De dagen razen in een sneltreinvaart voorbij. De ochtenden zijn gehaast, de werkuren volgepropt, de avonden drukbezet en de nachten altijd te kort. Juni is de maand van afsluiten: een verslag dat nog snel de deur uit moet, de kindjes die nog snel allerlei activiteiten voor school moeten afwerken, het huishouden dat steeds meer tot het laatste moment verschoven wordt omdat de vrije momenten schaarser worden.

Pioenroos / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

De weekends probeer ik bewust vrij te houden. Vrij, om de rommel van de week op te ruimen. Vrij, om de was en de plas weer een beetje op de sporen te krijgen. En vrij, om simpelweg te genieten van de mooiste tijd van het jaar. Ja, ik weet het, de zon is te weinig van de partij, de Rode Duivels spelen niet zoals verhoopt en de vermoeidheid maakt het moeilijk om meer te zien dan de berg voor onze neus, maar eigenlijk is juni een prachtige maand. De dagen zijn op hun langst, de geur van versgemaaid gras vult de lucht en de oogst wordt weer overdadig en kleurrijk. En genieten, dat is voor mij ook uitgebreid aperitieven, zoals met deze krabcrostini.

Het kost je hoogstens een kwartiertje in de keuken, en koken komt er helemaal niet aan te pas. Je hebt enkel een snijplank, een mes en wat werkruimte nodig. Meng de krab met smaakmakers, lepel op een toastje, verdeel er wat plukjes waterkers over, en je krabcrostini is al klaar. De smaken stal ik van een pastagerecht van Nigella, de uitwerking is de mijne. Dek je tafel feestelijk, schenk een glaasje cava uit, serveer er dit elegante kleinnood bij, en je waant je even op vakantie in eigen huis.

Mooi gedekte tafel / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Wat heb je nodig?

Voor 8 crostini
120 g krabvlees (uit blik of van de visboer)
een handvol waterkers
1 rode chili
rasp van 1 citroen
olijfolie
peper en zout
stukje komkommer, geschild
8 geroosterde sneetjes ciabatta of toastjes

Hoe ga je tewerk?

Laat de krab uitlekken.
Snijd het grootste deel van de waterkers fijn.
Hak ook de chili fijn.
Meng krab met waterkers, chili en citroenrasp.
Roer er wat olijfolie door om het geheel smeuïg te maken.
Proef en kruid bij met peper en zout.

Krabvlees mengen met smaakmakers / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Snijd de komkommer in fijne reepjes.

Beleg de sneetjes ciabatta met het krabmengsel.
Werk af met de komkommer en enkele blaadjes waterkers.

Serveer de krabcrostini.

Krabcrostini / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Annelies Vermeir - Een Lepeltje Lekkers / www.eenlepeltjelekkers.be

Welkom! Ik ben Annelies en woon samen met mijn man en twee dochters van 12 en 15 in Gent. Op Een lepeltje lekkers deel ik verrassende recepten die verrassend snel op tafel staan. Comfort food, maar dan in een eigentijds jasje. Elegant, smaakvol en nét dat tikkeltje anders.

Mis geen enkel bericht: ontvang ze rechtstreeks in je mailbox!

Voeg je bij 1.750 andere abonnees

Nog enkele feestrecepten

Ijstaart met bosbessen, appel en pistache

Ijstaart met bosbessen, appel en pistache

Op zoek naar een indrukwekkend dessert voor de feesten, dat je makkelijk voor een grote groep kan maken? Deze ijstaart met bosbessen, appel en pistache is precies wat je nodig hebt! Of je nu een uitgebreid feest geeft of gewoon veel gasten verwacht, deze ijstaart...

Hapje met pompoen, basilicum en ricotta

Hapje met pompoen, basilicum en ricotta

Ben je op zoek naar een feestelijk hapje met pompoen dat zowel smaakvol als elegant is? Deze knapperige filodeegrolletjes met een romige vulling van pompoen, ricotta en basilicum zijn een schot in de roos. Het filodeeg zorgt voor een heerlijk krokante buitenkant,...

Kip met druiven en marsala

Kip met druiven en marsala

Deze kip met druiven en marsala is een origineel hoofdgerecht voor de feesten: je kan het bijna volledig vooraf klaarmaken, en het ziet er prachtig uit. Het is daarenboven een verrassend gerecht dat je niet overal op tafel ziet staan. En de smaak? Die is niet te...

Zalm met granaatappel en gember

Zalm met granaatappel en gember

Deze zalm met granaatappel en gember is hét ideale hoofdgerecht voor de feestdagen. Het kost je weinig moeite, je kan het grotendeels vooraf klaarmaken en het ziet er feestelijk uit met die robijnrode granaatappelpitjes en de groene kruiden. Ik vind het altijd een...

0 reacties

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest