Kokos-limoenkip met rijstnoedels

4 september 2015 | Aziatisch, Een lepeltje lekkers, Gezond, Home thema, Kiplekker, Recepten

Stel je voor: knapperig korstje, zoet-pittig aroma, sappig vlees, beetgare groentjes, opgehoopte noedels, zoute pinda’s en een fris limoentje om het af te werken. Loopt het water je al in de mond? Terecht! Deze kokos-limoenkip is zo’n gerecht dat je keer op keer op het menu zal willen zetten. De smaak is onevenaarbaar, en niet te vergelijken met wat dan ook. Het is gewoon zo’n pareltje dat iedereen lust en waarvoor je met plezier een half uur voor je ovenraampje (of als de zon zich binnenkort nog eens laat zien: voor je barbecue) staat te watertanden.

Het recept haalde ik van Pinch of Yum, een Amerikaanse blog, en ontdekte ik via Pinterest. Het was Geertrui van Truitjeroermeniet die het gerecht nomineerde voor mijn Pinterest-challenge. Jullie kunnen trouwens nog altijd gerechten insturen! Surf even naar mijn virtuele prikborden en laat hieronder in de reacties weten welk gerecht je graag op Een lepeltje lekkers ziet verschijnen. Ik maak er dan binnen de kortste keren werk van.

Maar nu, snel naar de supermarkt voor de ingrediënten, en dit weekend allemaal aan de kook om deze heerlijke kokos-limoenkip op tafel te zetten: je zal het je niet beklagen.

Bron: Pinch of Yum

Wat heb je nodig?

4 kippendijen
zout
4 wortels
200 g rijstnoedels

Voor de marinade
rasp en sap van 2 limoenen (+/- 60 ml)
2 el bruine suiker
5 teentjes look, geperst
1 el geraspte gember
400 ml kokosmelk

Om te garneren
koriander, gehakt
gezouten en geroosterde pinda’s, gehakt
4 pijpajuintjes, in schuine stukjes gesneden
limoenpartjes

Hoe ga je tewerk?

Meng alle ingrediënten voor de marinade.
Doe de kippendijen in een grote, afsluitbare diepvrieszak en giet de marinade erbij.
Kruid met zout.
Duw de lucht eruit, sluit en kneed de marinade door de kippendijen.
Leg minstens 4u, maar liefst een hele nacht in de koelkast om te marineren.
Keer af en toe om.

Verwarm de oven voor op 250 °C.
Leg een bakpapier op een bakplaat en leg daarop een rooster.
Neem de kippendijen uit de marinade en laat even uitlekken.

Leg ze op de rooster en schuif 30 minuten in de oven.

Trek linten van de wortels met een dunschiller.
Kook de rijstnoedels gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Gooi er de laatste minuut de wortellinten bij.
Laat uitlekken.

Serveer de kokos-limoenkip met de rijstnoedels en wortellinten.
Garneer met koriander, pinda’s, lente-ui en limoenpartjes.
Geniet…

Nog enkele kiplekkere recepten

Pasta met pestoroomsaus, kip en broccoli

Pasta met pestoroomsaus, kip en broccoli

Deze pasta met pestoroomsaus smaakt heerlijk verfijnd, en toch kost hij weinig tijd. Reken niet meer dan 30 minuten keukentijd. Als je kant-en-klare pesto gebruikt, kost het gerecht je zelfs maar een dik kwartier. Ideaal voor drukke dagen. En hier thuis kunnen we van...

Pittige kip met sesam en soja

Pittige kip met sesam en soja

Deze pittige kip met sesam en soja stond hier de voorbije weken al verschillende keren op onze tafel, en dat zorgde telkens weer voor een feestje in de mond. Hartig, pikant en een vleugje zoet: perfect om drukke dagen wat pit te geven. Ik kan geen woorden meer vinden...

Kip met pindasaus, asperge en paprika

Kip met pindasaus, asperge en paprika

Aziatische gerechten hebben bij mij altijd een streepje voor. Ik hou van de frisse kruiden en de pittigheid. Als ik er zo over nadenk, is het waarschijnlijk mijn favoriete keuken. Zo veelzijdig en zo smaakvol... Ik hou ervan. Vandaag heb ik voor jullie deze kip met...

Kip met za’atar en geroosterde groenten

Kip met za’atar en geroosterde groenten

De snelste en veruit makkelijkste manier om een avondmaal op tafel te zetten, is alles in de oven gooien en hopen op het beste. En dat is zo ongeveer de beschrijving van dit recept voor kip met za'atar en geroosterde groenten. Alleen hoef je geen schietgebedje te...

4 Reacties

  1. ohladybake

    annelies, heerlijk ziet dit eruit!
    kokos ben ik zot van, limoen gewoon heerlijk en kip…mmmmm
    dus 3 maal check en staat op de lijst!
    liefs

    Antwoord
  2. Jeannine

    Het water loopt me alweer in mijne mond
    Komt op mijn to do staan, wel niet dit w-end !

    Antwoord
    • Een lepeltje lekkers

      Ik ben benieuwd wat je ervan vindt! 🙂

      Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest