Hoewel ik graag kook, ben ik niet het type dat ‘s ochtends vroeg al vrolijk pannenkoeken staat de bakken. Ontbijten doe ik meestal met een kommetje fruit, verse kaas en granola. Maar nu de zomer voor de deur staat, heb ik een grote voorraad van deze ontbijtrepen met frozen yoghurt en framboos voorbereid. Ze zijn heerlijk fris, smaakvol en vullen goed: als je er twee op hebt, kan je makkelijk tot de lunch verder. Ook lekker als snack of bij een uitgebreide brunch trouwens!
Hoe maak je deze ontbijtrepen met frozen yoghurt en framboos?
Eerst en vooral maak ik de bodem. Daarvoor mix ik havermout, noten, notenpasta, kokosolie en honing samen grof in de keukenmachine. Het mengsel hoeft niet te fijn te zijn: de smaken komen meer tot hun recht als het mengsel kruimelig blijft. Druk dit plat op de bodem van een met bakpapier beklede (bak)vorm. Zelf heb ik kleine braadslede gebruikt, dat werkt perfect.
Voor de topping schep ik er eerst een royale hoeveelheid kwark met vanille op. Ik kies voor de nieuwe quark vanille van Campina: die is romig en lichtzoet met een goed aanwezige vanillesmaak. Daarop komt een snelle coulis van framboos. Afwerken met een paar extra bessen, en je bent al klaar. Zet de ontbijtrepen minstens 3 uur in de diepvries voor je ze aansnijdt.
Nog vragen?
Onder de receptenkaart vind je een rubriek met veel gestelde vragen. Vind je toch het antwoord op jouw vraag niet terug, laat dan gerust een reactie achter en dan zal ik je met plezier verder helpen.
Recept geprobeerd?
Je maakt mij altijd blij met een reactie of een beoordeling (klik daarvoor op de sterren in de receptenkaart) als je deze ontbijtrepen met frozen yoghurt en framboos geprobeerd hebt. Delen via social media kan natuurlijk ook. Vergeet mij dan zeker niet te taggen (@eenlepeltjelekkers).
Betaalde samenwerking met Campina
Ontbijtrepen met frozen yoghurt en framboos
Equipment
- foodprocessor
- rechthoekige (bak)vorm +/- 20 x 25 cm
- bakpapier
- Staafmixer
Ingrediënten
Voor de bodem
- 150 g havermout
- 50 g hazelnoten
- 8 gedroogde vijgen steelaanzet verwijderd
- 2 eetlepels notenpasta van 100% amandelen
- 2 eetlepels kokosolie gesmolten
- 1 eetlepel honing
Voor de topping
- 540 g kwark met vanille
- 50 g frambozen
- 1/2 theelepel poedersuiker
Voor de afwerking
- 8-tal frambozen
Instructies
Voor de bodem
- Mix alle ingrediënten samen grof in een foodprocessor.
- Schep op de bodem van een met bakpapier beklede bakvorm en druk goed plat met de achterkant van een lepel.
Voor de topping
- Schep de kwark op de bodem.
- Mix de frambozen glad met de poedersuiker en duw door een zeef.
- Lepel hier en daar op de kwark en ga er met een satéstokje door tot je een marmereffect krijgt.
- Verdeel er de overgebleven frambozen over en laat minstens 3 uur opstijven in de vriezer.
- Snijd in repen en serveer.
Notities
Veel gestelde vragen
In dit recept gebruik ik kant-en-klare kwark met vanillesmaak. Heb je echter enkel de natuur, kan je die mengen met wat vanillezaadjes of -pasta en wat poedersuiker naar eigen smaak.
Dat kan zeker, experimenteer gerust met jouw favoriete smaken.
Alle rood fruit doet het hier goed: aardbeien en bosbessen zijn een goeie keuze. Ook met gepureerde mango, perziken of pruimen lukt het goed.
0 reacties