Mosselen in rode curry met kokossambal

20 september 2016 | Aziatisch, Een lepeltje lekkers, Home thema, Recepten

Fotografie: het is een van mijn nieuwe hobby’s. Ik probeer uit alle macht om mijn recepten er smakelijk te laten uitzien. Iedereen weet immers dat dat aanzet tot koken, tot zelf aan de slag gaan. Als ik mijn favoriete  kooktijdschriften doorblader, valt het me meteen op hoeveel aandacht er besteed wordt aan vormgeving en fotografie. De gerechten zien er zo lekker uit, dat je meteen de keuken wilt induiken. En dat wil ik hier op mijn blog ook bereiken.

En zo reed ik op een vroege zaterdagochtend met medebloggers Jozefien en Myriam naar Utrecht. We zouden er een masterclass foodfotografie gaan volgen bij Marleen van Eten uit de volkstuin en Marianne van Homecooking dept. Ik volg beide dames al een hele tijd, en hun werk is gewoonweg prachtig. Nadat we op zoek gegaan waren naar onze eigen stijl, kregen we de opdracht om een reeks foto’s te nemen. De beelden werden dan nog nabewerkt in Lightroom, en het resultaat was – op zijn minst gezegd – verrassend:

Gazpacho / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Ik kan eigenlijk nog steeds niet geloven dat ik deze foto’s gemaakt heb! Ze zien er zo professioneel uit, dat ze wel uit één of ander blinkend internationaal tijdschrift lijken te komen. Ongelooflijk wat je toch kan als je tijd en ruimte krijgt om te experimenteren…

Hier op de blog zou ik dan ook graag naar deze stijl evolueren. Al is er nog heel wat werk aan de winkel… Deze mosselen in rode curry zijn daar het levende bewijs van. Niet scherp genoeg, te druk, overbelicht en misschien ook wat te gekunsteld: dat was mijn evaluatie toen ik ze op mijn computer bekeek. Maar één ding kan ik je alvast verzekeren: ze zijn lékker! Met de Thaise smaakmakers in de saus en de kokossambal die erbij geserveerd wordt, waan je je meteen op een tropisch eiland. En dat in slechts een half uurtje kooktijd… Perfect voor na een drukke werkdag.

Nog even laten weten dat er momenteel een superleuke actie loopt voor de e-mailvolgers. Als je je nu inschrijft op de mailinglijst van Een lepeltje lekkers, ontvang je een exclusieve kortingscode waarmee je een flesje ambachtelijke olie of fruitazijn cadeau krijgt bij élke aankoop (ongeacht het bedrag) uit de webshop van Bon Appetit les Amis. Schrijf je hier in!

Bron: The new easy van Donna Hay

Wat heb je nodig?

arachide-olie
2 el rode currypasta
400 ml kokosmelk
1 el vissaus
2 kg mosselen, gespoeld en baarden verwijderd
1/2 bos koriander, alleen de blaadjes
limoenpartjes

Voor de kokossambal
40 g geraspte kokos
1 tl vissaus
1/2 bos koriander, fijngehakt
1 chilipeper
fijngeraspte schil van 1 limoen

Hoe ga je tewerk?

Kokossambal maken / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Maak eerst de kokossambal.
Meng alle ingrediënten met 1 el van de kokosmelk.
Zet apart tot gebruik.

Verhit een scheutje arachide-olie in een grote kookpot.
Bak er de currypasta in aan tot deze zich helemaal mengt met de olie en begint te geuren.

Rode curry blussen met kokosmelk en vissaus / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Blus met de rest van de kokosmelk en vissaus en breng aan de kook.
Voeg de mosselen toe, zet het deksel op de pan en laat enkele minuten stomen.
Schud op en laat nog een minuutje verder garen.
Check of de mosselen open zijn. Zo niet, kan je ze nog wat langer laten garen.
Neem van het vuur en verdeel er de korianderblaadjes over.

Serveer de mosselen in rode curry met limoenpartjes en kokossambal.

Mosselen in rode curry / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

8 Reacties

  1. Peggy's Pastime

    Die laatste foto is toch een mooie foto ? Ik dacht dat ik altijd té kritisch voor mezelf was maar er zijn er blijkbaar zo nog ;-).

    Antwoord
    • Een lepeltje lekkers

      Tja, ik ben er toch niet helemaal tevreden over. Té streng voor mijzelf, inderdaad! 😉

      Antwoord
  2. Severien

    Ja, prachtig, dat zou ik ook graag leren! Hmm, ik heb zin in mosselen nu, misschien moeten we maar snel een weekendje België plannen!

    Antwoord
  3. Heidi Kyndt

    Toch een prachtige foto , hoor , Annelies ! Mag idd iets scherper , maar zeker niet te druk , ik vind het gewoon perfect zo 😉 . En jou kennende zal het zeker heerlijk smaken! Lijkt me leuk , zo’n workshop 🙂

    Antwoord
  4. Ann

    Niet zo streng zijn voor jezelf! De foto’s zien er supermooi uit… ?

    Antwoord
  5. ohladybake

    je laatste foto mag er wezen hoor van je recept!
    het moeilijkste vind ik altijd iets maken en dan de tijd hebben om het te fotograferen….
    leuk receptje trouwens

    Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest