Mosselen in rode curry met kokossambal

20 september 2016 | Aziatisch, Een lepeltje lekkers, Home thema, Recepten

Fotografie: het is een van mijn nieuwe hobby’s. Ik probeer uit alle macht om mijn recepten er smakelijk te laten uitzien. Iedereen weet immers dat dat aanzet tot koken, tot zelf aan de slag gaan. Als ik mijn favoriete  kooktijdschriften doorblader, valt het me meteen op hoeveel aandacht er besteed wordt aan vormgeving en fotografie. De gerechten zien er zo lekker uit, dat je meteen de keuken wilt induiken. En dat wil ik hier op mijn blog ook bereiken.

En zo reed ik op een vroege zaterdagochtend met medebloggers Jozefien en Myriam naar Utrecht. We zouden er een masterclass foodfotografie gaan volgen bij Marleen van Eten uit de volkstuin en Marianne van Homecooking dept. Ik volg beide dames al een hele tijd, en hun werk is gewoonweg prachtig. Nadat we op zoek gegaan waren naar onze eigen stijl, kregen we de opdracht om een reeks foto’s te nemen. De beelden werden dan nog nabewerkt in Lightroom, en het resultaat was – op zijn minst gezegd – verrassend:

Gazpacho / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Ik kan eigenlijk nog steeds niet geloven dat ik deze foto’s gemaakt heb! Ze zien er zo professioneel uit, dat ze wel uit één of ander blinkend internationaal tijdschrift lijken te komen. Ongelooflijk wat je toch kan als je tijd en ruimte krijgt om te experimenteren…

Mosselen in rode curry / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Hier op de blog zou ik dan ook graag naar deze stijl evolueren. Al is er nog heel wat werk aan de winkel… Deze mosselen in rode curry zijn daar het levende bewijs van. Niet scherp genoeg, te druk, overbelicht en misschien ook wat te gekunsteld: dat was mijn evaluatie toen ik ze op mijn computer bekeek. Maar één ding kan ik je alvast verzekeren: ze zijn lékker! Met de Thaise smaakmakers in de saus en de kokossambal die erbij geserveerd wordt, waan je je meteen op een tropisch eiland. En dat in slechts een half uurtje kooktijd… Perfect voor na een drukke werkdag.

Bron: The new easy van Donna Hay

Mosselen in rode curry / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Mosselen in rode curry met kokossambal

Deze mosselen in rode curry zijn snel klaar, maar smaken toch erg verrassend en origineel door de Thaise smaakmakers en kokossambal.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Visgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Equipment

  • grote kookpot

Ingrediënten
  

  • arachideolie
  • 2 eetlepels rode currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel vissaus
  • 2 kg mosselen gespoeld en baarden verwijderd
  • 1/2 bos koriander alleen de blaadjes
  • limoen in partjes

Voor de kokossambal

  • 40 g geraspte kokos
  • 1 theelepel vissaus
  • 1/2 bos koriander fijngehakt
  • 1 chilipeper
  • 1 limoen alleen de zeste

Instructies
 

Maak eerst de kokossambal.

  • Meng alle ingrediënten met 1 eetlepel van de kokosmelk.
  • Zet apart tot gebruik.

Voor de mosselen

  • Verhit een scheutje arachideolie in een grote kookpot.
  • Bak er de currypasta in aan tot deze zich helemaal mengt met de olie en begint te geuren.
  • Blus met de rest van de kokosmelk en vissaus en breng aan de kook.
  • Voeg de mosselen toe, zet het deksel op de pan en laat enkele minuten stomen.
  • Schud op en laat nog een minuutje verder garen.
  • Check of de mosselen open zijn. Zo niet, kan je ze nog wat langer laten garen.
  • Neem van het vuur en verdeel er de korianderblaadjes over.
  • Serveer de mosselen in rode curry met limoenpartjes en kokossambal.
Trefwoord curry, kokos, kokosmelk, koriander, limoen, mosselen, rode curry
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Nog enkele Aziatische recepten

Aziatische gravad lax met komkommersalade

Aziatische gravad lax met komkommersalade

Vandaag heb ik deze kleurrijke Azatische gravad lax met komkommersalade en mirindressing voor jullie klaarstaan. Dat is een licht voorgerecht dat de smaakpapillen wakker schudt en doet verlangen naar méér. Perfect dus om je feestmenu op gang te trekken. Ik heb hier op...

Pittige kip met sesam en soja

Pittige kip met sesam en soja

Deze pittige kip met sesam en soja stond hier de voorbije weken al verschillende keren op onze tafel, en dat zorgde telkens weer voor een feestje in de mond. Hartig, pikant en een vleugje zoet: perfect om drukke dagen wat pit te geven. Ik kan geen woorden meer vinden...

Kip met pindasaus, asperge en paprika

Kip met pindasaus, asperge en paprika

Aziatische gerechten hebben bij mij altijd een streepje voor. Ik hou van de frisse kruiden en de pittigheid. Als ik er zo over nadenk, is het waarschijnlijk mijn favoriete keuken. Zo veelzijdig en zo smaakvol... Ik hou ervan. Vandaag heb ik voor jullie deze kip met...

Thaise soep met kip en rijstnoedels

Thaise soep met kip en rijstnoedels

Een Thaise soep met veel groenten, flinterdunne reepjes kip en zachte rijstnoedels: daarmee zou ik elke dag willen lunchen! Zoet, zuur, zout en pittig vullen elkaar perfect aan in deze vullende maaltijdsoep. Maar toch is het soepje heel eenvoudig te bereiden, met...

8 Reacties

  1. Peggy's Pastime

    Die laatste foto is toch een mooie foto ? Ik dacht dat ik altijd té kritisch voor mezelf was maar er zijn er blijkbaar zo nog ;-).

    Antwoord
    • Een lepeltje lekkers

      Tja, ik ben er toch niet helemaal tevreden over. Té streng voor mijzelf, inderdaad! 😉

      Antwoord
  2. Severien

    Ja, prachtig, dat zou ik ook graag leren! Hmm, ik heb zin in mosselen nu, misschien moeten we maar snel een weekendje België plannen!

    Antwoord
  3. Heidi Kyndt

    Toch een prachtige foto , hoor , Annelies ! Mag idd iets scherper , maar zeker niet te druk , ik vind het gewoon perfect zo 😉 . En jou kennende zal het zeker heerlijk smaken! Lijkt me leuk , zo’n workshop 🙂

    Antwoord
  4. Ann

    Niet zo streng zijn voor jezelf! De foto’s zien er supermooi uit… ?

    Antwoord
  5. ohladybake

    je laatste foto mag er wezen hoor van je recept!
    het moeilijkste vind ik altijd iets maken en dan de tijd hebben om het te fotograferen….
    leuk receptje trouwens

    Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest