Ontbijtrepen met frozen yoghurt en framboos

3 juni 2023 | Hittegolf, Ontbijt en brunch, Recepten, Snel klaar

Hoewel ik graag kook, ben ik niet het type dat ‘s ochtends vroeg al vrolijk pannenkoeken staat de bakken. Ontbijten doe ik meestal met een kommetje fruit, verse kaas en granola. Maar nu de zomer voor de deur staat, heb ik een grote voorraad van deze ontbijtrepen met frozen yoghurt en framboos voorbereid. Ze zijn heerlijk fris, smaakvol en vullen goed: als je er twee op hebt, kan je makkelijk tot de lunch verder. Ook lekker als snack of bij een uitgebreide brunch trouwens!

Ontbijtrepen met frozen yoghurt en framboos op cement met vetvrij papier en twee lepels
  • Pin

Hoe maak je deze ontbijtrepen met frozen yoghurt en framboos?

Eerst en vooral maak ik de bodem. Daarvoor mix ik havermout, noten, notenpasta, kokosolie en honing samen grof in de keukenmachine. Het mengsel hoeft niet te fijn te zijn: de smaken komen meer tot hun recht als het mengsel kruimelig blijft. Druk dit plat op de bodem van een met bakpapier beklede (bak)vorm. Zelf heb ik kleine braadslede gebruikt, dat werkt perfect.

Voor de topping schep ik er eerst een royale hoeveelheid kwark met vanille op. Ik kies voor de nieuwe quark vanille van Campina: die is romig en lichtzoet met een goed aanwezige vanillesmaak. Daarop komt een snelle coulis van framboos. Afwerken met een paar extra bessen, en je bent al klaar. Zet de ontbijtrepen minstens 3 uur in de diepvries voor je ze aansnijdt.

Ontbijtrepen met frozen yoghurt en framboos op bord
  • Pin

Nog vragen? 

Onder de receptenkaart vind je een rubriek met veel gestelde vragen. Vind je toch het antwoord op jouw vraag niet terug, laat dan gerust een reactie achter en dan zal ik je met plezier verder helpen. 

Recept geprobeerd?

Je maakt mij altijd blij met een reactie of een beoordeling (klik daarvoor op de sterren in de receptenkaart) als je deze ontbijtrepen met frozen yoghurt en framboos geprobeerd hebt. Delen via social media kan natuurlijk ook. Vergeet mij dan zeker niet te taggen (@eenlepeltjelekkers).

Betaalde samenwerking met Campina

Ontbijtrepen met frozen yoghurt en framboos brunch of ontbijt, op tafel, met koffie, melk en suiker
  • Pin
Ontbijtrepen met frozen yoghurt en framboos op cement met vetvrij papier en twee lepels
  • Pin

Ontbijtrepen met frozen yoghurt en framboos

Deze ontbijtrepen met frozen yoghurt zijn een zomers ontbijt, dat je makkelijk kan meenemen. Begin je dag met een ijsje!
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 20 minuten
Invriezen 3 uur
Totale tijd 3 uur 20 minuten
Gang Brunch, Dessert, Nagerecht, Ontbijt, Snack
Keuken Belgisch
Porties 20 repen

Equipment

  • foodprocessor
  • rechthoekige (bak)vorm +/- 20 x 25 cm
  • bakpapier
  • Staafmixer

Ingrediënten
  

Voor de bodem

  • 150 g havermout
  • 50 g hazelnoten
  • 8 gedroogde vijgen steelaanzet verwijderd
  • 2 eetlepels notenpasta van 100% amandelen
  • 2 eetlepels kokosolie gesmolten
  • 1 eetlepel honing

Voor de topping

Voor de afwerking

  • 8-tal frambozen

Instructies
 

Voor de bodem

  • Mix alle ingrediënten samen grof in een foodprocessor.
  • Schep op de bodem van een met bakpapier beklede bakvorm en druk goed plat met de achterkant van een lepel.

Voor de topping

  • Schep de kwark op de bodem.
  • Mix de frambozen glad met de poedersuiker en duw door een zeef.
  • Lepel hier en daar op de kwark en ga er met een satéstokje door tot je een marmereffect krijgt.
  • Verdeel er de overgebleven frambozen over en laat minstens 3 uur opstijven in de vriezer.
  • Snijd in repen en serveer.

Notities

Nadat je de repen gesneden hebt, kan je ze in een diepvrieszak terug in de vriezer bewaren. In een goed afgesloten diepvrieszak blijven ze makkelijk 3 maanden goed . 
Trefwoord amandelen, frambozen, granola, havermout, hazelnoten, honing, kokos, kwark, muesli, vanille, verse kaas, yoghurt
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Veel gestelde vragen

Hoe maak ik vanille kwark?

In dit recept gebruik ik kant-en-klare kwark met vanillesmaak. Heb je echter enkel de natuur, kan je die mengen met wat vanillezaadjes of -pasta en wat poedersuiker naar eigen smaak.

Kan ik andere kwark gebruiken?

Dat kan zeker, experimenteer gerust met jouw favoriete smaken.

Welk fruit kan ik voor deze ontbijtrepen gebruiken?

Alle rood fruit doet het hier goed: aardbeien en bosbessen zijn een goeie keuze. Ook met gepureerde mango, perziken of pruimen lukt het goed.

Nog meer ontbijtrecepten

Granola met koffie, chocolade en hazelnoot

Granola met koffie, chocolade en hazelnoot

Even stil geweest hier, maar ik ben terug! Ik heb de afgelopen weken veel inspiratie verzameld en geëxperimenteerd in de keuken, en ik hoop jullie de komende maanden weer heel wat smaakbommetjes te kunnen voorschotelen. En vandaag start ik alvast met een origineel...

Crumpets met verse kaas en braambessen

Crumpets met verse kaas en braambessen

Ik deel vandaag het recept voor een origineel en misschien nog weinig gekend ontbijtje: crumpets met verse kaas en braambessen. Crumpets zijn een traditioneel Engels gebakje, dat het midden houdt tussen een dikke pancake en een broodje. In Groot-Brittannië kan je ze...

Smoothie met amandelmelk en zomerfruit

Smoothie met amandelmelk en zomerfruit

Met dit zomerweer smaakt er niets zo lekker als een koud drankje. Dus waarom deze smoothie met amandelmelk, framboos en perzik niet eens proberen? Ik gebruik hier de nieuwe amandelmelk van Campina: die geeft een smeuïg resultaat, vederlicht als een wolkje. Voor de...

Havermoutpannenkoeken met bosbessen

Havermoutpannenkoeken met bosbessen

Ontbijten met deze havermoutpannenkoeken met bosbessen is een feestje: het beslag is smeuïg en de smaak zacht en fris, waardoor je ze naar hartelust kan combineren. Zelf geef ik er meestal vers fruit bij, maar niets belet je om ze royaal te overgieten met ahornsiroop...

0 reacties

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest