De dagen razen in een sneltreinvaart voorbij. De ochtenden zijn gehaast, de werkuren volgepropt, de avonden drukbezet en de nachten altijd te kort. Juni is de maand van afsluiten: een verslag dat nog snel de deur uit moet, de kindjes die nog snel allerlei activiteiten voor school moeten afwerken, het huishouden dat steeds meer tot het laatste moment verschoven wordt omdat de vrije momenten schaarser worden.

Pioenroos / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

De weekends probeer ik bewust vrij te houden. Vrij, om de rommel van de week op te ruimen. Vrij, om de was en de plas weer een beetje op de sporen te krijgen. En vrij, om simpelweg te genieten van de mooiste tijd van het jaar. Ja, ik weet het, de zon is te weinig van de partij, de Rode Duivels spelen niet zoals verhoopt en de vermoeidheid maakt het moeilijk om meer te zien dan de berg voor onze neus, maar eigenlijk is juni een prachtige maand. De dagen zijn op hun langst, de geur van versgemaaid gras vult de lucht en de oogst wordt weer overdadig en kleurrijk. En genieten, dat is voor mij ook uitgebreid aperitieven, zoals met deze krabcrostini.

Het kost je hoogstens een kwartiertje in de keuken, en koken komt er helemaal niet aan te pas. Je hebt enkel een snijplank, een mes en wat werkruimte nodig. Meng de krab met smaakmakers, lepel op een toastje, verdeel er wat plukjes waterkers over, en je krabcrostini is al klaar. De smaken stal ik van een pastagerecht van Nigella, de uitwerking is de mijne. Dek je tafel feestelijk, schenk een glaasje cava uit, serveer er dit elegante kleinnood bij, en je waant je even op vakantie in eigen huis.

Mooi gedekte tafel / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Wat heb je nodig?

Voor 8 crostini
120 g krabvlees (uit blik of van de visboer)
een handvol waterkers
1 rode chili
rasp van 1 citroen
olijfolie
peper en zout
stukje komkommer, geschild
8 geroosterde sneetjes ciabatta of toastjes

Hoe ga je tewerk?

Laat de krab uitlekken.
Snijd het grootste deel van de waterkers fijn.
Hak ook de chili fijn.
Meng krab met waterkers, chili en citroenrasp.
Roer er wat olijfolie door om het geheel smeuïg te maken.
Proef en kruid bij met peper en zout.

Krabvlees mengen met smaakmakers / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Snijd de komkommer in fijne reepjes.

Beleg de sneetjes ciabatta met het krabmengsel.
Werk af met de komkommer en enkele blaadjes waterkers.

Serveer de krabcrostini.

Krabcrostini / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Nog enkele feestrecepten

Kip met druiven en marsala

Kip met druiven en marsala

Deze kip met druiven en marsala is een origineel hoofdgerecht voor de feesten: je kan het bijna volledig vooraf klaarmaken, en het ziet er prachtig uit. Het is daarenboven een verrassend gerecht dat je niet overal op tafel ziet staan. En de smaak? Die is niet te...

Zalm met granaatappel en gember

Zalm met granaatappel en gember

Deze zalm met granaatappel en gember is hét ideale hoofdgerecht voor de feestdagen. Het kost je weinig moeite, je kan het grotendeels vooraf klaarmaken en het ziet er feestelijk uit met die robijnrode granaatappelpitjes en de groene kruiden. Ik vind het altijd een...

Soep van mosselen, spinazie en groene curry

Soep van mosselen, spinazie en groene curry

We gaan verder met de feestrecepten met deze smakelijke soep van mosselen, spinazie en groene curry: een voorgerecht waarmee je gegarandeerd gaat scoren. Het ziet er niet alleen verrassend uit, de smaken zijn dat ook: origineel, fris en verfijnd. En dat is net wat je...

Salade met burrata, vijgen en hot honey

Salade met burrata, vijgen en hot honey

Ik trap het feestseizoen hier op Een lepeltje lekkers op gang met deze salade met burrata, vijgen en hot honey. Deze salade is een origineel voorgerecht vol zachte smaken die elkaar mooi aanvullen. Als je even de tijd neemt om vooraf wat mise-en-place te doen en de...

0 reacties

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest