepten, Gezond, Home thema, Recepten

1 september… We stappen vandaag weer recht de drukte in. Vroeg opstaan, zorgen dat iedereen gekleed en gewassen is, op tijd op school geraken en dan nog vlug-vlug zelf naar het werk rennen om daar op een aanvaardbaar uur te kunnen starten.

Toch moet ik zeggen dat ik er allemaal wel een goed oog in heb. Door twee maanden halftijds te werken, en door dat laatste weekendje-weg zijn de batterijen weer helemaal opgeladen. Het geeft mij een gevoel van controle: dat ik alles (voorlopig althans) in de hand heb, dat ik het overzicht bewaar, dat ik tegen een stootje kan.

Maar dat neemt niet weg dat school- en werkdagen druk zijn. En ’s avonds, als ik thuis kom, wil ik iedereen toch graag nog een voedzame maaltijd voorschotelen. En dan is een gerecht als deze schelvis in papillotte de perfecte metgezel: terwijl de oven voorverwarmd, snijd ik de groenten en maak ik de pakketjes. Dan schuif ik de papillottes een kwartiertje in de oven en zit iedereen dus binnen het half uur aan tafel. Snel, gemakkelijk, voedzaam en vooral lekker: de ideale weekdagmaaltijd!

Wat heb je nodig?

2 wortels
1 (gele) courgette
8 takjes verse oregano (of andere tuinkruiden: basilicum, tijm of dragon kunnen ook)
4 schelvishaasjes van elk zo’n 200 g
peper en zout
ev. gedroogde algen (o.a. te koop bij Spice Bazaar)
olijfolie
250 g kerstomaten

Hoe ga je tewerk?

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snijd de wortels in fijne reepjes.
Snijd de courgette in vieren, verwijder de pitjes en snijd in dunne plakjes.
Was de oregano.
Kruid de schelvis aan beide zijden met peper, zout en algen (als je die gebruikt).

Besprenkel 4 vellen bakpapier met olijfolie.
Leg er de courgetteblokjes en wortelreepjes op.
Kruid licht met peper en zout.
Leg er de schelvis op en verdeel er de tomaatjes over.
Leg in elk pakketje 2 takjes oregano op de vis.


Vouw de papillottes toe en leg op een bakplaat.
Zet een kwartiertje in de oven.

Serveer de schelvis in papillotte met de groentjes.

18 Reacties

 1. Annick

  Lijkt me lekker, ga ik zeker dit weekend proberen 🙂

  Antwoord
  • Een lepeltje lekkers

   Leuk, laat het smaken! 🙂

   Antwoord
 2. Ageeth

  Ik weet nog niet wat we gaan eten vanavond, maar dit is een kanshebber! Vandaag staat de viskraam in het dorp en ik moet snel voor mijn hardlooptraining. Goed idee

  Antwoord
  • Een lepeltje lekkers

   Leuk! Laat zeker weten wat jullie ervan vonden! ?

   Antwoord
 3. Elke

  Dit recept kwam als geroepen, heerlijk gemakkelijk op een dag als deze! En iedereen heeft er van genoten!

  Antwoord
  • Een lepeltje lekkers

   Bedankt Elke! En wat leuk dat je het al geprobeerd hebt! ?

   Antwoord
 4. Myriam

  Njammie wat ziet die papillot er lekker uit!!!!

  Antwoord
 5. Yolanda

  Ziet er echt lekker uit! Ik herken doordeweekse avonden, werk, schoolgaande kinderen. En je wilt ook nog iets snel, lekker en voedzaam op tafel zetten. Als foodbloggende werkende moeder van 3, hou ik me aanbevolen!

  Antwoord
 6. Jeannine

  Zou toch super zijn, als dit alles van een lepeltje lekkers te koop zou zijn in boekvorm, zou bij mij altijd een plaatsje hebben op het aanrecht !

  Antwoord
  • Een lepeltje lekkers

   Oh, bedankt Jeannine! Binnenkort komen er wel wat recepten van mij in een boek, maar daarover later meer! 😉

   Antwoord
   • Jeannine

    Dat zal ik zeker in de gaten houden!
    Heb zelf al eens willen proberen al je recepten te printen en dan in een mooie kaft te doen, maar lukte me niet, ben daar ook niet handig in ?

    Antwoord
    • Een lepeltje lekkers

     Hahaha, echt super leuk Jeannine! Ik zal eraan denken als nieuw project! 🙂

     Antwoord
 7. tine ballekens

  Hallo!
  Ik las onlangs op facebook, dat je het leuk vindt als wij, jouw lezers, ‘liken’. Evenwel, ik ben een trouwe fan (haast wekelijks staan er gerechtjes van jou op tafel), maar dat ‘liken’ vergeet ik meestal…
  Bij deze, lepeltje lekker is mijn absolute foodblogfavoriet! Ik hou van je schrijfstijl, van je knipoog nu en dan, van jouw steeds maar mooier wordende foto’s, en vooral van jouw immer lekkere, originele interpretaties van gerechtjes!
  Ik (en de eters aan mijn tafel) hoop dat je nog lang zo voort doet !
  warme groet, tine

  Antwoord
  • Een lepeltje lekkers

   Oh Tine, ik krijg kippenvel van je berichtje! Echt enorm bedankt voor het compliment, doet zo veel deugd!!! Nog veel kookplezier! x

   Antwoord
 8. Johanna

  Dat klinkt lekker en inderdaad niet moeilijk na een drukke werkdag! Nina is dol op vis dus ik ga het eens proberen 🙂

  Antwoord
  • Een lepeltje lekkers

   Leukl! Laat zeker weten wat jullie ervan vonden! 🙂

   Antwoord
 9. Derk Vosselman

  De schelvis gaan we uit proberen deze week. Het ziet er smakelijk uit. Als de schelvis smaakt dan serveren we deze voor onze vrienden volgende week. Dank je voor je blog! Groetjes Derk

  Antwoord
  • Een lepeltje lekkers

   Bedankt Derk! Wat een leuke reactie, doet deugd! x

   Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest