Deze schelvis in papillotte is een snel een makkelijk visgerecht, dat je in een dik half uurtje op tafel kan zetten. Serveer er puree of – waarom niet – lekker ouderwetse peterselieaardappelen in de schil bij, en je hebt meteen een volwaardige maaltijd. Perfect voor drukke weekavonden of zelfs voor een onverwacht etentje met vrienden.
Met de start van het schooljaar stappen we zonder pardon weer recht de drukte in. Vroeg opstaan, zorgen dat iedereen gekleed en gewassen is, op tijd op school geraken en dan nog vlug-vlug zelf naar het werk rennen om daar op een aanvaardbaar uur te kunnen starten. Het vraagt wel wat van een gezin. Het ontspannen ritme van de vakantie lijkt al ver verleden tijd…
Toch moet ik zeggen dat ik er allemaal wel een goed oog in heb. Door twee maanden halftijds te werken, en door dat laatste weekendje-weg zijn de batterijen weer helemaal opgeladen. Het geeft mij een gevoel van controle: dat ik alles (voorlopig althans) in de hand heb, dat ik het overzicht bewaar, dat ik tegen een stootje kan. Het doet deugd om deze drukke maand zo te kunnen starten.
Maar dat neemt niet weg dat school- en werkdagen druk zijn. En ‘s avonds, als ik thuis kom, wil ik iedereen toch graag nog een voedzame maaltijd voorschotelen. En dan is een gerecht als deze schelvis in papillotte de perfecte metgezel: terwijl de oven voorverwarmt, snijd ik de groenten en maak ik de pakketjes. Dan schuif ik de papillottes een half uurtje in de oven en kan ik in tussentijd de keuken al wat opruimen. Snel, gemakkelijk, voedzaam en vooral lekker: de ideale weekdagmaaltijd!
Met de groenten in dit recept kan je trouwens naar hartelust variëren. Hou wel rekening met de gaartijd: wortels moet je fijner snijden dan courgette, en hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld venkel, broccoli of asperges.
Andere snelle recepten zoals deze schelvis in papillotte vind je hier.
Schelvis in papillotte met courgette, wortel en tomaat
Equipment
- Oven
Ingrediënten
- 2 wortels
- 1 courgette
- 8 takjes verse oregano of andere tuinkruiden zoals basilicum, tijm of dragon
- 4 schelvishaasjes elk zo'n 200g, stukken van 5 cm dikte
- peper en zout
- viskruiden optioneel
- olijfolie
- 250 g kerstomaten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snijd de wortels in fijne reepjes. Snijd de courgette in vieren, verwijder de pitjes en snijd in dunne plakjes. Was de oregano.
- Kruid de schelvis aan beide zijden met peper, zout en viskruiden (als je die gebruikt).
- Besprenkel 4 vellen bakpapier met olijfolie. Leg er de courgetteblokjes en wortelreepjes op. Kruid licht met peper en zout. Leg er de schelvis op en verdeel er de tomaatjes over. Leg in elk pakketje 2 takjes oregano op de vis.
- Vouw de papillottes toe en leg op een bakplaat.
- Zet 35 minuten in de oven. Als je dunnere filets gebruikt, zal de gaartijd een stuk korter zijn. Hou daar dus rekening mee, en open eventueel al eens een pakketje om te checken na een 15-tal minuten baktijd.
- Serveer de schelvis in papillotte met de groenten.
Lijkt me lekker, ga ik zeker dit weekend proberen 🙂
Leuk, laat het smaken! 🙂
Ik weet nog niet wat we gaan eten vanavond, maar dit is een kanshebber! Vandaag staat de viskraam in het dorp en ik moet snel voor mijn hardlooptraining. Goed idee
Leuk! Laat zeker weten wat jullie ervan vonden! ?
Dit recept kwam als geroepen, heerlijk gemakkelijk op een dag als deze! En iedereen heeft er van genoten!
Bedankt Elke! En wat leuk dat je het al geprobeerd hebt! ?
Njammie wat ziet die papillot er lekker uit!!!!
Ziet er echt lekker uit! Ik herken doordeweekse avonden, werk, schoolgaande kinderen. En je wilt ook nog iets snel, lekker en voedzaam op tafel zetten. Als foodbloggende werkende moeder van 3, hou ik me aanbevolen!
Zou toch super zijn, als dit alles van een lepeltje lekkers te koop zou zijn in boekvorm, zou bij mij altijd een plaatsje hebben op het aanrecht !
Oh, bedankt Jeannine! Binnenkort komen er wel wat recepten van mij in een boek, maar daarover later meer! 😉
Dat zal ik zeker in de gaten houden!
Heb zelf al eens willen proberen al je recepten te printen en dan in een mooie kaft te doen, maar lukte me niet, ben daar ook niet handig in ?
Hahaha, echt super leuk Jeannine! Ik zal eraan denken als nieuw project! 🙂
Hallo!
Ik las onlangs op facebook, dat je het leuk vindt als wij, jouw lezers, ‘liken’. Evenwel, ik ben een trouwe fan (haast wekelijks staan er gerechtjes van jou op tafel), maar dat ‘liken’ vergeet ik meestal…
Bij deze, lepeltje lekker is mijn absolute foodblogfavoriet! Ik hou van je schrijfstijl, van je knipoog nu en dan, van jouw steeds maar mooier wordende foto’s, en vooral van jouw immer lekkere, originele interpretaties van gerechtjes!
Ik (en de eters aan mijn tafel) hoop dat je nog lang zo voort doet !
warme groet, tine
Oh Tine, ik krijg kippenvel van je berichtje! Echt enorm bedankt voor het compliment, doet zo veel deugd!!! Nog veel kookplezier! x
Dat klinkt lekker en inderdaad niet moeilijk na een drukke werkdag! Nina is dol op vis dus ik ga het eens proberen 🙂
Leukl! Laat zeker weten wat jullie ervan vonden! 🙂
De schelvis gaan we uit proberen deze week. Het ziet er smakelijk uit. Als de schelvis smaakt dan serveren we deze voor onze vrienden volgende week. Dank je voor je blog! Groetjes Derk
Bedankt Derk! Wat een leuke reactie, doet deugd! x